Raňajky... základ dňa

By Zuzulienka - 25.5.15

Raňajky sú základ dňa. Ja nikdy neodchádzam z domu bez nich a moje prvé myšlienky ráno smerujú práve k jedlu. Som schopná jesť hneď po prebudení a ranným nechutenstvom rozhodne netrpím. Bežne však moje raňajky pozostávajú z niečoho rýchleho, teda len nejakého pečiva s maslom, či džemom a k tomu kávička. Na ranné varenie kašičiek nie som a jedlá typu praženica a spol. mi ráno neberú.


Avšak rozhodla som sa pre zmenu. A preto občas takéto pestré raňajky s novinkou od DMky - BIO Jabkovo-mangová šťava 0,33l.
Tento nápoj pozostáva z jablkovej šťavy (75%) a mangovej drene (25%), ktoré boli vyprodukované v ekologickom poľnohospodárstve. Z môjho pohľadu je naozaj veľmi chutná, lahodná, zaženie chuť po sladkom a aj uhasí smäd. Mňam!




Raňajky sú okrem šťavy plné všetkého, čo pre naštartovanie správneho dňa potrebujete:


ovocie - vitamíny
biely jogurt - tuky a bielkoviny
vločky - sacharidy
orechy - zdravé tuky
DM BIO Jablkovo-mangová šťava - tekutiny
čokoláda - pre chuť




Je dokázané, že ak si dáte ráno sladké raňajky, tak budete mať počas dňa menšiu chuť na sladké, prípadne ju nebudete mať už vôbec.


Tak dobrú chuť, ak si ich práve dávate.
Raňajkujete?? A čo najčastejšie? Skúšali ste nejaký DM Bio nápoj?

Krásny deň!

  • Share:

You Might Also Like

10 komentárov

  1. Super snídaně, obdivuji, tak to má být :-))
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak to je skvělá snídaně! :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Takými raňajkami by som rozhodne nepohrdla! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňám, to vyzerá dobre:)..ja raňajkovávam väčšmi len cez víkend, pretože to jem až o ôsmej cez týždeň chodím ráno do školy a nechutí mi tak skoro jesť..takže asi tak:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňam, samé dobroty! Já bohužel snídám pouze o víkendech a prázdninách, kdy si dělám velké snídaně - takové dny naprosto miluji. Ve všedních dnech si dávám jenom čaj a jednou za čas nějaké pečivo, když mám více času. :) Ráda bych to změnila, ale ráno prostě nestíhám, protože jsem hrozný spáč. :D :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nápoj ma zaujal a ak ho nájdem aj v inej príchuti, určite vyskúšam :) Mango nemám rada :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. VIeš čo, tiež mango velmi nemusím, no tu skor cítiť to jablko a táto prichut je naozaj velmi dobrá.

      Odstrániť
  7. U mna boli donedavna ranajky len vynimocne. Pred casom mi lekari zistili problem s jednou oblickou tak som musela prestat jest rafnovany cukor a jodovanu sol, maso a mliecne vyrobky a tiez lepok. Kedze jedavam len zeleninu a ovocie ranajky som zahrnula do svojho dna tiez, lebo potrebujem jedavat castejsie. Uz po tyzdni zdraveho jedenia som sa zacala citit lepsie a dokonca mam aj viac energie, takze to bol urcite dobry tah. Najcastejsimi ranajkami su u mna vlocky s mandlovym mliekom alebo len samotne ovocie.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Takové dobroty!a zároven i skvělá inspirace :) Moje snídaně jsou hodně podobné:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Na snídaních si taky dávám záležet. Nejraději mám cereálie, ovesné kaše a jogurty, ale o víkendu nepohrdnu ani rohlíkem se šunkou :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!