Vydrží naozaj až 5 dní?

By Zuzulienka - 14.5.15

Dobrá výdrž lakov na nechty je asi to najdôležitejšie, čo od kvalitného laku očakávame. Žiadna z nás totiž nechce mať už na druhý deň olúpané končeky a už asi vôbec žiadna z nás nemá čas na lakovanie a opravovanie poškodeného laku každý deň. Preto sa výrobcovia lakov snažia na trh stále prichádzať s niečím novým, s vylepšeným zložením, ktoré vydrží na nechtoch vraj niekoľko dní. No a ktorá z nás by takej novinke odolala?


Mne najnovšie do zbierky pribudla červená novinka od Dermacolu s názvom 5 DAY STAY, ktorá sľubuje výdrž až 5 dní. Farba naozaj krásne červená, Štetček, ktorým sa nanáša je vyhovujúci, konzistencia je však dosť riedka, preto treba dávať pozor, aby ste ho nenaniesli veľa, inak vám bude stekať. Stačí naozaj tenučká vrstva, kryje hneď po prvej. Na nechtoch ukáže naozaj krásne, aj keď teda ja nie som tá pravá, ktorá má ukážkové nechty a ktorá si vie nechty nalakovať bez chybičky, no napriek tomu som chcela tento lak otestovať a presvedčiť sa o výdrži.



No ale poďme k tej 5-dňovej výdrži. Moje nie príliš dlhé nechtíky som ošetrila, naniesla podkladový lak, nechala zaschnúť a na to naniesla lak Dermacol 5Day Stay. A zase počkala, kým úplne zaschne. trvá to trošku dlhšie. Úplné zaschnutie som postrehla až po 10 minútach.


A už som len sledovala koľko dní vydrží.
Musím vám dievčatá fakt povedať, že nechápem, ako môže niekomu vydržať neporušený lak na nechtoch viac ako 2 dni. Mne by vydržal jedine, ak by som nič nerobila. Pretože na končekoch sa začne olupovať ihned ako párkrát umyjem riad, umyjem si vlasy, niekoľkokrát denne ruky, či pri samotnom varení alebo upratovaní. Stačí pár takýchto činností a je po pekne vyzerajúcom laku. A aj po tomto 5-dňovom. Ak jemne prižmúrim oko, tak môžem povedať, že 2 dni vydržal bez poškodenia s nepatrnými odreninami. Avšak 5 dní veru nie.


Po 24 hodinách: utrpel hlavne ukazovák, avšak jemne odreté sú už aj končeky na ostatných prstoch.


Po 48 hodinách:


Na 3. deň: nechty sú už na končekoch olúpané, takže lak môže ísť dolu, pretože už to veľmi pekne nevyzerá.


A myslím, že ďalší dôkaz už netreba. A to podotýkam, že som za posledné dni toho veľa nerobila, hlavne sa venovala malému a domáce práce išli bokom.

Preto naozaj neviem, či sú moje nechty také neprispôsobivé a neznesú na sebe dlhšie ako 2 dni žiadny lak, alebo tie z vás, čo sa chvália dlhou výdržou robia všetko v rukavičkách (príp. nerobia vôbec nič)?

V konečnom dôsledku však môžem povedať, že lak ako taký nie je zlý,  výdrž v porovnaní s inými lakmi má celkom dobrú (u iných moje nechty už na druhý deň vyzerajú tak ako pri tomto na tretí), na nechtoch vyzerá krásne a dostanete ho kúpiť v niekoľkých odtieňoch len za 3,79 €.

Tak povedzte, ako to robíte, že vám lak na nechtoch vydrží tak dlho bez poškodenia?

  • Share:

You Might Also Like

19 komentárov

  1. Jsem ráda, že je konečně na světě někdo, komu lak na nehtech vydrží chviličku :D Protože všem vydrží nevím kolik dní a já ho druhý den můžu přelakovávat znovu. Nevím, jestli mám vadné nehty, nebo jsem jediná, která nemám myčku a nádobí umývá ve dřezu... -_-
    Až najdeš nějaký, který vydrží i když člověk něco dělá, tak dej vědět! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jupi, tiež sa tešim, že nie som jedina, čo má takuto skusenost s lakmi :) Ty daj tiež vediet, ak náhodou ten pravý objaviš.

      Odstrániť
  2. Farba je naozaj krásná:-)...lak mi tiež vydrži na nechtoch neporušený len 2 dni:(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi pekný lak:-) Čím fotievaš príspevky na blog?
    Vopred ďakujem za odpoveď.
    S pozdravom Jana.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fotky fotievam zrkadlovkou Nikon D3100, občas aj mobilom. Tu su napr. niektoré fotky fotené aj mobilom.

      Odstrániť
  4. Červené laky mám hrozně ráda, ale s výdrží mi to přijde snad u všech stejné. Vždy se oloupe tak za den a jde to hrozně vidět. Upřímně mi nejdýl vydrží třpytkovaný lak, a to zhruba 5 dní, což je super. :) Každopádně tenhle lak má moc pěkný odstín, :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. červená je u mna top farba na nechty a s vydržou máš pravdu. Tie trblietkové veru vydržia dlhšie

      Odstrániť
  5. Miluju červené laky, ale vždycky, když se s ním nalakuji, tak mi nikdy nevydrží víc než tři dny.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Un color de uñas precioso! Un beso guapa

    http://todreamtheimpossiblemnoeliaco.blogspot.com.es/2015/05/el-taller-de-mir.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Me vetsinou fakt laky vydrzi 7 dni a to jsou od miss sporty. Tedka mam nalakovany od essence gel lak a vcera nalakovany a dneska uz odrbany.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To vážne?? Lebo ja Miss Sporty používam tiež dosť často a veru tiež vydržia tie 2 dni.

      Odstrániť
  8. Parádní lak, musím se na něj podívat, no já nyní testuji Rimmel rita ora a je také super.
    Zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa pre zmenu mrknem na Rimmel Rita ora :) a aj na tvoj blog. Vdaka.

      Odstrániť
  9. Já jsem měla z téhle řady jiný odstín - takový vínový s třpytkami a musím říct, že mi vydržel skoro týden, měla jsem ho teda s podlakem a nadlakem. Takže ono to bude odstín od odstínu.

    Maru Giveaway o balíčky Rita Ora

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Nenapisala si, ci si na vrch dala top coat. Mne tiez laky vydrzia maximum 2 dni v neporusenom stave a pritom riad mi umyva mycka a vlasy si zmyvam len dvakrat za tyzden. Nedavno som ale narazila na topcoat CDN vinylux kde je napisane, ze lak s nim vydrzi tyzden. Najprv som ho vyskusala na lacnejsi nie velmi kvalitny lak a ten mi vydrzal 3 dni uplne neporuseny a prezil aj campovanie, na stvrty den sa mi uz odlupovali konceky. Potom som ho pouzila na kvalitny lak a tiez vydrzal rovnako ale pritom som upratovala s cistiacimi prostriedkami a nemala som rukavice.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veru top coat som tentokrát nedávala, ale mám ho odskúšaný aj s top coatom a vydrž ešte horšia. Mám totiž pocit, že čim viac vrstiev dávam, tým skor sa lupe.
      Ale vdaka za super tip - vyskušam aj ja :)

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!