7 vecí, ktoré rada robím vo volnom čase

By Zuzulienka - 14.1.18

Voľný čas je v dnešnej dobe vzácnosť. Každý ho má málo a keď občas nastanú dni, že ho máme veľa, tak často až nevieme, čo s ním, a tak ho premrháme leňošením. Môj voľný čas, odkedy mám dieťa sa scvrkol na minimum. Teda, aby som to uviedla na pravú mieru - čím je malý starší, tým ho mám menej.


Voľný čas definujem ako čas, ktorý môžem stráviť podľa seba a môžem robiť to, čo mám rada a čo ma baví. Nechcem tým povedať, že tráviť čas so svojim synom ma nebaví, ale činnosti, ktoré vám v tomto článku vymenujem sa nedajú robiť pri malom dieťati (alebo len v obmedzenom množstve). A každá matka potrebuje aspoň na hodinku denne vypnúť, oddýchnuť si a robiť niečo, čo sa netýka detí, niečo, čo nemôže pri ďeťoch robiť.


1. čítam knihy - knihy sú odmalička taká moja závislosť. Milujem si ich prezerať, kupovať a aj čítať. Moja knižnica sa neustále rozširuje, akurát toho času na čítanie je pomenej. No aksa už nájde, tak najlepšie je keď vonku chumelí, ja sa môžem zabaliť do deky, popíjať horúci čaj, či kávu, chrúmať niečo sladké a čítať pri tom dobrú knihu.


2. píšem blog - písanie je taktiež mojou vášňou od detstva, nikdy som nemala problém s diktátmi, so slovenčiny som mávala jednotky. A aj preto vznikol môj blog, ktorý ma znovu rozpísal, a na ktorom sa s písaním môžem doslova vyblázniť.

3. upratujem - možno pre niekoho veľmi čudná záľuba, no ja naozaj rada upratujem. Mám rada, keď je všetko na svojom mieste, všade čisto, útulne... nie som zas prehnaná puntičkárka, ale proste ma to baví. Avšak, sú aj dni, kedy sa mi nič nechce a upratovať už vôbec nie.


4. plánujem, diárujem, organizujem - myslím, že aj to je jeden z dôvodov, prečo mám vždy na začiatku roka nie jeden, ale niekoľko diárov. Večne nad nimi vo chvíľkach voľna sedím, píšem, plánujem, škrtám, značím, listujem a zapisujem všetko možné...

5. kávičkujem - kávička s dobrou kamoškou je terapiou na nezaplatenie. Ja s tými mojimi, hlavne s jednou, dokážem prekecať hodiny a stále sa máme o čom rozprávať. :-D A vynikajúcimi spoločníkmi pri kávičkovaní sú aj moji rodičia. Vždy keď sa dá, tak poobednú  kávu pijeme spolu, aj v spoločnosti môjho drobca :-)


6. nakupujem - v poslednej dobe síce s mierou, lebo teda šatník mám na prasknutie, ale stále je to pre mňa určitým spôsobom záľuba, odreagovanie sa a spríjemnenie si dňa. eď koho by nepotešili nové šaty, topánky, či dokonca len kozmetika.

7. hrabem sa v mojom šatníku - a triedim, upratujem, kombnujem, skúšam, vymýšľam outfity. Naozaj divná uchýlka a záľuba, ale ja sa pri tejto činnosti cítim výborne a prináša mi istý druh uspokojenia.


A čo radi robíte vy?

  • Share:

You Might Also Like

15 komentárov

  1. Ja rada čítam, či už knihy, casopisy alebo blogy, tiež rada upratujem, hlavne kúpeľňu ☺, rada pečiem, chodím na prechádzky s bábätkom ☺

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Júúúj prechádzky s kočikom, tak tie soom aj ja milovala. Dokázala som mestom brázdit 3 hodiny a malý mi po celý čas aj spal. Juuuj kde to už je. Teraz sú naše prechádzky niekedy boj, tak sa mu nechce chodit von, hlavne teraz v zime. Ale stále ich rada s nim absolvujem.

      Odstrániť
    2. Presne, kočík je vždy záruka dlhého spánku ☺ už nech je po zime.

      Odstrániť
  2. Mě hrozně baví kreativní činnosti, kdy něco vyrábím, tvořím. Úklid teda nepatří mezi mé záliby, ale když se k němu odhodlám, tak mě i baví. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som zase na kreativne činnosti vobec neni. Ja som taký lenivec v tomto smere a napr. nedávna tema vianoce - tak taký adventný veniec, radšej si kupim, ako by som sa mala babrat s vyrábanim :-D Proste ma to nebavi...

      Odstrániť
  3. haha,tak pozerám, že máme asi všetko spoločné :) ja tiež rada upratujem a triedim šatník, pretože sa pri tom odreagujem a je to taký spôsob "zbavenia sa starého" :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. sranda. No presne, je to taká forma relaxu a človek sa hned citi lepšie :-D

      Odstrániť
  4. Pro mě jsou to také knížky, letos se chci trošku víc začíst, tak snad to s miminkem půjde :) Káva je boží věc, teď jsem si ji po šesti měsících dopřála a myslela jsem že umřu blažeností :D

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S miminkom sa ešte dá čítať, ale s takým neposedným 3ročným, tak to už veru nie :-D

      Odstrániť
  5. Koukám, že máme hodně podobné záliby. Snad jen to uklízení bych do těch svých nezahrnula. Nejsem takový ten člověk, co by to úplně nesnášel, ale nějak zvlášť si to také neužívám, mám k tomu prostě takový neutrální pocit. :)

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa v tom upratovaní niekedy vyživam. Mna to fakt bavi a nepovažujem to ako nejaku povinnost. A ak náhodou nemám náladu, tak proste neupratujem.

      Odstrániť
  6. Čítam,občas rada varím,venujem sa blogu,fotím,prechádzky,cestovanie,kavičkovanie a tak...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som zase cestovanie medzi svoje zaluby neradila. Ako rada spoznám niečo nove, aj rada chodim na vylety, ale ked sa mám niekam balit, tak to vyslovene neznášam.

      Odstrániť
  7. si ma potešila s tým šatníkom (č. 7), lebo akurát včera som rozmýšlala že je to moja záľuba, či je to ok :D... lebo hlavne ked mám tak viac dní volno to zvyknem robiť, som si kupila v tesku a jysku aj také uskladnovacie nádobky a vždy sa veľmi teším, ked niečo odkukám, alebo vymyslím a potom mám tie veci lepšie uložené... tiež sa teším, ked sa mi podarí niečo vyhodiť...:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš že aj ja som na to myslela??? Že či je to vlastne záluba. Ale kedže ma to fakt bavi, tak som to sem musela zaradit. Pre niekoho možno nepochopitelne, ale myslim, že my dve by sme si rozumeli :-)

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!