Naštartuj Nový rok šťastne!

By Zuzulienka - 4.1.18

Na začiatku každého roka máme chuť aspoň trochu vylepšiť, zmeniť, alebo ozvláštniť svoj život. Od mnohých ľudí, blogeriek, známych však v poslednej dobe často počúvam, že si už nedávajú žiadne predsavzatia, že aj tak je to k ničomu, aj tak to nedodržia a potom sú z toho len zbytočne frustrovaní.


Skúste to však trochu inak. Netreba si dávať žiadne predsavzatia, stačí len začať trochu inak myslieť. Ja som predošlý rok zakončila dočítaním jednej skvelej knihy, ktorá práve k tomuto nabáda (ako sa volá, vám prezradím v pripravovanom článku o knihách), a práve zopár myšlienkami z nej vás chcem dnes namotivovať a presvedčiť o tom, že šťastní môžeme byť každý deň.

- Už sa o tom popísalo veľa, a stále to platí - Sme takí šťastní, ako si naladíme svoju myseľ. Teda  ak myslíme na negatívne veci, tak určite sa nebudeme cítiť šťastne. Myslite preto pozitívne.

- Začnite od seba, majte sa radi a nebojte sa predstavovať si sami seba takého, akým by ste chceli byť.

- Každý človek, ktorý vstúpi do nášho života nás má niečo naučiť, pomôcť nám niečo pochopiť, jednoducho dať nám lekciu, akú pre svoj rozvoj potrebujeme. Naozaj tu nik nie je náhodne...

- Prejavujte každému človeku iba lásku, vľúdnosť a útechu. Je to vraj najvyššie poslanie človeka a uvidíte, ako sa vám potom zmení svet a celkové vzťahy s ľuďmi.

- Snažte sa jeden druhému neubližovať. Ani verbálne, ani fyzicky, proste prejavujte iba lásku, aj keď máte pocit, že si to daný človek nezaslúži.

- Ak sa schyľuje ku konfliktu, hádke, výmene názorov, zostaňte pokojní. Zhlboka sa nadýchnite a až potom hovorte. Ak na vás druhý kričí a vyčíta vám niečo, jednoducho nemusíte vôbec reagovať. Aj keď je to niekedy ťažké, stojí to za to.

- Neriešte iných, nestarajte sa do nich, nepoučujte ich. Iba vám to berie energiu a naozaj nezmeníte nikoho, kto to sám nechce.

- Zmeniť môžete iba seba. Tým, že budete inak myslíeť, myslieť šťastne a pozitívne.


Skúste toto všetko aspoň jeden deň. Jeden jediný deň sa zdá reálnejší, ako celý rok. Potom skúste ďalší deň a ďalší, a zrazu zistíte, že svet sa vám zdá akýsi krajší, lepší, vaše vzťahy sa zlepšili a vy sami budete šťastnejší.

Naozaj stačí len zmeniť myslenie...

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov

  1. aj ja si zastávam presne túto myšlienku, že všetko ovplyvňuje naše myslenie, treba sa naladiť na tú pozitívnu vlnu a do nášho života budú pribúda len pozitívne veci <3 krásny motivačný článok :) Veľa úspechov do roku 2018 !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak to je a velkarat sa mi to už potvrdilo. Dakujem. Aj tebe veľa uspechov a všetko dobre v tomto roku :-)

      Odstrániť
  2. Máš pravdu. Taky si nedávám předsevzetí, protože jsem je nikdy nedodržela a tak byly v podstatě k ničemu. Na tento rok jsem si koupila motivační diář, který mě nutí myslet pozitivně a fakt to zabírá. Problémy jdou stranou a myslím na to hezké, co se mi za daný den stalo. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Motivačný diár je skvelá vec. Ja mám aj motivačný stolový kalendár, kde je na každy den jedna pekná myšlienka.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!