Spotrebované sprchové gély za 1 rok

By Zuzulienka - 5.1.18

Zamysleli ste sa už niekedy nad tým, koľko sprchových gélov človek spotrebuje za jeden jediný rok? Že nie? Ja áno, a preto som si od začiatku minulého roku odkladala všetky prázdne fľaštičky, ktoré som minula a teraz som ich spočítala. Myslím, že nebude nikto prekvapený, ani ja som nebola, keď som zistila výsledné číslo.


Je ich totiž presne 12. Celkom logické... keďže rok má 12 mesiacov, tak na každý mesiac vám postačí jeden sprchový gél. Teda aspoň mne tak stačil za uplynulý rok 2017 - a to som nimi nijako nešetrila, ani to s množstvom nepreháňala. Optimálne, tak ako vždy.


Takže, ako to celé začalo, s ktorými sprchovými gélmi som rok začínala, ktoré som si počas roku dokúpila, aké boli a koľko ich mám pripravených na tento rok?

Na začiatku roka 2017 som mala v zásobe 12 sprchových gélov. Neviem, ako to máte vy, no ja ich vždy kopec dostanem v kozmetických balíčkoch pod stromček alebo v rámci spolupráce s kozmetickými firmami (Yves Rocher, Dermacol).


Z tejto celkovej 12 som spotrebovala 7 kusov, 1 som vám dala do súťaže a 4 mi zostali, kvôli tomu, že som si počas roka kúpila, ešte iné sprchové prípravky, na ktoré som bola zvedavá a musela som ich hneď používať. Bolo to presne 6 týchto sprchových gélov, či pien:

Nivea Care&Orange
Yves Rocher Tiaré a Ylang Ylang
Yves Rocher Mango
Balea sprchová pena
Nivea sprchová pena
Weleda s vôňou divokej ruže



Často sa mi práve kvôli kúpe nejakej novinky počas roka stávalo, že som mala otvorené aj 3 sprchové gély naraz a používala ich podľa nálady.

Ktoré sprchové gély boli najlepšie, a ktoré by som si naopak už nekúpila, alebo ma proste neoslovili?

Ako najlepšie sprchové gély, ktoré mali skvelú konzistenciu, výdrž a vôňu, a sprcha bola s nimi úžasný relax, by som zaradila tieto 4 prípravky:

Yves Rocher s vôňou hrušky a kakaa - imitovaná edícia minulých Vianoc
Balea sprchová pena Fresh and Fruity s vôňou limetky a grapefruitu
Nivea sprchová pena s vôňou malín
Yves Rocher  vôňa Kvet Tiaré a Ylang Ylang


Priemerné sprchové gély, ktorými nič nepokazíte, ale teda ani vás nijako neohúria:

Palmolive Naturals s vôňou orchideje
Nivea Creme Soft s neutrálnou vôňou
Nivea Care&Orange
Yves Rocher Mango



... a sprchové gély, ktoré ma veľmi neočarili:

Yves Rocher s vôňou vanilky a Weleda s vôňou divokých ruží boli na mňa príliš aromatické, ale konzistenciu majú skvelú. Rexona s tropickou vôňou a Balea Marshmallow sa mi zas zdali nevýrazné a také obyčajné, riedka konzistencia...


TOPKA
Úplne najviac zo všetkých sprchových gélov ma očarila spomínaná sprchová pena Nivea s vôňou malín. Už som vám o nej viackrát písala a budem sa opakovať, no je dokonalá a určite si ju ešte kúpim.


PREPADÁK
A ako prepadák, ktorý si už určite nikdy nekúpim je Balea Marshmallow - nevoňal mi, mal zvláštnu konzistenciu, celkovo mi vôbec nevyhovoval, bol ako taká umelina...


Čo sa týka hydratácie všetkých sprchových gélov, priznám sa, že toto veľmi nesledujem, no nespozorovala som po žiadnom extrémne vysušenú, alebo svrbiacu pokožku. Ja sa aj tak po sprche väčšinou krémujem, takže tento bod je pre mňa nepodstatný...

No a ak ste dobrý pozorovatelia, určite ste si všimli, že som nespomínala ešte jeden sprchový gél a to tento Adidas Skin Detox s mirko perličkami, ktorý je trošku určený aj na peeling. Je to preto, lebo som fľaštičku s polovičným obsahom omylom vyhodila, teda spotrebovala som z neho asi polku a zvyšok letel do koša. Takže celkovo som spotrebovala 12,5 sprchových gélov :-)


Sprchové gély, ktoré mi zostali na tento rok:

Grace Cole - Jahoda a Kiwi
Manufaktura - Jablko
Dermacol Firming gel
Dermacol Aroma Ritual pomaranč a čokoláda


A celková aktuálna zásoba sprchových gélov na rok 2018...


Tak čo, ako ste na tom so sprchovými gélmi vy? Máte ich vždy viac doma, alebo kupujete až keď spotrebujete? Koľko ich máte momentálne doma?

  • Share:

You Might Also Like

15 komentárov

  1. Panejo, to je pořádná dávka sprcháčů :) Já už hrozně dlouho chci vyzkoušet tu sprchovou pěnu od Balei. Jinak Belgická čokoláda od Dermacolu je úžasná. Mě to hrozně voní. Zrovna včera jsem si přidala nový kousek do sprcháče :)
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež milujem Dermacol čokoládu a pomaranč. Je to moj najoblubenejši sprcháč od Dermacolu.

      Odstrániť
  2. tak toto je teda dávka sprcháčov, všade kde sa pozriem :D takýto nápad na článok by ma teda nenapadol ani keby neviem čo robím, ale zato super fakt som netušila že stačí len 12 sprcháčov, zdá sa mi to celkom málo ale je to logické :D ja mám asi najradšej sprcháče od Yves Rocher, ktoré mne naozaj krásne voňajú a vyhovujú <3 už sa teším až vyskúšam ten zo zimnej edície ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne to príde akurát. Na každý mesiac jeden :-) . Yves Rocher mám tiež rada, ale len niektoré vone.

      Odstrániť
  3. Momentálně mám doma asi 5 sprcháčů, ale taky jich mám více otevřených a používám dle nálady. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Téda, pěkná sbírka! :)) Já miluju Balea jahodovou pěnu a sprcháče si vybírám tak trošku podle ročního období :)

    www.mummysweetbbaby.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Balea jahodová pena??? Tak tu musim tiež vyskušat :-) Vdaka za tip.

      Odstrániť
  5. Páni, to by mě nebavilo schraňovat si celý rok spotřebované lahvičky od gelů :-D ale skvělá recenze.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nič náročné, ved je to len 12 flaštičiek. Minula sa, odložila som do skrinky prázdnu.
      :-)

      Odstrániť
  6. Teda, tak nad tímto jsem nikdy nepřemýšlela, ale je to docela mazec o.O

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sranda, že??? A ešte sa dá takto všeličo sledovať - telové mlieka, mydlá na ruky, šampony, či dekorativna kozmetika.

      Odstrániť
  7. Jéj pekný článok...tak človek veľa minie sprchovacích gélov ešte taký čo sa každý deň úmyvajú to ani nevravím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. Ja myslim, že v dnešnej dobe sa asi všetci každý den umývame, niektorí aj 2 - 3 krát denne..

      Odstrániť
  8. Tohle by mě nenapadlo dát jim spotřebu za celý rok. :) Super nápad, ještě by jsi to mohla udělat se šampony, to by podle mě bylo také zajímavé téma. Niveu pěnu mám taky a čeká na otestování velmi se na ni těším. :) Ještě mám hodně ráda Dove sprchové krémy ty jsou boží! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Zvyčajne mám aspoň jeden v zásobe, ale učím sa nekupovať skôr než je to potrebné. Otvorený mám však vždy iba jeden. Na Vianoce tiež dostávam kopec kozmetiky a potom mám tak na pol roka čo robiť, kým to miniem. Mala som Yves Rocher vanilka a aj keď mám rada výzrané vône, toto bola silná káva aj na mňa. Okrem toho ma z neho aj svrbela pokožka. Weledu ružovú som si kúpila teraz, takže som zvedavá. A Palmolive orchidea považujem za jeden z najlepších sprchových produktov. Nemávam po ňom suchú pokožku.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!