Porovnanie dvojfázových očných odličovačov

By Zuzulienka - 4.2.18

Istú dobu som na odličovanie očí používala jedno odličovacie mlieko z Avonu. Vtedy som bola presvedčená o tom, aké je top a najlepšie, až kým som počas posledných rokov nevyskúšala niekoľko klasických dvojfázových odličovačov na očné partie a zistila, že existujú aj oveľa lepšie prípravky na odličovanie. Hlavne jeden z nich je mojou topkou.


Tak mám pre vás porovnanie 5 očných dvojfázových odličovačov dostupných bežne v drogérii cenovo do 5€.



Všetky dvojfázové odličovače sú založené na rovnakej báze - teda obsahujú dve viditeľné zložky - olejovú a vodnú, ktoré sa po pretrepaní na chvíľu spoja a vytvoria tak ideálny prípravok na odličovanie očí a očných partií.

5. Balea dvojfázový odličovač
Začnime od konca, teda od toho najhoršieho. Možno vás to prekvapí, ale táto Balea na odličovanie je teda veľmi slabá. Je to jeden z najlacnejších dvojfázových odličovačov a dostanete ho za cenu približne 1,50€. Odličovanie s ním nie je také ľahké, ako s inými odličovačmi. Napriek tomu, že sľubuje aj odlíčenie vodeodolného make-upu, ide to s ním dosť ťažko. Musíte oči dosť drhnúť, aby ho rozpustil. Okolie očí však zanecháva hydratované, vyživené, no odličovať by sa mi s ním každý eň nechcelo


4. Astrid dvojfázový odličovač
Tento odličovač som si kúpila viac-menej zo zvedavosti a z dôvodu, že zo značky Astrid nič nepoužívam. Odličovač pekne a príjemne vonia a je vhodný aj na odličovanie pier - čo považujem za veľké plus. Napriek tomu však u mňa skončil na 4. mieste, pretože odličovanie očí, vodeodolných prípravkov s ním vôbec nejde pekne hladko, ako by som si predstavovala. Ako jediný zo všetkých piatich na očiach pri odličovaní vytváral akýsi pocit drsnosti, a to sa mi teda vôbec nepáčilo a odličovanie to akosi sťažovalo. Neviem, čím to bolo, ale jednoducho pri odličovaní s ním ste vôbec nemali na očiach príjemný pocit, aj keď tým nemyslím, že by ich nejak podráždil.
Pery však odlíči veľmi pekne a bez problémov.


Na odličovač Garnier som čítala len samé chvály, tak som sa rozhodla ho skúsiť. Je vraj posilňujúci a pri pravidelnom používaní po 4 týždňoch vraj zaručí pevnejšie a silnejšie riasy. To veru otestované nemám, kedže pravidelne som ho nepoužívala, ale to nie je cieľom tohto článku. Odličovanie s ním nie je zlé, no ani on nespĺňa to, čo sľubuje. Klasický očný makeup zmyje celkom ľahko, no akonáhle mám napr. vodeodolnú linku, tak mu to trvá o čosi dlhšie. Je pravda, že nikde na obale neuvádza, že je určený aj na vodeodolný make-up, no dnes by som to od mnohých prípravkov očakávala aj automaticky, bez toho, že by to mali napísané na obale. Aj preto som ho zaradila na zlatý stred - nie je zlý, ale nie je pre mňa ani top.


Tomuto odličovaču som zozačiatku akosi nevedela prísť na chuť. Všade ospevovaný, no mne sa zdalo, akoby mi nevyhovoval. Tak som ho chvíľu nechala tak a začala opäť používať po nejakom čase. A zrazu sa mi zdal celkom super. Oči odlíči celkom dobre, aj vodeodolný make-up zvládne. Tiež má celkom príjemnú vôňu.


1. Mixa dvojfázový odličovač
Víťazom tohto testu nie je nič iné, ako môj obľúbený dvojfázový odličovač Mixa. Fakt môžem s kľudným svedomím povedať, že pri tomto testovaní som neobjavila nič lepšie. Mixa odličovač používam už asi 2 roky a je jednoducho najlepší. Oči, aj vodeodolné produkty z nich,odlíči úplne bez problémov, bez drhnutia, bez čakania, bez rozmazávania... Proste je pre mňa dokonalý a nič ho doposiaľ neprekonalo.


Na záver môžem povedať, že ani jeden z týchto produktov v očiach neštípal, moje oči nijako nepodráždil, nevysušoval okolie očí, a každý je vhodný aj pre majiteľky kontaktných šošoviek.

Máte nejaký svoj obľúbený dvojfázový odličovač, ktorý by ste mi odporučili vyskúšať a myslíte si, že je lepší ako Mixa?? A skúšali ste Mixu?


  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Já měla od Baley klasický odličovač a ten jsem si chválila. :) Jinak ten od Astrid mám a s ním jsem zase já hodně spokojená. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja s klasickými nemám dobré skusenosti. Radšej mám tieto dvojfázové.

      Odstrániť
  2. Dvoufázový odličovač používám denně a odlíčení si bez něj nedokáži představit. Nepoužívám ho na celý obličej, ale pouze na odlíčení očí. Ani jeden z těch pěti jsem nezkoušela, takže Ti děkuji za tip na ten od značky Mixa :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno, tiež ho používam len na odlíčenie očí a obočia. Na zvyšok tváre používam čistiaci gél, alebo micelárnu vodu.
      A Mixu určite vyskušaj a daj potom vediet, ako ti sadla :-)

      Odstrániť
  3. ten od Garnier mám už veľmi dlho, a keďže vodeodolný makeup nejak nepoužívam, tak mi úplne vyhovuje :) ani som netušila, že ich je toľko druhov na trhu, lebo vždy siahnem automaticky po tomto :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já prostě nedám dopustit na Chrpový z YR ♥

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!