Toto som ja..

By Zuzulienka - 3.9.19

Je zaujímavé ako sa človek rokmi hľadá, mení, až nakoniec kdesi po 30-tke je konečne sám sebou...
Skúšame, čo nám pristane, meníme tváre, chceme byť ako ten a tamten, pretvarujeme sa, alebo sme hanbliví... no v konečnom dôsledku aj tak sme jedineční, iní a najlepší, keď sme sami sebou..

Teda na nikoho sa nehrať, mať svoj štýl, svoj rozum, názory a nebáť sa...


Ja som dlhé roky skúšala, objavovala, vymýšľala v rôznych oblastiach, čo sa týka zamestnania, obliekania, účesov, názorov...
No nakoniec som sa aj tak vždy vrátila k tomu, čo som vedela, že ma vystihuje, že som to proste ja, že ma to baví, a že sa tak cítim najlepšie.



Blond vlasy
Od svojich 15. rokov som s vlasmi experimentovala. Nie nejak veľmi výrazne, ale stále som čosi vymýšľala, mala som vlasy červené, hnedé, blond, vystrihané na mikádo, ale aj dlhé takmer po pás..
Vyše 10 rokov som už viac-menej stále blond s menšími výkyvmi. A myslím, že už pri nej ostanem na stálo.. Som to proste ja, aj keď to nie je moja prirodzená farba.


Čierna farba
Keď som bola mladšia, stále som počúvala a všade čítala, že mladé ženy by sa nemali báť farieb a mali by mať pestrý šatník. Tak som skúšala, kombinovala, nakupovala aj farebné oblečenie...
No kamkoľvek som šla a chcela sa tam cítiť, že fakt dobre, volila som čiernu. Neviem prečo, ale cítim sa v nej najlepšie (a vôbec nie je hlavným dôvodom to, že zoštíhľuje), zvýrazňuje moje črty a blond vlasy tiež pri nej pekne vyniknú. Takže čierna je pre mňa top.


Kruhové náušnice
Kedysi som mala doma neskutočné množstvo bižutérie, šperkov a kadečoho. Stále som to striedala, menila... neskôr veľa z týchto vecí pretriedila a vyhodila.. lebo veď už sa mi to nepáči... a aj tak stále nosím tie veľké kruhové...
Neviem, či sú IN alebo OUT, popravde je mi to jedno.. nosím ich takmer stále, lebo sú to nášnice, ktoré je vidno a o ktorých si myslím, že sú ženské a pristanú každej z nás.
A okrem toho, nosím iba náušnice, iný typ šperkov (náhrdelník, náramok, prsteň), uvidíte na mne výnimočne. Tak práve preto mám rada, keď sú veľké a výrazné :-)


Ružový rúž
Mám doma asi 30 rúžov v najrôznejších odtieňoch.. Vraví sa, že blondínkam idú najviac červené... skúšala som... sú fajn. Ale ružové sú ešte krajšie, mám ich radšej, mám pocit, že mi viac pristanú a oživia moju tvár. Takže, keď rúž, tak prosím iba ružový.


Úsmev a dobrá nálada
Moja typická črta. Už mnoho ľudí mi povedalo, že či sa vôbec viem hnevať, kričať, alebo mať zlú náladu. Vraj stále chodím s úsmevom a inak si ma už nevedia ani prestaviť. Áno, tak to je, som to proste ja, stále dobre naladená, s úsmevom, a pozitívnym myslením...

A verte či nie, ale na verejnosti nikdy neplačem... ani na pohreboch... jednoducho nie, že by mi to bolo ľahostajné, ale ja sa nedokážem uvoľniť tak, aby som pred inými vyronila slzu... skôr ich mám iba na krajíčku... ale nevypustím.


Kancelárska práca
Ďalšia vec, v ktorej som sa síce dlho hľadať nemusela, ale teraz som si tým istá. Pre niekoho nuda, no ja to milujem a aj všetky veci s tým spojené - písanie, práca na počítači, administratívne veci, jednoducho všetky tie papierovačky, ktoré sa nikomu nechce robiť, ja urobím :-D Našla som sa v tom.


Pečivo s maslom
Taký nevšedný posledný bod - ale toto sú proste moje raňajky, ktoré nevymením za nič na svete, a ktoré ma taktiež istým spôsobom vystihujú. Skúšala som raňajkovať rôzne kaše, vločky, jogurty, pečivo so šunkou, zeleninou, syrmi... no vždy som sa aj tak vrátila k starej dobrej klasike - čerstvé pečivko s klasickým kravským maslom. Mňam! Občas pridám džem, nutellu, no maslo je základ vždy.


A čo vystihuje vás?

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

  1. To je tak krásný milý článek! Děkuju za něj. Máš pravdu v tom, kolik stereotypů se říká a vnucuje mladým. S těmi barvami jsem to taky slyšela, přitom se v černé cítím dobře, je velmi elegantní a slavnostní - vždyť ochestry vystupují ve večerní černé :) Dneska už taky vím, že prioritou je to, jak se cítím a až pak to, co si myslí lidé. S růžovými rtěnkami taky souhlasím, ty jsou prostě krásné jemné a slušivé :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!