História mojej módy

By Zuzulienka - 18.1.21

Krásny deň dámy...
Tak ma dnes napadlo, že by sme sa mohli trošku obzrieť za históriu, alebo ako to všetko s mojimi outfitmi, či láskou k móde začalo.. Mám rada takéto obzretia za minulosťou, zhrnutia, porovnávačky..
Lebo teda, dnes je všetko úplne inak... Dnes sa obliekam inak, mnoho vecí, čo som nosila predtým, by som už dnes na seba nedala, ale zase je aj veľa kúskov, ktoré si v šatníku stále držím, no kombinujem ich už úplne inak.



Všetko sa to asi začalo s mojim prvým nástupom do práce a vlastne aj so samotným blogom... Lebo vtedy niekedy som si ho aj založila.
Sledovala som zopár fashion blogeriek a veľmi sa mi páčilo, ako sa obliekajú, kombinujú kúsky atď. Hovorím si, že aj ja by som mohla také niečo skúsiť, napriek tomu, že veľa som toho v šatníku nemala a módu predtým veľmi neriešila.

Niekedy až krútim hlavou, keď pozerám tie moje staré outfity, že hrôza. A o kvalite fotiek ani nehovorím... katastrofa - rozmazané, tiene, umelé svetlo... no nič... poďte sa pobaviť so mnou.
Začnem mojimi úplne prvými outfitmi, ktoré som publikovala na blogu, no dnes ich tam už nenájdete - lebo no uznajte... nechápem sama ako som mohla tak nepoužiteľné fotky aj outfity.. no čo už.. človek vždy nejako musí začať. A ja také dievčatko.


Tento blog vznikol v roku 2012, v roku, kedy som nastúpila do svojej druhej ozajstnej práce v živote a nakoľko sa jednalo o kancelársku prácu, tak s tým nejak prišlo aj obliekanie. A zrazu som zistila, že ma to baví... že ma baví každý deň vymýšľať, čo si oblečiem a každý deň chodiť inak oblečená.

2012
Zozačiatku to bol trošku boj.. môj šatník tvoril asi tak 1/10 z toho, čo mám teraz... tak som začala viac kombinovať, premýšľať, čo mi treba a tým pádom viac nakupovať. Ale nejaké tie outfity som ešte povymýšľala, a taká tá skutočná outfit mánia sa začala až v roku 2013, kedy som začala naplno pridávať a publikovať outfity.

2013
Najskôr boli fotené doma s pomocou statívu, no asi v polke roka som prešla na fotky v exteriéri za reálneho denného svetla a povedzme si, že také vyzerajú najlepšie. Toto bolo zároveň obdobie, kedy som sa samotnému blogu venovala najviac a aj outfitov teda pribúdalo dosť.



2014
V roku 2014 som už naplno fotila outfity len v exteriéri. Fotil ma veľmi často môj muž, alebo sestra, vždy keď sa dalo, a vždy keď som mala na sebe outfit, ktorý som chcela publikovať. Tento rok som pridala na blog najviac outfitov z celú jeho históriu - až 45, čo je takmer každý týždeň jeden.
To znie aj ako celkom fajn výzva - pridať každý týžden jeden outfit. :-)
Inak v druhej polke roka som už bola tehotná, takže vznikali aj nejaké tehotenské outfity..


2015
Začala som ho ako tehuľka v 6. mesiaci a v apríli sa mi narodil Nikolasko... S outfitmi som napriek tomu stále nepoľavovala a bol to v poradí druhý rok, kedy som pridala najviac outfitov. 


2016
.. na materskej. Už nebolo toľko príležitostí na nosenie outfitov, ale stále som ešte toho dosť publikovala. Veď taká mamička môže ísť na nákup, na kávičku, na prechádzku s kočíkom.. takže je kam sa obliekať.


2017
V tomto roku sa mi naskytla prvá spolupráca fotenie s profeionálnym fotografom a tak sme sa zopárkrát stretli a nejaké tie outfity nafotili. Musím ale povedať, že toto je fakt dosť náročné naplánovať a zladiť, hlavne ak máte vy a aj fotografka deti a popritom kopec iných povinností.. 
Zároveň som tento rok nejak experimentovala s vlasmi, ostrihala, prefarbila.. no keď tak teraz na to pozerám, krútim hlavou, že čo ma to napadlo... vôbec mi to nepristalo.. Ešte strih ako tak, ale tá farba...


2018
Na tento rok som sa tešila. Po 3 rokoch na materskej som konečne nastupovala do práce a tak som verila, že príležitostí na nové outfity bude až až. Áno, ak by bolo, každý deň som mohla chodiť inak... len každý deň nebol ktosi pri mne, kto by ma fotil.. A tak za celý rok bolo publikovaných málo outfitov. A blogu som sa fakt málo venovala, lebo fakt nebol čas a akosi ani chuť.
Našťastie som začala opäť postupne prechádzať na svoju blond farbu a nechávala si dorásť vlasy.


2019
Blog som opäť viac naštartovala a kombinovala, skúšala, fotila... Opäť nejaké fotky s profesionálom...
Tento rok som začala svoje outfity publikovať aj na svojom instagrame, lebo predsa len, je jednoduchšie sa odtotiť už oblečená, pripravená pred odchodom v zrkadle s mobilom...
Áno, nie sú to také profi fotky, ako keď fotíte s foťákom vonku v rôznych pózach.. ale inak by som nebola schopná publikovať toľko outfitov, ako na IG.


2020
No a rok 2020 - polrok strávený doma na homeoffice tiež nepriniesol veľa možností na fotenie. 
Ale čosi sme nafotili aj s fotografom ešte v prvé mesiace tohto roku. A potom čosi hlavne cez leto. Blog konečne dostal nový dych a začal rásť.


2021
Ako to bude s outfitmi tento rok - netuším. Zatiaľ som nemala čas fotiť ani jeden vonku s nejakým asistentom :-)
Celkom sa mi zapáčil nápad - pridať každý týždeň aspoň jeden outfit...  no ako to tak vidím, asi to bude skôr formou môjho zrkadlového fotenia.. 

Dokopy som dodnes na tomto blogu publikovala 190 outfitov + som nejaké v začiatkoch aj pomazala...

Niečo snáď do budúcnosti vymyslím.

A teraz otázka na vás: Bavia vás moje outfity? Alebo máte radšej na blogu iné témy?

  • Share:

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Mňa bavia Tvoje outfity a páči sa mi, ako si postupne menila svoj štýl a vkus... sme na tom podobne, ani ja by som si niektoré už na seba nedala :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekný článok si ako modelka takú super postavu...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tvoje outfity mě moc baví a jak jsem tak zjistila, tak už tě sleduji od roku 2013, protože ty outfity si pamatuji. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Je zajímavé sledovat, jak se tvůj styl oblékání a vlastně i prostředí, ve kterém si outfity fotila, měnil :) Jsem zvědavá, kam se posuneš dál :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Co se týče outfitů, jsi moje velká inspirace, hrozně mě v tomhle bavíš.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mne sa páči, že každý z tvojich outfitov je vždy o čomsi inom ♥ Vždy vyzerá pekne, pohodlne, elegantne! Veľmi sa mi páči tvoj štýl a nakoľko ťa poznám už roky, musím povedať, že si pekne "rozkvitla" ♥ Krása ❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Stále stejná kočka! Nestárneš. Outfity jsou rok od roka hezčí a hezčí, ale není to tím, že bys dřív měla špatný vkus, jen byla taková móda. :D Ale od roku 2016 se mi líbí snad vše. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Moje milá, Tobě doslova sluší i ten pytel na brambory.....☺♥. Nejvíce se mi asi líbí OOTD lososové šaty nebo je to tunika a pak lahvově zelené upnuté šatky, wau, kočka!!!! Krásný večer. ☺♥

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Outfitové články většinou moc nemusím. Můj styl se liší od ostatních :D Ale ty Tvé v posledních 3 letech se mi líbí moc :) A opravdu je tam krásně vidět ten posun, jak se posouváš v tvorbě dopředu :) Jen tak dál! Také jsem zvědavá, co nám rok 2021 přinese.

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Musím říct, že jsi vždy měla moc hezký vkus, ale posunula jsi se hodně dopředu, což sama vnímám i u sebe. Je skvělé objevovat nové kousky a kombinace, moc ti to sluší a máš cit pro módu! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Já mívala některé kousky obdobné a spousta oblečení se i dnes nosí :) Jinak koukám jak jsi hubeňounká :)
    Jinak mně se nejvíc líbí to co máš tady na profilovce, ty šaty bílé - to jsi celá ty, to mě k tobě neuvěřitelně sedí.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!