Obľúbená detská kozmetika

By Zuzulienka - 31.1.21

Dnes už nie je detská kozmetika ničím výnimočná. Vojdete do drogérie a detičky tam majú samostatný regál, kde pre ne dostanete, čo len chcete v rôznych variantách a značkách. Treba si len vybrať. Výrobcovia sa snažia vyrábať pre detičky nezávadnú kozmetiku, no povedzme si na rovinu, koľko tej kozmetiky v skutočnosti také dieťa potrebuje? Minimum. Sprchový gél, šampón na vlásky s možno nejaký ten krém.
Ja som napr. do pol roka umývala Nikolaska len v čistej vode a okrem krému na zadoček som nepoužívala ne jeho telíčko žiadne olejčeky, krémy a neviem čo... všetko totiž v tomto veku viac škodí ako pomáha.
Ako rástol, tak sme hľadali, skúšali a zisťovali, čo nám vyhovuje.



Zozačiatku sme boli verní kozmetike Mixa (cca od obdobia 1. roku Nikolaska), nakoľko som s nimi v tom období aj spolupracovala a aj nám táto kozmetika sadla (niektoré produkty od nich používame stále). Napr. článok Ako sa starať o detskú pokožku.

Postupne sme objavovali ďalšie a ďalšie produkty a dnes by som vám chcela predstaviť tie, ktoré používame už hodnú dobu a stále nás bavia.

1. Zubná pasta Elmex
Zubných pásť nájdete v obchodoch také množstvo, že ani neviete ktorú si vybrať. Ja osobne nemám rada pasty typu Signal a pod. a sama používam a mám rada pasty, ktoré neštípu a nie sú 5 farebné.
Elmex pasty som kedysi používala tiež, bola som spokojná a preto som tento výber zvolila aj pre dieťa. Pasta je vhodná od prvého mliečneho zúbka až do 6 rokov. 

Obsahuje aminofluorid, posilňuje a chráni detské zúbky pred kazom. Má jemnú ovocnú príchuť, nie je veľmi penivá a nič sa nestane, ak ju aj dieťa prehltne. 
Používame ju fakt už dosť dlho, no nakoľko sa už Nikolaskovi prerezávajú trvalé zúbky, tak sa poobzeráme po niečom novom.


2. Ústna voda Listerine Smart & Rinse
K starostlivosti o zúbky patrí samozrejme aj ústna voda. Nie je nutné ju používať každý deň, ale my ju veru skoro každý deň používame. A táto je celkom špeciálna. S jahodovou príchuťou a po vypláchnutí a vypľutí uvidíte v umývadle ňou zafarbené zbytky kúskov z jedla, a tak vidíte a viete, či si dieťa zúbky dobre umylo. Ak áno, tak žiadne zafarbené zbytky jedla neuvidíte. Ak nie, umýva sa znova, alebo ešte aspoň dočisťuje. 

Mimochodom dieťaťu do 10 rokov je nutné, aby zúbky vždy dočisťoval rodič. Nakoľko deti to flákajú a pokiaľ nad nimi nestojíte, tak tú dôkladnú ústnu hygienu neurobia tak ako sa má - hlavne zadné stoličky bývajú problém. Maminky, fakt si dajte na to pozor a buďte prísne, nech majú vaše detičky krásne zúbky.



3. Šampón na vlásky Mixa baby
A sme tu. Tento šampónik na vlásky používame odmalička. Nikolasko má husté vlásky a tento šampón ich príjemne umyje, zbaví prípadnej mastnoty a prevonia takou tou bábätkovskou vôňou. A je super, pretože ak sa aj dostane do očí, tak neštípe. Nemám viac čo dodať.



4. Veselá umývacia pena Bupi
Bupi produkty sme kedysi skúšali a používali a boli fajn. Ale nič nás neočarilo viac, ako táto skvelá voňavá pena na umývanie.

Po prvé sa mi veľmi páči, ako je riešená a dávkujete si ju pomocou pumpičky. Takže aj dieťa si ju raz-dva vytlačí do dlaní a poumýva sa. Také 5-ročné už bez problémov.
A po druhé -  pena krásne žuvačkovo vonia (oni to nazvali cukríková tuti fruti vôňa), je zafarbená do modra a je primerane hustá. A myslím, že toto ocenia hlavne deti - voňavá farebná pena, s ktorou sa môžu poumývať.

Určite vás teraz napadlo - že fúúú, to musí obsahovať chemikálií. Sklamem vás - Bupi kozmetika totiž taká vôbec nie je a je úplne bez parabénov. 



5. Umývacia pena Nivea
Túto sme objavili ešte pred Bupi a mne osobne sa páči možno o trochu viac. Je hustejšia, vonia po ovocí a umývanie s ňou je príjemný zážitok. Tu je to ale s tým zložením trošku iné, nevyznám sa v tom dopodrobna, ale určite nie je bez viny. Takže je to už na osobnom zvážení každého, nám sa páči a ak máte radi podobné umývacie peny, tak odporúčam.

Je vhodná od 3 rokov.





6. Pena do kúpeľa Balea
Povedzme si, čo deti najviac baví? No predsa pena, pena a veľa peny. My sme dlhšie hľadali nejakú tú iba penu, ktorá naozaj vytvára úžasnú penu a myslím, že zatiaľ sme ju našli. Je to Balea, ktorá síce na prvý pohľad možno vyzerá ako dievčenská, ale myslím, že to je úplne jedno, čo sa týchto pien do kúpeľa týka. Len aby robila penu. A táto ju robí skvelú, navyše voňavú po ovocí a zafarbenú jemne do oranžova. Takže zatiaľ u nás vedie táto, ak objavíme ďalšiu, dáme vedieť.

Ak by vás zaujímali ďalšie články o tom, akú kozmetiku sme používali, stačí si nakliknúť štítok: Baby kozmetika.

A akú obľúbenú detskú kozmetiku máte vy, prípadne vaše detičky?

  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Nic z toho neznám, ale sprchovou pěnu od Nivei jsem měla v dospěláckém provedení a bylo to fajn zpestření od sprchových gelů:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja milujem tieto sprchové peny, tie naše dospelácke. Tak preto som skusila kupiť aj malému a uplne super.

      Odstrániť
  2. Veľmi pekný výber produktov - ďakujem za tipy! Neraz si zakúpim čosi určené pre deti! Deti majú super kozmetiku a hlavne pekne voňavú ♥ ❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano ano, občas aj tá detská kozmetika nás dospelákov zláka. A niektoré tie produkty su tak sladké a vonave, že im je ťažké odolat.

      Odstrániť
  3. Ahoj,
    dětskou kosmetiku nijak neznám, ale kolegyně si hodně kupují věci z Avonu a jsou s nimi spokojené. Sprchové pěny se mi taky líbí a to jsem dospělá:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z Avonu sme detsku kozmetiku ešte neskušali, snád raz. Ano, sprchové peny sú úplne super, tiež ich milujem.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!