Ako si žijem

By Zuzulienka - 12.10.14

...alebo ako vyzerá moja sobota, teda voľný deň. Tento príspevok (alebo blogoprojekt, ako to nazývajú iné blogerky) som už čítala na niekoľkých blogoch a tak ma zaujal, že som sa rozhodla, že zmapujem jeden zo svojich víkendových dní a neskôr aj jeden zo svojich pracovných dní. Viem, že takéto súkromné články sú obľúbené, tak snáď sa vám bude páčiť, prípadne sa odhodláte aj vy odhaliť jeden zo svojich dní.


Sobota 11.10.2014
6:58 – zobúdzam sa. U mňa úplne bežné, som zvyknutá vstávať aj cez víkendy skoro. Nevstávam nasilu, ale preto, že sa mi proste nechce spať a vylihovať len tak v posteli už vôbec nie. Manžel si ešte spokojne odfukuje, no ja vstávam, idem do kúpeľne (ranná hygiena), z kúpeľne nasledujú moje kroky do kuchyne, kde si idem chystať raňajky. S raňajkami sadám za počítač a konečne mám po týždni čas na vaše blogy a vlastne aj všetky moje obľúbené stránky. Tieto rána proste milujem. Všade je ešte ticho, ja si vychutnávam raňajky a čítam a pozerám.

8:00 – už sa zobudil aj manželík, a hneď prišiel, že by si dal dobré raňajky. Bežne sa vie samozrejme naraňajkovať sám, ale dnes som mu sľúbila pancakes. Tak idem na to. Receptík naozaj jednoduchý: rozmixované vločky, 2 vajíčka a banán zmiešate a opečiete ako lievance. Naplníte džemom, ovocím, orechami, polejete čokoládou. Výsledná fotka je na Instagrame :)


8:52 – je čas sa trochu scivilizovať. Hodím na seba makeup, upracem spálňu, vyvetrám a utekám do obchodu. Chcem dnes robiť lososa, tak snáď ho budú mať, lebo včera bol už vypredaný.


10:15 – po príchode z obchodu si hneď chystám nejakú desiatu. Od raňajok už ubehli tri hodiny a ja som zvyknutá jesť každé tri hodiny. Dnes som si pripravila rozmixované jablko s banánom a piškótami - v posledných dňoch moja obľúbená dobrota.

10:40 - a ja začínam kuchtiť. Dnes som sa rozhodla pre kapustovú polievku, a spomínaného lososa. Všetko mi ide ako po masle, krájam zeleninu, škrabem zemiaky, miešam. Kým sa všetko varí, stíham poumývať riady, vyvešať prádlo a čo to poupratovať.


12:21 – obed je už na stole, kým sa vychladne polievka, poumývam ešte podlahu a vyvetrám.

12:30 obedujeme. Polievka sa naozaj vydarila a lososa som sa nemohla dojesť. Samozrejme ako vždy, aj dnes som tam našla kostičky, pritom manžel ani jednu. No môže sa toto mne zakaždým stať?


13:20 – po obede nechávam riad riadom a idem vyvešať ďalšiu várku prádla, umyť si vlasy a potom mám chvíľku, ktorú venujem foteniu na blog. Uznajte fotiť cez týždeň po práci okolo šiestej pri umelom svetle, je fakt nanič. Radšej si občas takto toho nafotím viac a mám pripravené.

14:09 – stihla som pofotiť všetko, čo som chcela a keďže vonku je tak krásne, ideme na prechádzku. Tak sa trochu upravíme, oblečieme a môžeme vyraziť.


14:52 – vyrazili sme von, najprv sme sa prešli a potom sme skončili v kaviarničke na terase, asi na poslednej tohtoročnej ľadovej káve. Bola vynikajúca. Vonku bolo naozaj teplúčko, stačila iba tenká košeľa a sukňa.



16:20 – návrat domov, príprava nejakého olovrantu a konečne si sadám a idem si prečítať novú Emmu. Popritom občas ťuknem do mobilu. Taká pohodička, ktorú milujem a ten pocit, keď blízko vás na druhej pohovke sedí človek, ktorého milujete, a ani si nemusíte nič hovoriť...


18:20 – idem si pripraviť nejakú rýchlu studenú večeru. Popri jedení som sledovala Smotánku. Občas si ju pozriem, ak mám čas.

19:00 – stále sedím pri telke, už pozerám televízne noviny a nič sa mi nechce. Po čase sa však zdvihnem a idem doumývať riad, čo sa tam nakopil a poskladať vysušené prádlo. Dosť často chodievame večer si posedieť von, no dnes sme už vonku boli a nikam sa nám nechce. Aj takéto domáce soboty mám rada.


20:30 – manžel pracuje a zároveň pozerá telku, ja si sadám za počítač k blogom a iným obľúbeným stránkam. Konečne si roztriedim fotky a urobím poriadok v PC.

22:20 - vstávam od počítača a idem sa poumývať a som rozhodnutá ísť spať. Nasleduje odlíčenie, umytie zubov, sprcha a šup do postele.


22:47 - v posteli však ešte vyťahujem knihu a začítam sa, až kým mi úplne neklipkajú oči.


23:24 - vypínam svetlo. Zaspávam.

Toľko môj včerajší deň, pohodový aj pracovný, no hlavné je, že som sa cítila spokojne a dobre. 
Samozrejme, že sobota od soboty sa líši, toto je len jedna z mnoha. Nabudúce si dáme jeden z mojich bežných pracovných dní.

Ako ste vy trávili včerajšiu sobotu?

  • Share:

You Might Also Like

18 komentárov

  1. Tohle je fajn :) Taky jsem to kdysi psala .)
    Včera jsem dopoledne polehávala - já se o víkendu nikdy nemůžu vykopat z postele a pak jsem jela k našim, měli jsme rodinnou oslavu. A večer jsem přijela tak unavená a přejedená, že jsem šla ihned spát :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som odmalička tak nejak zvyknutá, že nikdy neviem spať dlho. Aj dnes som sa zobudila už o šiestej a nemohla som zaspať. Strašné so mnou. Tak ale ty si mala fajn deň včera, rodinné oslavy sú super a to jedlo si viem predstaviť :)

      Odstrániť
  2. Pekný článok, teším sa na pokračovanie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem, pokračovanie nebude pravým zmyslom slova, ale bude zas pre zmenu opísanie môjho pracovného dňa:) Predpokladám, že niekedy nabudúci mesiac :)

      Odstrániť
  3. Krásná sobota! taky ji takto občas prožívám, ale když jsem s přítelem, tak je to pokaždé hodně individuální. Večer často chodíme do kina, na večeři a o víkendu taky dost sportujeme. Nejradši máme kombinaci surfování - McDonald a film :) www.beautypusinka.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. Tiež tu sobotu prežívame rozne, raz kino, raz si niečo dobré pozrieme doma, raz zájdeme na nejaký obed, k rodičom, či na nejaký výlet alebo nákupy. Cez leto bolo pravidelne naším programom kupalisko, teraz ked je už chladnejšie, tak sa hlavne mne veľmi nechce vystrčit nos z domu. Včera však bolo nádherne a vyzerá, že aj dnes tak bude.

      Odstrániť
  4. Obdivuju tě, takhle ráno by mě v sobotu nikdo z postele nedostal, jedině, že bych opravdu musela! :D

    Sororessa
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne príde to vylihovanie ako zabitý čas. Deň, keď konečne nemusím do práce a ja ho mám stráviť v posteli?? nič pre mňa

      Odstrániť
    2. JO, tak to chápu :D Dříve jsem taky brala spánek jako zbytečnost a chtěla jsem co nejvíce udělat.. Dneska to ale beru jako největší relax :) Je sice pravd, že dříve jsem spala do 11-12 (to je pro tebe hrůza, co? :D), dneska mi to stačí do 9-10 ;)

      Odstrániť
  5. Chtěla bych být schopná takhle uklízet a vařit... :D Snad se to naučím než budou děti... Vstávání brzy přijde samo, předpokládám... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No život ťa naučí, hlavne ked budeš mať vlastnu domácnosť (teda neviem, či už nemáš), budeš chcieť mať všetko pekné, čisté a navariť ti tiež nikto nenavarí :)

      Odstrániť
  6. Skvělý! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. O tomto projektu už som počula. A teda cez víkend tak skoro vstávať, tak to by som nedala:)

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie vždy vstávam až takto skoro, no v podstate najneskôr asi okolo ôsmej :D

      Odstrániť
  8. Super článok! Rada čítam takéto posty, takže sa už neviem dočkať pokračovania. :-)
    The city of fashion

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já myslím, že je to super nápad takovýto článek! :)) Díky za inspiraci. :))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!