Všetko o mojich vlasoch

By Zuzulienka - 16.10.14

Moje vlasy nie sú nijako úžasné, sú normálne a niekedy ma dokážu dosť hnevať. Avšak napriek tomu sa snažím o ne starať najlepšie ako to ide, aj keď s drobnými prehreškami. Preto dnes taký mini článok o tom, aké sú, čím si prešli, čo na ne používam a ako sa o ne starám.


- prirodzene mám vlasy svetlo-hnedej farby, vlnité.
- na blond sa odfarbujem už 10 rokov
- prvá farba, s ktorou som experimentovala bola červená. Nebola som žiadna rebelka, ale červené vlasy ma proste lákali. Istý čas som ich tak nosila a aj keď si ma možno neviete predstaviť, zlé to nebolo.
- kedysi som vlasy umývala každý deň, časom som si ich však naučila tak, že vydržia 2 dni v dobrom stave, na tretí je už potrebné ich umyť



- vlasy umývam iba šampónom, nepoužívam šampóny 2 v 1, ani kondicionéry po umytí.
- šampóny striedam. Aktuálne mám na poličke v kúpeľni obyčajný žihľavový, Garnier – marhuľový – ktorý je perfektný, Schaumu a nejaké šampóny od Dove, ktoré som dostala ako darček.
- ak si však mám vybrať asi najviac mi vyhovujú šampóny Aussie a Schauma.
- po umytí vlasy vždy cca na 10 minút zabalím do uteráka.
- ešte do mokrých vlasov si vždy votriem olejček. Aktuálne mám obľúbený od Baley, je krásne voňavý a výživný. A balenie naozaj dlho vydrží. Veľmi dobrý je aj marocký olej od Avonu.


- milujem čerstvo umyté vlasy, preto si ich zásadne umývam ráno. Keď tak urobím deň vopred večer, na druhý deň už to nie je ono.
- môj bad hair day spoznáte jednoducho – mám proste vlasy v cope.
- ak sa mi vlasy naozaj nechcú umývať a začínajú sa mastiť, použijem suchý šampón. Odporúčam ten od Schaumy – je najlepší. Je voňavý, dlho vydrží a nevyprchá po prvom použití.


- ak si nechám vlasy voľne vyschnúť, krútia sa mi, ako sa im zachce a vyzerá to neupravene. Sú proste vlnité, čo ma neskutočne hnevá hlavne v prednej časti a preto si pravidelne aspoň tie predné vlasy vyrovnávam žehličkou. Viem, že to nie je pre ne zdravé, ale chodiť,  ako by som sa práve zobudila, vážne nebudem.
- vôbec nepoužívam lak na vlasy, aj keď jeden pre prípad doma mám


- masku na vlasy použijem asi raz za mesiac. Sú to masky kupované, na výrobu tých domácich som príliš lenivá.
- vlasy mám od malička stále dlhé, iba raz som sa dala ostrihať na krátko, lebo vtedy to nejako letelo. Bolo to asi koncom prázdnin pred nástupom do 8. ročníka na základnej škole, teda mala som asi 13 rokov. Vlasy mi však veľmi rýchlo dorástli, až tak, že v 15tich som ich už mala takmer po pás, čo bolo zase obdobie mojich najdlhších vlasov. Odvtedy sa mi už tak dlhé nepodarilo vypestovať. Istú dobu som nosila vlasy aj na mikádo, no asi od 18-tich som ich mám vždy približne v dĺžke po lopatky a viac.


- strašne nerada sa strihám a robím tak naozaj až vtedy, keď je to nutné. Chodiť každý mesiac, či každý druhý mesiac na podstrihnutie končekov u mňa naozaj nehrozí.

- aktuálne už 5 mesiacov mám vlasy predĺžené, som s nimi naozaj spokojná a neplánujem to zmeniť.


Prezraďte nejaké pikošky o vašich vlasoch! :)

  • Share:

You Might Also Like

16 komentárov

  1. Taky se mi vlasy vlni, vpredu ofinu musim zehlit a kdyz zmoknu, jsem jak ovce, ale jsem rada, ze nemam obyc rovny. A myt mi staci po 3-4 dnech. Ke kadernici take chodim az kdyz je to nutne a prvni barva byla cervena ;)
    Pekny clanek :)
    Beauty of pink

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. haha presne ked prší, hned sa mi vlasy začnu vlniť. Aj kvoli tomu všetkému som zo svojho života nadobro vyškrtla ofinu.

      Odstrániť
  2. Jé, také jsem si prvně barvila vlasy načerveno :-D Pak jsem střídala různé barvy, pár let jsem si nebarvila vlasy vůbec, no a teď si jen zvýrazňuji svou přírodní hnědou, přijde mi, že mi to sluší nejvíc.
    Tobě blond určitě sedne víc než jakákoli jiná barva. V červených nebo třeba tmavých vlasech si tě vůbec nedovedu představit :-D Máš výrazný obličej a světlá blond ho hezky zjemňuje.
    Jinak já mám vlasy taky vlnité a hodně suché, proto si nedovedu představit nepoužívat kondicionér a masku. Oleje mám taky ráda, nejvíc mi zatím vyhovoval Glisskur.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidím, že ta červená nás viaceré lákala. Ja som sa už viackrát chcela vrátiť k hnedej, no vždy mi všetci hovorili, že tá blond mi ide viac. A celkovo som na ňu už tak zvyknutá, že som sa k nej vrátila už asi natrvalo.
      Inak ja kondicionér nepoužívam aj za to, že mám pocit, že mám po nom vlasy ťažké a rýchlejšie sa mastia (a to ho nepoužívam na korienky).

      Odstrániť
  3. Veľa produktov máme spoločných, ale napríklad pri suchom šampóne s tebou nemôžem súhlasiť. Na mňa je príliš "prášivý", až sa pri ňom rozkašlem a tá vôňa je dosť výrazná :/ ale tak to je vecou vkusu no :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som si nejak neuvedomila, že by bol prášivý. Ale vôňa sa mi naopak veľmi páči, príde mi svieža a cítim ju potom počas celého dňa.

      Odstrániť
  4. Ja na vlasy nepoužívam nič extra, umývam si ich každý deň bezsilikónovým šampónom, raz za sto rokov, keď si mama farbí vlasy, tak jej ukradnem ten malý balzam loreal, pretože je najlepší... A keď ich neviem rozčesať tak použijem moju špeciálnu zmes, sprej Gliss Kur zmiešaný s olejom Syoss. Ten ti fakt odporúčam, je najlepší, sú dva druhy, ja mám ten ružový. :) A češem sa len Tangle Teezerom. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Olejčeky Syoss som veru ešte neskúšala. Raz snád na ne príde čas. Tangle teezer som tiež nikdy neskúšala, ale ani neplánujem, neviem prečo mám z týchto hrebeňov pocit, že musia strašne elektrizovať vlasy. Celkovo sa veľmi nečešem, skôr prstami, lebo sa mi zdá, že časté česanie urýchľuje mastenie vlasov. Ale tak zas keď ich umývaš každý deň...

      Odstrániť
  5. Ja som tiež mala párkrát červené ..už aj ryšavé.. mne sa to strašne páči.. no teraz od leta som si ich prefarbila na hnedú a už to nechám tak. Predsa len, približne prirodzená sa mi hodí asi najviac a nechcem ich často farbiť. Možno ma niekedy zase pochytí mánia na červenú farbu. :D
    Ja používam balzamy po každom umytí, inak by som ich asi nerozčesala, alebo masku. Podľa toho, čo mám kúpené. Ale rada by som už vyskúšala nejaký ten olejček na rozštiepené a lámavé vlasy, lebo sa mi strašne lámu a stále ich strihať tiež nechcem. Šampóny používam väčšinou už tiež tie od Garnier, hlavne medový. Úžasne vonia,pení a som s ním veľmi spokojná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús určite olejček od Baley. Krásne vonia, je akurát hustý a balenie naozaj dlho vydrží.

      Odstrániť
  6. Ops, I forgotten.... Today I have started following you on Instagram! Hope your follow back! What do you think to follow us also in Bloglovin? Kisses,
    Eni

    http://eniwherefashion.blogspot.it/
    https://www.facebook.com/eniwherefashion

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Veľmi pekný článk. V poslednej dobe veľmi veľa čítam o vlasoch a o starostlivosti o ne. Momentálne bojujem s ich vypadávaním a skúšam všetko možné. Nemáš najeký tip?

    http://margifashion.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. Vypadávanie veru kedysi trápilo aj mňa. Skúšala som vtedy také kapsule Forcapil, no už si akosi nepamätám, ako som s nimi bola spokojná. No poradili mi ich v lekárni, tak možno stoja za vyskúšanie.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!