Víkendové menu 1

By Zuzulienka - 7.10.14

V poslednej dobe som sa pustila naplno do varenia a cez víkendy vyváram o stošesť. Snažím sa vymýšľať vždy niečo chutné, nenáročné a aj niečo, na čom si s manželíkom pochutíme. Tak ma napadlo, že by som mohla pravidelne zverejňovať nejaké tie zaujímavé víkendové dobroty a tak inšpirovať aj vás, keď už naozaj neviete, čo variť. Tak, čo som varila tento víkend?


Polievka
Krémová hrášková so zemiakmi
Na oleji podusíte trochu cibuľky, pridáte mrazený hrášok, podlejete vodou a dusíte. Medzitým si ošúpete a nakrájate na kocky zemiaky, ktoré pridáte do polievky a znovu prilejte vodu. Všetko spolu varte do zmäknutia. Ku koncu varenia pridajte zeleninový bujón, dochuťte korením a soľou a rozmixujte. Ja nikdy nerozmixujem všetko, vždy nechám v polievke aj nejaké kúsky zeleniny. Nakoniec ešte môžete opražiť kúsky chleba a vhodiť ich do polievky.


Hlavný chod
Grilované vykostené kuracie stehná
Tento recept je úplne jednoduchý. Stačí kúpiť vykostené kuracie stehná, umyť ich, očistiť, narezať na vami požadované kusy a nakoreniť podľa vlastnej chuti. Ja som použila korenie na pečené kurča, soľ a trochu horčice. Takto nakorenené ich je ideálne opiecť na grilovacej panvici úplne do mäkka.
Podávala som s pečenými bylinkovými zemiakmi, ryžou a zeleninou, či kyslými uhorkami.



Dezert
Šatôčky z lístkového cesta
Tieto šatôčky robím veľmi často. Sú naše obľúbené a nie je s nimi skoro žiadna práca. Recept nájdete TU.


Večera
Kuracie kúsky so šopským šalátom
No a keďže kuracích stehien bolo naozaj veľa, zvyšok som nakrájala na kúsky, posolila, okorenila a opiekla na cibuľke. K tomu som urobila šopský šalát z paradajok, uhorky, papriky a feta syru. Manžel si pochvaľoval.


A čo dobré ste varili vy?
Krásny deň!

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. mňaaam to mäsko so šopským šalátom by som si hneď dala :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bože, Ty si šikula, môžem prísť na návštevu?:D Day By Day

    OdpovedaťOdstrániť
  3. miluju tvůj blog! je pestrý - najdu v něm vše! jen tak dál.....a ty popisy receptu ke každé fotografii - dokonalost :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. výborný nápad. tipy na varenie a hlavne s receptami môžem. ešte mi ich aj uvariť a to by už bolo dokonalé :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!