Moje obľúbené myšlienky

By Zuzulienka - 28.10.14

Motivačné knihy, myšlienky, citáty, to ja môžem. Dokážu vás povzbudiť, nakopnúť, dodať vám silu, odhodlanie, posunúť vás ďalej, či utvrdiť v niečom, čo ste už dávno podvedome tušili. Niečo na nich určite bude. Preto som vám dnes napísala mojich 10 najobľúbenejších, ktoré sú jednoduché a podľa mňa aj pravdivé.


Všetko je tak ako má byť, alebo všetko má svoj dôvod – aj keď sa vám možno stalo niečo hrozné, vyhodili vás z práce, stala sa vám nehoda, či čokoľvek iné, verte, že to presne takto má byť a má to svoj dôvod. Možno vás to má posilniť, možno nakopnúť iným smerom, pre niečo sa to deje.

Preži každý deň, akoby bol tvoj posledný – opäť ráno do práce? Nechce sa nám však, to zas bude deň! Nepremýšľajte takto! Myslite na to, čo všetko vás čaká a aký úžasný deň to môže byť. Preto sa ho snažte prežiť naozaj najlepšie ako sa dá. A ak ste s niečím nespokojní, tak to proste zmeňte!


Mysli pozitívne – aj keď sa vám to nezdá, myšlienkami si naozaj tvoríte svoj život. Keď teda myslíte neustále negatívne, tak sa nečudujte, že vám nič nevychádza. Myslite pozitívne a uvidíte, že to naozaj bude pozitívny deň!

Vždy s úsmevom – niekedy je ťažké usmievať sa, no skúste to aj nasilu. Uvidíte, že nálada sa vám hneď sama od seba zlepší. A keby aj nie, tak aspoň naštvete ostatných.

Buď vďačný za všetko, čo máš – hovorí sa, že pokiaľ máš kde spať, a máš jedlo v chladničke, tak si bohatší ako 75% ľudí na svete. No a pokiaľ máš aj bankový účet a nejaké peniaze na ňom, tak patríš dokonca medzi 8% najbohatších ľudí na svete. Tak čo ešte stále nie ste spokojní s tým čo máte?

Správaj sa k iným tak, ako chceš, aby sa správali oni k tebe – naozaj pravdivé. Ak chceš, aby ľudia boli na teba dobrí, buď najprv dobrý ty na nich. Život ti totiž všetko vráti ako bumerang. Ja som človek veselý usmievavý a naozaj pozorujem, že podobných ľudí stále stretávam. 

Neber život príliš vážne – spadnúť v opätkoch pred davom ľudí? Že by ste sa najradšej zahrabali pod zem? A prečo? Zasmejte sa tomu, povedzte niečo vtipné, ostatní sa zasmejú tiež a o pár minút na to všetci zabudnú. Stávajú sa aj horšie veci, preto berte väčšinu s humorom a urobte si srandu aj zo seba.

Kašli na to, čo si o tebe myslia ostatní – trochu to súcisí aj s predošlou myšlienkou. Nevšímajte si iných. Jednoducho robte to, čo vás baví, a nedajte si to vyhovoriť inými. Oni nech sa starajú o seba. Je to predsa váš život.


Môžete mať všetko, čo chcete! - dôkazom toho sú úspešní ľudia po celom svete. Možno sa dokonca stačí okolo seba poobzerať a sami nájdete kopec úspešných a spokojných ľudí. Že vraj mali šťastie? Možno niektorí, ale drvivá väčšina si proste stanovila cieľ a šla za ním. takže ak po niečom túžite, verte tomu a urobte všetko preto, aby ste to dosiahli.

Buď sám sebou! – k tomu nemám čo dodať.


Takže dnes to naštartujte s úsmevom, pozitívnou mysľou, buďte na všetkých milí a prežite deň najlepšie ako viete :)

A povedzte mi aká je vaša najobľúbenejšia motivačná myšlienka?

  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Skvělý článek :-) S citáty souhlasím, některé si opakuji pořád dokola, když se mi stane něco špatného... uklidňuji se tím :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Inspirujuce skoda ze tak malo ludi sa tym neriadi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krasne citaty :) aj mna povzbudzuju motivacne knihy a rozne myslienky :) moj najoblubenejsi je ten, ktory si spomenula prvy!! a este jeden : najkrajsie nie su veci, ale okamihy :) pekny den ti prajem :)

    http://veronikakrasnicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krasne citaty :) aj mna povzbudzuju motivacne knihy a rozne myslienky :) moj najoblubenejsi je ten, ktory si spomenula prvy!! a este jeden : najkrajsie nie su veci, ale okamihy :) pekny den ti prajem :)

    http://veronikakrasnicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skvělé citáty! :) Já na ně teda moc nejsem, ale když už si něco najdu, tak už se toho držím. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. všechny tyhle citáty jsou fakt super a pravdivé!! :)
    S pozdravem http://allys-cook.blog.cz =)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!