Čo v mojom šatníku nenájdete

By Zuzulienka - 9.12.17

Móda je naozaj široký pojem a nikdy nekončiaca záležitosť. Každý z nás ju musí denne riešiť, pretože nikto z nás nechodí nahý. Niekto si oblečie, čo mu padne pod ruku, iný vyberá, kombinuje, sleduje všetky trendy, nakupuje, no proste naozaj rieši módu vo veľkom. Zároveň s tým človek zistí, čo sa mu páči, čo mu sedí a čo by naopak na seba nedal, alebo sa mu to vôbec nepáči.


Ja som už podobný článok na blogu písala, no odvtedy sa u mňa dosť zmenilo, preto vám chcem dnes napísať o módnych kúskoch, ktoré vôbec nenosím, a s ktorými sa proste neviem akosi stotožniť, a teda ich v mojom šatníku ani nenájdete.

- tričká, topy, šaty bez ramienok - toto je vec, ktorú som nenosila pred 4 rokmi, nenosím teraz a pravdepodobne nebudem nosiť ani v budúcnosti. Jednoducho sa v takýchto tričkách cítim nepohodlne, mám pocit, že nič nedrží tak, ako by malo. Jedinú vec bez ramienok, čo som bola ochotná si obliecť boli svadobné šaty. Ale predsa len, tie sú úplne iné a taký korzet na nich drží všetko tak ako má byť.

- tepláky - naposledy som ich nosila asi na základnej na hodine telocviku. Po čase som na ne zanevrela, pretože zohnať dobre padnúce tepláky na moje dlhé nohy, je fakt veda. Že čo nosím doma?? No predsa legíny. Cítim sa v nich 100krát pohodlnejšie ako v teplákoch.

- teplákové súpravy - detto s predchádzajúcim bodom. Buď sú mi krátke rukávy na hornej časti, alebo mi je krátka spodná časť. Častokrát byy som potrebovala vršok inej veľkosti a spodok inej veľkosti. Tak som si povedala, že sa tým nemienim trápiť a jednoducho takéto súpravy v obchodoch ani nehľadám a nekupujem.

- boyfriend džínsy - nemám rada na sebe veci, ktoré sú akoby rozgajdané. A boyfriend džínsy presne také sú - široké, krátších strihov, no ja sa proste v nich cítim nepohodlne.

- látkové čelenky do vlasov - pokrývky hlavy celkovo nemusím, aj keď čiapku si v zime dám, no čelenky ma zatiaľ neoslovili, aj keď vyzerajú šik a sú veľmi módne.

- klobúky - toto je pre mňa módny kúsok, pri ktorom si akosi neviem predstaviť kam by som ho nosila... Na prechádzky s malým? Na nákupy? Na kávičku s kamoškou??? To fakt mám po obchodnom centre behať v klobúku, či sedieť v ňom pri kávičke? Jediné miesto, kde mi klobúk pasuje je pláž, alebo miesto niekde pri vode. Áno, teraz sa možno mnoho módnych znalkýň rozčúli a bude mať chuť mi napísať, že neviem, čo je pekné, no proste u mňa je to takto a neviem, či si niekedy nejaký klobúk niekam dám.

- kožuchy - priznám sa, že vôbec netuším, či sú teraz ešte IN alebo nie. Na mňa vždy pôsobili ako móda pre staršie dámy a nikdy som po nijakom netúžila. Možno za 10, 20 rokov to budem vidieť inak...

- gumáky - zima, nezima, mokro, sneh, v gumákoch ma proste neuvidíte. Je to podľa mňa zbytočný kúsok v botníku, pretože neprší u nás predsa celý rok a keď aj prší, tak von nechodím, ak je mokro a všade mláky, bohato mi postačia na to iné nepremokavé a teplé čižmy.

- tanga nohavičky - kedysi som nosila, no odkedy som mamou, prídu mi zrazu strašne nepraktické a keďže som aj zmrznutý človek, tak mi ani zadok nezohrejú. Preferujem radšej nohavičky klasických strihov, veď tých je teraz toľko, že sú častokrát viac sexi ako také tangáče.

A čo nenosíte vy?

  • Share:

You Might Also Like

8 komentárov

  1. To je super článek :D Říkala jsem si na začátku, co mě tak překvapí, že v šatníku nemáš a vlastně tam nemám to stejné :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jako bych viděla svůj seznam věcí, které v šatníku nemám a ani nepotřebuji. S tangama a kloboukama to máme úplně stejně. :D Ale trikům a teplákovkách hoduji - na sport jsou nejideálnější, i když je fakt, že občas na běhání sahám i po legínách. Mám naštěstí to štěstí, že na mou drobnou a štíhlou postavu seženu padnoucí sportovní teplákovku raz dva. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. =D Tepláky... raz som jedny išla kupovať, lebo kamoška ma nahovorila na splav. Behala som pol dňa po 3 nákupných centrách v BA. Tepláky som nenašla, ale odniesla som si jedny letné šaty a ešte jedny na zimu, lebo veď boli neskutočne rozkošné a boli v zľave.=D
    U mňa celkove veľmi dlho absentovalo športové oblečenie - cvičím doma, nezvyknem chodiť do posilky či na kurzy, takže mi stačilo tričko na doma, legíny a športová podrpsenka. Ale teraz, ako som začala chodiť na hodiny baletu a chodím sa korčuľovať, doslova som našla záľubu v nakupovaní športových vecí... ale stále sotávam v medziach mojich romantických tendencií, takže na klzisko suknička a termo legíny, prípadne hrubý pletený sveter a termo tričko a na balet trikot a legíny. Aktuálne pokukujem po rôznych farebných legínach.=)
    Čo napr. ja nepochopím, prečo majú ženy niečo také v šatníku a ešte to aj nosia, sú členkové čižmy. Ale členkové tým zlým spôsobom, že nie sú ani vysoké, ani nízke, pôsobia priveľmi robustne a žene to neskutočne škaredo skracuje a celkove deformuje nohy!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mám rozpísaný podobný článok, ale už dlho ho neviem dokončiť, pretože toho, čo nenosím, je tak strašne veľa:D Som v obliekaní asi veľmi konzervatívny a jednoduchý človek... A mám s tebou pár bodov spoločných - tepláky neznášam:)), tangáče ešte viac a v tričkách bez ramienok sa vôbec necítim:) Pekný deň, Zuzi:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. na druhých už dlhšiu dobu akceptujem všetko, ale na sebe takisto nemám rada tepláky, teplákovú súpravu, veľmi priliehavé tričká, gumáky a také tie snehule tiež nie...a klobúk mám doma jeden, ale taktiež mu neviem nájsť využitie :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Trička bez ramínek a klobouky máme stejně :)

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tangá som nosila asi iba počas základnej, potom ma to už skrátka prestalo baviť a necítila som s nimi pohodlne. Klobúky ani látkové čelenky tiež nenosím, na hlavu si dám niečo výnimočne a to je čiapka keď je fakt hlboko pod nulou. Ja nie som ani veľmi na kožené veci typu sukne či nohavice, koženky ako takú mám a nosím ju rada. A kožuch no to asi nebudem nosiť nikdy, kabáty sa mi páčia viac.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tangá ma pobavili :D na strednej to bolo veľmi in, vtedy sme ich nosili všetky. Teraz ich neznášam :D a látkové čelenky či tepláky mi tiež nič nehovoria :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!