I love fashion - I hate fashion

By Zuzulienka - 20.1.13

Móda je pre nás ženy niečo, čo milujeme. Niečo, čo nám robí radosť a niečo na čo sme ochotné minúť poslednú korunu. Móda má svoje obdobia, mení sa a vracia sa. No vždy príde aj niečo nové, alebo vylepšené. Nájdu sa ženy, ktoré nosia vždy len tie najnovšie výstrelky, a nájdu sa aj také, ktoré majú šatník plný nadčasových a univerzálnych kúskov a tie kombinujú s rôznymi aktuálne módnymi kúskami. Nekúpia si však módnu novinku len preto, že je to aktuálne hit, že to frčí a majú to všetci. Bohužiaľ u niektorých žien mám pocit, že je to práve naopak. Kúpia si ten najnovší módny výstrelok len preto, aby držali krok s módou a pritom ten kúsok im vôbec nepristane a celkový outfit vyzerá hrozne.


Ja nie som žena, ktorá musí mať nutne každý módny doplnok, výstrelok, kúsok a novinku. Aj keď je totiž niečo módne, nie vždy sa mi to páči. Niečo sa mi zapáči hneď, niečomu prídem na chuť neskôr, niečomu vôbec. Preto som si na dnes pripravila taký menší zoznam, čo sa mi v móde páči a čo nepáči.
Začnime tým lepším – teda, čo sa mi páči a čo mám rada.
Keďže väčšinou sa snažím si kupovať univerzálne kúsky, taký bude aj môj zoznam vecí, čo sa mi páčia a ktoré rada nosím:

-  legíny – sú skvelé, obtiahnuté, vyniknú v nich krásne nohy. Avšak musia sa vedieť nosiť a kombinovať. Krátke tričko a legíny – tak ma nikdy neuvidíte.
- predĺžené tričká pod zadok – keďže som vysoká, tak tieto kúsky v mojom šatníku nesmú chýbať. V krátkych tričkách moja vysoká postava vyzerá zvláštne. Preto mám rada tričká, svetre, topy, ktoré siahajú až na zadok.
- svetre s netopierími rukávmi  - voľné svetríky aj tričká, ktoré majú rozšírené rukávy. Sú veľmi pohodlné.
- trenčkot – skvelý jarný, či jesenný kabátik, ktorý vlastní asi každá z nás, pretože aj každej  z nás pristane.

Ďalej milujem klasické oblečenie ako rifle, sukne nad kolená – úzke aj širšie, šaty, opasky, rôzne doplnky, kabelky, topánky vysoké aj nízke, avšak tie vysoké si nemôžem dopriať v takej miere, akej by som chcela.
A ešte je toho určite oveľa viac.

Prejdime však k druhej stránke módy.

Čo naopak vôbec nenosím, nepáči sa mi to a nevlastním?



- tričká s potlačou, nápismi, vzormi – mám asi dve tričká so vzormi, inak mám všetko jednofarebné tričká. Tak isto to je so svetrami, rolákmi atď. Nemám rada veľké nápisy cez prsia, alebo rôzne postavičky, hlavy, či iné objekty na tričkách. Príde mi to ako nepraktické oblečenie.
- uggs topánky alias válenky – vlastní ich toľko žien, aj mnoho z vás blogeriek, no ja nie. Proste mi tento druh obuvi nie je ani trošku sympatický. Počula som aj názory, že vraj sú teplé a pohodlné, ale kupovať si niečo len preto? Prvé čo potrebujem, je sa mi daný kúsok páčil vzhľadovo, až potom riešim, či spĺňa účel.
- čiapky s brmbolcami, klobúky – nenosím, nevlastním. Čiapku s brmbolcom si nekúpim určite nikdy, no klobúkom dávam nádej J
- vzorované svetre – aktuálne veľmi módne, no vôbec ma neoslovili.
- dlhé sukne – sukne mám rada, ale dlhšiu ako po kolená si neoblečiem. Samozrejme dlhé spoločenské šaty sú iná vec.
- gladiátorky – placaté sandále, ktoré podľa mňa len zbytočne predlžujú a deformujú nohu. Nepáčia sa mi.
- kožuchy – tak toto mi nikdy nevoňalo. Celkovo sa mi kedysi nepáčilo všetko, čo bolo chlpaté, no teraz som už zostala len pri tých kožuchoch.
- tričká a šaty bez ramienok – necítim sa v tom vôbec, ale vôbec dobre. Mám jedno jediné tričko bez ramienok, ktoré však od kúpy leží v skrini a ešte som ho nikde nemala.
- gumáky – tak túto módu nechápem. Je mi jasné, že je to pohodlné obutie do dažďa, ale prečo práve bodkované, kvetinkované, alebo neviem aké? Kedysi sa gumáky nosili .... viete na čo... a teraz je to módny doplnok?
- veľké okuliare – nepristanú mi a myslím si, že mnohým ženám taktiež nepristanú (môj priateľ má na to príznačný názov - mušiarky), no napriek tomu ich nosia. Ale, každého osobná vec...
- pončo - niečo čo ma zatiaľ vôbec neoslovilo a asi ani nikdy neosloví. 

Potom sú tu aj módne kúsky, proti ktorým nič nemám, avšak nosím ich veľmi máličko, alebo sa mi zatiaľ nepodarilo kúpiť vyhovujúci kúsok.  Je to hlavne oblečenie v neónových farbách, rôzne šatky, balerínky, kožušinové topánky a čipka. Tieto sa mi páčia, no nosím ich veľmi málo. Svetrík s vybíjanými cvokmi, oblečenie s leopardím vzorom, kožušinka na krk, peplum oblečenie  a ďalšie – to sú zase kúsky, ktoré sa mi zatiaľ nepodarilo zohnať podľa predstáv.

Z farieb nosím hlavne čiernu, hnedú, červenú, fialovú, modrú, šedú a bielu. Zelenú a oranžovú nenosím vôbec, ružovú a žltú minimálne.

Toto ani zďaleka nie sú všetky módne výstrelky, ale len tie, ktoré mňa nejakým spôsobom zaujímajú, alebo nezaujímajú.  Myslím, že každý máme niečo, čo by sme si nikdy neobliekli, čo nenávidíme a naopak, čo v móde milujeme. Nechcem týmto článkom nikomu brať jeho názory, ani nikomu vnucovať moje, iba ukázať, čo sa páči mne a čo sa mi naopak nepáči.

Tak povedzte... Máte aj vy niečo, čo sa vám asi nikdy nebude páčiť, čo si nikdy neoblečiete? A naopak máte niečo, čo milujete a budete asi nosiť stále?

Užívajte si voľnú nedeľu!!!

  • Share:

You Might Also Like

17 komentárov

  1. vo veľa veciach s tebou súhlasím,ale napríklad uggsy som si túto zimu kupila,a nemôžem si ich vynachváliť :)tak isto sa mi páčia veľké okuliare..a naopak by som so asi neobliekla niečo s netopierími rukávmi :))

    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak já paradoxně nejvíc miluju zrovna válenky, gumáky, dlouhé sukně, a trika bez ramínek:))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sranda :) No ale tak to je - kazdy sme proste iny a aspon je ten svet pestry :)

      Odstrániť
  3. nenosíme rovnaké veci..až na kožúštek. ten som teraz dostala na vianoce a celkom sa mi to páčilo na fotkách, tak som vzedavá, ako ho využijem ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak snád ho využiješ čo najlepšie :) a čo najčastejšie. nehovorím, že to je zlý módny kúsok, ale nejako si to na sebe neviem predstaviť.

      Odstrániť
  4. Uf, tak na válenky by ma asi nikdy nikto neprehovoril... Gumáky som si už párkrát chcela kúpiť, keďže som pravidelný návštevník festivalov. Predsalen, počasie je niekedy fakt nepredvídateľné :)
    Dlhé sukne sa mi tiež nepáčili, ale toto leto som si ich celkom obľúbila.

    Naopak, nemám rada svetre s netopierími rukávmi, nie žeby sa mi nepáčili, ale mám pocit, že ma rozširujú :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak na festivaloch sa dajú gumáky pochopiť, ale ked v tom niekto chodí do práce... tak to nechápem...

      Odstrániť
  5. Máme podobný štýl :) Nepochopím neón. Jednoducho mi prde divné kupovať to keď to má už dosť veľa ľudí. Rada bývam odlišne oblečená :). Jednoducho nemám rada keď má veľa ľudí to čo ja. Gumáky ma doslova iritujú. A ostatné ma musí jednoducho zaujať na prvý pohľad. :)

    http://fashion-by-betka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja osobne proti neónu nemám nič, ale asi by som si nekupila neonovu kabelku, či topánky. Pokial ide o tričká, tak to áno.

      Odstrániť
  6. Thanks for the sweet comment!
    and lovely pieces here =)
    XOXO
    Ylenia

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja práveže najviac milujem klobúky, veľké okuliare a válenky :)No a legíny a trenčkot u mňa nemôže chýbať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja v mnohých veciach nesúhlasím, milujem svetríky s nórskym vzorom, ale taký aký máš na obrázku by som si na 100% neobliekla, dlhé sukne sú nádherné a šaty bez ramienok to isté, klobúky tiež a gumáky sa mi takisto páčia ale napríklad predlžené tričká až pod zadok nič pre mňa a tričká s netopierými rukávmi tiež práve neobľubujem :) Ale ako si písala tak to má byť, každý sme iný ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Úžasný článek! Nedávno jsem dělala něco podobného, ale jenom o botách a s válenkami s tebou naprosto souhlasím. Já bych si je na sebe nikdy nevzala, prtoože mi přijde, že celý outfit strašně shodí. Zato mám moc ráda klobouky a kožichy. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Mne keď sa väčšinou niečo nepáči tak sa mi to časom zapáči ale o niektorých kúskoch hneď viem, že sa mi páčiť nebudú napr. také tie topánky s hrubým kvádrovým podpätkom a ešte k tomu na platforme. Tiež si nakupujem kúsky praktické a nadčasové a nie podľa najnovšej módy.

    Expression of beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Já jsem právě malá, tak já zas trika a svetry pod zadek mít nemůžu, v legínách mám nohy ošklivé a snad ještě kratší a třeba maxi sukně mám ráda, protože mi postavu prodlouží:) Ale třeba vzorované holiny, trika bez ramínek nebo válenky taky nesnáším:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!