4 problémy vysokej ženy

By Zuzulienka - 23.5.20

My, vysoké ženy, to ani zďaleka nemáme v živote také jednoduché, ako vy žienky s normálnou výškou..
... ale, čo je to vlastne normálna výška? Asi každý ju vníma inak, ale pre mňa je ideál ženskej výšky je niekde okolo 170 cm. Ani vysoká, ani nízka..
Mojich 183 cm mi preto niekedy dáva riadne zabrať... hlavne, čo sa týka nakupovania oblečenia a obuvi.
Pri svojej výške mám veľkosť 36/38 a nohu č. 41.


Musím však povedať, že za tie roky som si už našla obchody, kde viem dobre nakúpiť tak, aby mi to sedelo, a je vidno aj, že výrobcovia stále viac a viac myslia aj na nás vysoké štíhle ženy, a tak to nie je s tým nakupovaním až také ťažké, ako v minulosti.
Ale aj tak stále mám s niektorými časťami oblečenia problém a preto ho radšej ani nenakupujem, nenosím a keď už tak, len z nutnosti.

1. vysoké opätky - všeobecný problém každej ženy, ktorá ma viac ako 175 cm. Áno, pretože už tieto dievčatá, alebo ich okolie je presvedčené, že aká vysoká žena to je, veď tá nemôže nosiť ani opätky. Preto nastáva dilema - nosiť, nenosiť? A stretli ste sa už vôbec so ženou nad 180 cm??? Čo má potom hovoriť ona?
Dnes veru na to nehovorím už nič, opätky nosím, ale tak okolo 5 cm, na viac sa necítim. Ale nakoľko sa za posledné roky môj štýl dosť zmenil, tak ich nosím výnimočne, a radšej si obujem tenisky, mokasíny, slip-ony aď.
Ale aj tak ma štve, že niektoré krásne lodičky, sandále a čižmy si proste kvôli opätkom neobujem, lebo asi by už každý na mňa zhrozene pozeral a ja by som sa necítila dobre.


2. tenké lýtka - och, tak toto ma veľmi hnevá. Kúpiť si čižmy vo veľkosti 41 s tým, aby vám obopínali lýtka, je fakt problém. Výrobcovia si asi myslia, že čím ma žena väčšiu nohu, tak tým musí mať aj širšie lýtko... No nie je to vôbec tak. Ideálne by mi obvodom lýtka sadla veľkosť topánky 37-38, ale čo z toho, keď ju neobujem.
Preto sú vždy moje čižmy cez lýtko tak trochu široké. Raz v živote sa mi podarilo kúpiť také, čo mi dokonale sedeli aj cez lýtko, ale teda nedali sa nosiť donekonečna, zodrali sa a viac som už také nezohnala.


3. krátke rukávy - kabát, sako, kožená, či riflová bunda - vo veľkosti 36/38 prosím, ale aj s dostatočne dlhými rukávmi... uff, viete koľko som hľadala tú moju riflovú? Jednu jedinú, čo mám... veľmi dlho... nakoniec som natrafila v H&M, mám ju už asi 3 roky a kým nenájdem lepšiu, tak ju budem nosiť do zodrania.
Takisto kabát. Dlho som nosila jeden čierny, fakt niekoľko rokov, lebo bol skvelý, sedel mi veľkosťou aj dĺžkou rukávov... no po čase bolo treba hľadať nový... tiež som dlho hľadala.. skúšala a prešla asi všetky obchody...
Kúpila som tam, kde by som nečakala - Stradivarius - pretože tento obchod je podľa mňa skôr pre nižšie žienky, čo som postrehla pri iných kúskoch oblečenia u nich.
A o koženej/motorkárskej bunde ani radšej nehovorím. Do dnešného dňa žiadnu nemám, ani som nemala... lebo rukávy..


4. podprsenka - verte, či nie, ale aj toto môže byť problém. Potrebujem totiž tú s obvodom 70 a nechápem, prečo všade majú len od 75 vyššie - vraj bežný ženský obvod... No mne taká nesedí, je mi voľná, a preto nakupujem už len cez eshopy, tam takúto veľkosť v pohode dostať. V kamenných obchodoch som sa s ňou stretla iba v F&F a H&M - ale malý výber. A také, že špecializované obchody na spodné prádlo ako Intimissimi, kde by som čakala, že takú veľkosť budú mať, tak pozerali na mňa ako na zázrak, že iba od 75.


A viete s čím problém na počudovanie nemám? S dĺžkou riflí, legín a nohavíc. Nakoľko sa dnes nosia v rôznych dĺžkach, tak fakt neriešim, či mi lýtko spod nich vykúka viac alebo by malo menej. Proste mi to nevadí a ešte som sa nestretla s tým, že by mi niekto povedal: A nie sú ti tie rifle nejaké krátke??

Takže tak.. to som ja a moje "vysoké problémy."

Prezraďte... s čím máte pri nakupovaní problém vy, čo nemôžete na seba zohnať alebo čo neradi nakupujete?
Ste tu niektorá s výškou nad 175 cm?

  • Share:

You Might Also Like

22 komentárov

  1. Tak já jsem naopak prcek a měřím 160cm, velikost nosím XS-S. Občas mi ale přijde, že se u těchto velikostí počítá s tím, že je ženská fakt hubená bez čehokoliv. Takže sice XS, ale třeba přes prsa mívám i M rozměrově, a džíny mi často bývají volnější v pase, ale zas to nejsou takové problémy. S podprsenkou rozumím, v obchodech jsou takové ,,klasické univerzální" velikosti. 70DD tam také neseženu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ktovie podla akého kluča teda vyrábaju to oblečenie... človek musi fakt len hladat..

      Odstrániť
  2. Moje kamarádka měla 178 a řešila problémy s podpatky...
    Já mám 169, ale mám problém s píše s prsy, mám D, a to co mi sedí přes boky a v pase mi nesedí přes prsa, takže šaty větší.. a hlavně košile, všechny se mi rozepínají :D

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak tomuto rozumiem... no hold, prsa maju prednost :-)

      Odstrániť
  3. Já mám opačný problém, měřím 152 cm, nohu mám 35 (lodičky i 34) a ještě do nich většinou cpu vložky a zápatěnky, aby držely :D Kalhoty jsou mi dlouhý úplně všechny. Akorát mám pocit, že když jsem malá, musím mít 30 kg s postelí a nulové křivky. A u mě to tak není.

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To verim... nielen vysoká može byť problem, ale aj nizka postava s malou nožičkou.

      Odstrániť
  4. Já mám 172cm, přesto v naší rodině dost vyčuhuji (žádná jiná ženská nemá víc než 163cm)
    Ale zase mám problém s boky, prostě mám boky jako skříň, ten rozdíl v cm pasu oproti bokům je dost značný, mám problém sehnat třeba dobře sedící kalhoty..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No.. ty si presne asi jeden z tých pripadov, kedy všetkým prideš vysoká, a pritom taká nie si. Čo keby som tvojej rodine prišla ukázať ja?? :-D

      Odstrániť
  5. Mám 175cm a veľa krát sa mi stalo že mi nohavice nesedia pretože mám dlhé nohy, všetko mi je krátke.Podpätky moc nenosím takže to neviem úplne zhodnotiť

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fakt? Zaujimave... toto zas až taký problem nemám, dnes sa nosia všelijaké dlžky, takže to až tak neriešim..

      Odstrániť
  6. Já mám 160 cm a jsem spokojená. Nikdy jsem netoužila po dlouhých nohách atd. :-D Obvody podprsenek ani nekomentuji... Ale už je to lepší v obchodech. Nevím, jak je to na Slovensku, ale v ČR už je docela dost obchodů, kde mají i podprsenky s obvody 65.
    Teď jsem si ještě vzpomněla, mám vysokou známou, co má nohu 44, to je teprv něco :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fuha noha 44 tak to musi byt už fakt dost. Ale viem že Deichmann ponuka aj takéto ženske velkosti. Nuž, každá sme nejaka.

      Odstrániť
  7. no, baby ja mam okolo 175cm a raz neviem ci je to dobre alebo som nestastna z toho :) silonky su veda trafit cislo takci tak, ale no nejako som sa uz naucila (tip: lepsie o cislo mensie)... ale skor nemam proste standardne rozmery... vacsina veci po inych babach mi nesedi (byebye bazare) a tiez mensi vyber... no ale zase - chvalabohu - som tym padom patri medzi stihlejsie (a zase boky by mohli byt sirsie), no proste tazko... asi sa musime mat rady ake sme, nie tak mudre rady hovoria.... pa... Miska

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bud v pohode, ja by som taká vyšku brala. Silonky a pančuchy napr ja kupujem vždy najväčšie - teda štvorky, alebo XL. Ved su elastické, tak na nohach sa prisposobia a hlavne je, aby sedeli dlžkou.
      Ja napr. na bazaroch ani nenakupujem, tiež by mi máločo sedelo.... no ale presne ako hovoriš, aké sme, také sme, treba sa mať rad :-)

      Odstrániť
    2. Zuzi, ked su kupim vacsie cislo alebo dokonca moje krcia sa mi (silonky), preto som skusila o cislo mensie a sedia ako uliate :) ano pozitivna sama k sebe to je zaklad, pa

      Odstrániť
  8. Heh, já jsem zase zástupce těch malých se svými 160 cm a taky jsem o tom kdysi napsala článek..:D a mám taky problém s rukávy.. jsou mi všechny moc dlouhé! :D a s problémem obvodu 70 také pořád bojuji.. nevím, proč ho pořádně nikde nemají!

    7 důvodů, proč milovat a nebo nesnášet svých 160 cm - Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ach, co já bych dala za to, abych měla o pár centimetrů víc! Já si se svými 162cm připadám jak trpaslík... Ale to už tak bývá, že každý chce to, co nemůže mít. :) A vše má své plusy a mínusy. Nohu mám celkem v pohodě, velikost 37 se dá většinou sehnat. A o podprsence se radši nevyjadřuji, tam je to jak kdy a jak kde. :-D

    Lucka z Seriouszone

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Meriam "len" 160cm, ale čo už :-) Väčšinou sú mi dlhé všetky nohavice a zohnať lodičky č. 35 je niekedy naozaj fuška, tenisky nosím č. 36. Verím, že by som bola vyššia, ale narodila som sa predčasne v 6 a pol mesiaci...
    Každá výška má pre a proti.
    Pekné dni Zuzi,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ahoj Zuzka, ja meriam 185 cm, nakupujem na tejto stránke: https://euro.dorothyperkins.com/en/dpeu/category/clothing-742124/tall-clothing-742162 - značka Dorothy Perkins. Mám odtiaľ celý šatník, do bežných obchodov už ani nechodím (zbytočné sklamanie a frustrácia :D ). Tiež som mala problémy nájsť normálne čižmy s mojimi tenkými lýtkami - riešenie: značka Gabor, vyrábajú čižmy s obvodom sáry "XS". :) S pozdravom Zlatka.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Vzhledem k tomu, že můj táta je menší než já a mamka má právě naopak nad 180cm, jsem velmi vděčná, že sama mám pro mě úplně ideální výšku 168cm. Problémy mě stejně neminou, ale právě podle toho, co si zažívá mamka, která je právě štíhlá a vysoká, tak to je slabý odvar :D Výrobci by rozhodně měli více myslet i na jiné než bežné a klasické velikosti, je to fakt otrava!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!