Zaujímavosti z môjho jedálnička III.

By Zuzulienka - 12.5.20

Je zaujímavé, ako sa rokmi človek mení. Nielen fyzicky, psychicky, ale aj čo sa týka chutí a vyberanosti v jedle. Keď si tak čítam predošlé 2 články - Zaujímavosti z môjho jedálnička I a Zaujímavosti z môjho jedálnička II. - na túto tému, tak väčšina zvykov u mňa zostala, no je aj pár, čo sa ich zmenilo. Tak porovnajte. A taktiež ma ešte napadlo niekoľko ďalších, ktoré sa do tohto článku hodia a ktoré ma vystihujú.




1. keď vývar, tak hovädzí prosím. Slepačí, bravčový a iný síce zjem, ale nechutia mi tak ako hovädzí
2. sranda je ale, že hovädzie mäso vôbec nejem - fakt výnimočne. Proste mi stále nechutí.
3. neznášam hrozienka v koláčoch. Vždy ich vyberám a vyhadzujem.
4. vôbec nepijem džúsy, sladké malinovky, či iné podobné nápoje
5. ale ak si mám vybrať medzi nejakými sladkými kolovými nápojmi, tak vyhráva u mňa Pepsi



6. mám radšej klasické piškótové a kysnuté koláče, ako plnkové zákusky
7. takmer nejem jogurty... výnimočne na nejaký dostanem chuť - čo je cca raz za mesiac. A to som ich kedysi jedávala denne. A keď už nejaký jem, tak nikdy nie samotný, vždy si k nemu dávam bebe keksy, piškóty, alebo musli.
8. vždy mám doma nejakú čokoládu a každý večer vyjedám nejaké sladkosti..
9. odkedy som mamou, naučila som sa piť čaje, jesť kapustnicu, chipsy a v kaviarni pijem namiesto latte iba capuccino.
10. moje obľúbené čaje sú rumanček, medovka, šalvia, lipa, rakytník a značka Popradské...
Ovocné nepijem a doslova neznášam prearomatizované čaje Teekanee.
Zelenému čaju som však na chuť stále neprišla.


11. mojou najobľúbenejšou sladkosťou sú Zlaté polomáčané od Opavia
12. takmer vôbec nepijem mlieko, dávam si iba trošku do kávy.
13. nikdy som nejedla morské príšery, plody a iné podobné exotické jedlá. Keď aj som na dovolenke, tak neexperimentujem.
14. nikdy nehovor nikdy, ale asi nikdy by ste ma nenalákali na tatarák, alebo surové mäso.
15. a víno si prosím červené!


Tak čo, zhodujeme sa v niečom?
Aké je vaše obľúbené jedlo a naopak čo nemáte vôbec radi?

  • Share:

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Já mám největší problém se slazenými nápoji, z vody se nenapiju, v létě miluji domácí limonády, džus a různé limči miluju. Jako kompromis teď piju Pepsi Cherry, která je bez cukru a stačí mi jen ta chuť a tělo se zatím nechává oklamat.
    Hodně bojuji s masem, dříve jsem asi šest let nejedla a stále mi dělá problém, takže tatarák ani omylem. Miluji ale sladké, to je mor :D Rozinky také nemám ráda a čaje piji výjimečně, jsem hodně kávová a víno bílé :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zuzi,
    mám rada Tvoje články...
    Milujem vývary, nejem bravčové, zato hovädzie je mňamka, keď už sladený nápoj, tak len pepsi alebo tonic, sladkosti a čipsy, to je moje, jogurt a mlieko mám denne, zelený čaj je moja srdcovka a občas čierny, keď už víno, tak biele, milujem morské príšery, mušle sv.Jakuba, ryby, ktoré máme 2- do týždňa, tatrák je super a najčastejšie varím indickú kuchyňu :-) A odkedy je manžel chorí, on mäso nesmie/neje a ja veľmi málo...
    Pekný máj,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já třeba hovězí maso nejím vůbec a tím pádem ani ve vývaru. Sladké pití nepiji vůbec, jen občas zhřeším Kofolou. Stejný případ jako sladké pití jsou pro mně čaje, taky je nepiju, ale když už, tak jedině zázvorový s citronem, to nejčastěji, když jsem nemocná. Na mořské potvory a plody taky nejsem, ale rybí maso jím asi nejčastěji ze všech druhů masa.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Rozinky v jakémkoliv pečivu taky nesnáším, ale paradoxně mi moc chutnají v čokoládě :D A naopak já čaje nepiju skoro nikdy a když už ano, tak vždy zelený. Mléko si taky dávám jen do kávy :) Tatarák a podobné věci bych taky nepozřela :D Skvělý článek :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Víno mám raději také červené. Oproti tobě, ale třeba miluji tatarák a k tomu pivečko a je mi dobře! :) Třeba jsem ještě nezvládla jíst růžičkovou kapustu, fakt mi nechutná!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To je zajímavé, že vubec nepijes mléko, ale do kávy si dáš. Je pravda, že já ho taky piji jen v kávě a v kakau, ale že bych si ho samostatně nalila do sklenky, tak to ne :D Víno mám ráda hlavně sladké, takže červené může být, jinak piji bílé, nebo růžové.
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já naopak hrozinky miluji! Přímo se vždy těším až do nějaké z nich kousnu ve vánočce, haha. Zlaté polomáčené jsou klasická dobrota! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. S mlékem to mám podobně, ale já si ho nedávám ani do kávy :D A rozinky v čemkoliv hned vydlubuju :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!