O mojich zimných bundách..

By Zuzulienka - 9.2.21

Zimné bundy sú kapitola sama o sebe. Hlavne u mňa. Schválne, koľko ich doma máte?? A koľko z nich reálne nosíte?

Ja som vždy mala tak 2 na zimu, no aj tak som najčastejšie nosila tú, v ktorej som sa najlepšie cítila.


Keď sa tak zamyslím a spomeniem si na predošlé roky, nosila som všelijaké bundy a kabáty, no za obdobie posledných 9 rokov som mala iba 3 klasické prešívané bundy, s ktorými som bola fakt, že spokojná nad mieru, ktoré mi sedeli dokonale, ktoré som nosila najradšej a hlavne som sa v nich cítila výborne. A ktoré spĺňali všetky moje aktuálne kritériá pri výbere zimnej bundy.

A akéže to kritériá mám na mysli?

Moja zimná bunda musí:

- byť teplá, hrejivá, hrubá - teda žiadne tenké taľafatky, ale niečo prešívané u čoho už na dotyk cítim, že to je hrubšie

- byť obtiahnutá, na telo - musí mi presne sedieť, žiadne bundy oversize u mňa neobstoja. Bunda musí byť u mňa priliehavá, aby mi proste v zime nikde nepodfukovalo a aby som cítila, že hreje.

- mať kapucňu - zisťujem, čím ďalej, tým viac, že je to u mňa podmienka. A ešte s kožušinkou! Zahreje, ak fúka a nemáte čiapku, zachráni, ak sa rozprší.. no proste v zime je počasie nevyspytateľné.

- mať rukávy s patentom - nie každú bundu som takú mala, ale tieto mám radšej. Mám väčší pocit tepla, ako keď sú rukávy bez.

- disponovať vreckami - premýšľam, či vôbec sú bundy bez vreciek, ale pre istotu to píšem, lebo v zime mám na prechádzke takmer stále ruky vo vreckách - teda ovšem pokiaľ ma moje dieťatko nechce držať za ruku (vtedy tie ruky aspoň striedam.

A ktoré 3 bundy teda boli za posledné roky moje najobľúbenejšie?

1. Lee Cooper  - rok 2013 - kúpila som si ju náhodne pri vracaní sa z nákupov z Viedne, keď sme sa cestou ešte zastavili vtedy v novom Outlete vo Voderadoch. Vyskúšala som ju a vedela, že ju chcem. Mala pekný ženský elegantný strih, v páse zúžená, vyvýšený golier. Čo však nemala bola kapucňa a patenty na rukávoch, no vtedy som sa bez toho nejak zaobišla, lebo mi inak sedela. A celkovo bola príjemná, hrejivá a stále som ju nosila. 

Cena cca 70€



2. Takko - rok 2015 - túto bundu som dostala v rámci spolupráce s Takko. A o to viac som bola prekvapená, lebo mi hneď sadla a hneď som si ju zamilovala. Bola kratšieho strihu, v páse s opaskom, s kapucňou, patentovými rukávmi a fakt som ju milovala. A vlastne aj milujem, len už sa praním akosi stratila jej hrejivá schopnosť a tak ju v zime nosím akurát keď vybehnem do obchodu, či prevziať zásielku od kuriéra. Alebo keď ešte nie je taká zima. A áno stále vyzerá normálne - kožušinka na kapucni síce už nejak vypĺzla, ale bunda nemá žiadne žmolky ani nič podobné.. takže kým sa mi nerozpadne, určite ju ešte chvíľu ponosím.

Cena: zadarmo v rámci spolupráce


3. Devergo - rok 2019 - opäť náhodná kúpa, aj keď chcela som si v ten rok už kúpiť nejakú novú zimnú bundu, no po obehaní všetkých možných obchodov som už strácala nádej a zmierila sa s tým, že asi si ju nekúpim. Až som pár dní pred Vianocami náhodne zašla do SuperDry & Devergo a tam ju objavila. Bola myslím posledná a k tomu veľkosť XS. Neverila som, ale predavačka ma presvedčila, aby som skúsila a bola som veľmi prekvapená, keď mi sadla hlavne dĺžkou rukávov, lebo toho som sa pri veľkosti XS najviac obávala. Už pri skúšaní som cítila, že je extrémne teplá, že má perfektný strih a že mi jednoducho úplne sadla. A naviac aj v červenej farbe, presne takú, akú som chcela (lebo som chcela v ten rok nejakú farebnú).

A nosím ju už druhou zimou a verím, že ešte nejaký ten rok ponosím. Lebo je perfektná a vlastne asi aj najlepšia akú som kedy mala.

Cena: 105 €


Fotky sú všetky staršieho vydania...

Čo musí spĺňať vaša zimná bunda? 

Koľko ich aktuálne máte? A ktorú nosíte najradšej?

  • Share:

You Might Also Like

22 komentárov

  1. Ta červená Vám opravdu moc sluší! :) Vždy hledám dlouhou a hlavně vyteplenou bundu, protože je mi pořád zima. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. Aj ju mám veľmi rada. Ano, tak to sme na tom podobne, ja by som na sebe zniesla aj 2 bundy, aby mi bolo super teplo :-D

      Odstrániť
  2. Taky potřebuji hlavně teplé, hřejivé bundy na tělo, aby mi nikde neprofukovalo, aktuálně mám dvě, jednu černou, univerzální, elegantnější a druhou spíš sportovnější, barevnou.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jednozačne musí byť dlhšia aspoň pod zadok, čím som staršia tak viac preferujem aby mi ma zahriala a bola pohodlná a nie pekná iba na oko...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, ja tiež tak, čím som staršia, tým viac na toto dbám.

      Odstrániť
  4. Já mám vlastně jen jednu zimní bundu, pak ještě čtyři kabátky, ale ty jsou spíše na teplejší zimní dny, popř. na konec podzimu a začátek jara :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To uplne stačí. Pokial ti sedí a hreje, tak to je najdoležitejšie. Ja mám tiež ešte 2 kabáty, ale najviac aj tak nosím bundu, nakolko mne je v kabátoch zima a preto ich radšej nosím tak ako ty na jar a jesen.

      Odstrániť
  5. Pre mňa je dôležité, že je teplá, naopak ako u teba ju potrebujem trochu voľnejšiu, nemám rada obtiahnuté, a potom nemám rada kapucne so srsťou (alebo ako to nazvať). Teraz mám jednu čiernu z MOHITO, mám ju tretí rok. Zatiaľ mi stačí, ale keby som chcela ďalšiu, tak teraz asi bielu. Inak tiež to mám tak, že aj keď ich mám viac, tak vždy nosím len tú jednu v ktorej sa cítim najlepšie, preto som si už druhú ani nekupovala, hh.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Každý sme iný, každému iné vyhovuje. A kým sedi, a je dobrá, nevidim dôvod meniť.

      Odstrániť
  6. Ja preferujem dlhšie hrubšie bundy ♥ Hlavne preto, že ani v šatách či sukni mi nie je zima ♥ A taktiež som nesmierne náchylná na prechladnutie a tieto veci, čiže krátka bunda u mňa neprichádza do úvahy. Pekná zbierka ❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano aj kvoli tomuto su dlhšie bundy super. Ja však ked už volim suknu, či šaty, tak k tomu kabát a nie bundu. To prežijem, lebo to idem napr iba do práce autom a nie je mi zima. Ale zimne prechádzky dávam jednoznačne v bunde a nohaviciach..

      Odstrániť
  7. Červená ti mega moc sluší. :) To já popravdě mám jednu zimní bundu a už ji mám druhým rokem a jsem nadmíru spokojená. :) Kupovala jsem v Decathlonu.
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. Ano pokial je človek spokojny s bundou, tak nevidim dovod menit. Bunda sa dá pokojne nosit niekolko rokov.

      Odstrániť
  8. Já mám u zimní bundy asi jen dvě podmínky, musí mít kapuci a kapsy. :D Ale musím říct, že bund moc nemám.. spíš kabáty. ale ta taky asi jen tak dva tři. :D
    Jinak souhlas, oversize bunda by u mě taky neprošla. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ved ani ja nemám vela bund. Momentálne tuto červenu nosim, a potom mám tu modru ešte, ale teda tá už má 6 rokov a ešte jednu mam taku čiernu, ale tu nemám rada, tak ju skoro nenosim.

      Odstrániť
  9. Podle mě by zimní bunda měla mít kapuci a pořádný límec okolo krku se zapínáním až nahoru ať nemusím nosit šály apod.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano limec hej, ale ja by som sa aj tak bez šálu nezaobišla.. Okolo krku ho vždy musím mať, inak mi je zima.

      Odstrániť
  10. Ta posledná ti pristane najviac asi aj pre tu značku ono za kvalitu si treba priplatiť vždy a lepšie je investovať a potom ti vydrží dlhšie aj niekoľko rokov :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, ano tiež ju mám najradšej. Ano zistujem to čim dalej viac, že u niektorých veci sa oplati si priplatit.

      Odstrániť
  11. You looks really lovely in this high boots !! Super sweetheart 😘😘

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Máš moc hezký vkus, všechny bundičky se mi líbí a určitě v nich je teplo. :))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!