Moja vlasová starostlivosť

By Zuzulienka - 11.2.21

Vlasy robia človeka! Tak tak nejako by som začala tento článok, lebo je to fakt pravda. Viete si sami seba predstaviť bez vlasov?? Úplne iný človek. A iné sme, ak máme vlasy krátke a vlasy dlhé. Vlasy proste dotvárajú celkový vzhľad človeka a nech už ich máte akékoľvek - krátke, vlnité, dlhé, ryšavé, blond, či predĺžené, podstatné je o ne sa starať.

Ja mám vlasy predĺžené už 2 roky v kuse, a v najbližšej dobe to ani nemienim meniť. Čo sa týka starostlivosti o takéto vlasy - nič náročné - ako o vlastné vlasy. Fakt, ja s nimi nemám žiadne problémy, nepoužívam žiadne špeci prípravky a nerobím s nimi ani žiadne nezvyčajné rituály. A nepoužívam žiadnu špeciálnu starostlivosť. Veď poďte sa pozrieť.


Vlasy umývam v poslednej dobe tak raz za 3 dni, ak som doma, aj menej často, ale pre dobrý pocit zvyknem ten každý tretí deň. Bežne použijem šampón a po umytí krém na vlasy.. raz týždenne fialový šampón a raz za 2 týždne masku.

Ale poďme sa na to pozrieť podrobnejšie.

Šampón

Šampóny používam fakt rôzne, podľa toho, čo mi padne práve do oka, alebo ak ma zaujme nejaká novinka. Najobľúbenejšie mám však asi obyčajné Dixi šampóny, jedine pri nich mám pocit dokonale umytých a sviežich vlasov. Okrem Dixi mám doma momentálen ešte 3 ďalšie šampóny, ktoré striedam podľa nálady a potreby.

Okrem bežného šampónu používam aj šampón fialový na stiahnutie žltých tónov, nakoľko som blondínka. A najlepší aký som kedy mala, a ktorý fakt toto splní, je tento od Loreal Paris.

Kondicionér nepoužívam.. už roky.. príde mi, že sa vlasy po ňom rýchlejšie mastia, aj napriek tomu, že si ho nenanášam na korienky. A popravde, aj sa mi nechce ho nanášať a čakať, kým pôsobí a potom znovu zmývať.

Starostlivosť po umytí

Kedysi som používala rôzne olejčeky, občas aj používam - momentálne mám jeden od Avonu.

No najčastejšie aktuálne používam tento krém do vlasov 12v1, značky Mon Platin, ktorý som vám na blogu už viackrát spomínala, a ktorý je úžasný. Vlasy sa po ňom ľahko rozčesávajú, dodá im lesk, vyživí ich a prevonia do ďalšieho umytia.

Maska na vlasy

Kedysi som ich mala doma niekoľko, no časom som zistila, že ich toľko nepotrebujem, lebo ich tak často nepoužívam - bežne si dám masku tak raz za 2 týždne. Už dlho používam túto a je skvelá. Perfektná vôňa a vlasy po nej zostanú vyživené, hladké a ľahšie sa rozčesávajú.

Občasná úprava

A ak sa mi náhodou nechce alebo si nestíham umývať vlasy a už sa začínajú mastiť, tak mojou záchranou je suchý šampón. Najlepší. aký som kedy mala - Nivea.

Fénovanie a žehlenie

Snažím sa nefénovať, kým nemusím a nechám vlasy radšej voľne vyschnúť. Fénujem, len ak sa ponáhľam.

Žehličku používam skoro denne, ale nežehlím celé vlasy - len časť okolo tváre, lebo tá sa mi vždy čudne vlní a to neznesiem, vlasy vyzerajú ako neupravené..

Prípravok pri žehlení nepoužívam žiadny, nakoľko fakt žehlím minimálne.

A čo sa týka značky, som už roky verná a spokojná so značkou Remington. 

Česanie

Vlasy zbytočne nejak neprečesávam, učešem zvyčajne len ráno a podľa potreby až večer. Žiadne princeznovské česanie len tak cez deň, potom sa mi vlasy zbytočne mastia.


Takže tak... toľko k mojej starostlivosť. Fakt nič náročné, ani špeciálne.. niekedy si pomyslím, že by som sa mohla o tie vlasy viac starať, ale viete...
Inak, ak by vás zaujímal starší článok na tému vlasy - môžete porovnať, čo som používala vtedy a dnes - nájdete ho tu: Všetko o mojich vlasoch.

Aký je vaša obľúbená vlasová kozmetika?

Striedate ju, alebo ste verní obľúbencom?

  • Share:

You Might Also Like

21 komentárov

  1. Pamatuji si, jak jsem také používala stříbrný šampon, když jsem měla blond vlasy. :D Ta blond vyžaduje mnohem víc péče, než třeba hnědá. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, zdá sa že hej, ale ja napr. okrem toho spomínaného fialoveho šamponu cca raz za týžden nepoužívam nič viac. A napr zas niekto používa kondicioner, a nepoužíva fialovy šampon, tak každý to svoje.

      Odstrániť
  2. Ráda zkouším nové produkty, takže vlasovou péči spíš střídám. Čemu jsem ale věrná už roky je Tangle teezer na česání vlasů a suché šampony Batiste.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mna ten tangle teezer nejak nikdy nelákal. Asi aj za to, že si vlasy češem minimálne.. Možno raz.

      Odstrániť
  3. Tak ja som opačný prípad, používam vždy len jeden šampón, kondicionér a masku a všetko z jednej rady, hh. Som veľmi konzervatívna v používaní produktov a málokedy ich mením. Ale popravde teraz mám dve takéto rady - jedna je čisto prírodná od Soaphorie (tuhý šampón a kondicionér) a druhá je od Welly nutri enrich aj s olejčekom oil reflections. Tuhý šampón je podľa mňa skvelý a ekologický, a ešte na cestovanie veľmi praktický. A na také väčšie vyživenie som sa rozhodla skúsiť tú Wellu, ale ešte ju používam krátko, ale mám po nej vždy krásne hebké vlasy. Inak tiež nechám vlasy radšej vysušiť prirodzene, teraz, keď nikam nechodím, tak to nie je problém, ale keď niekam musím ísť, tak občas fénujem. Žehličku tiež len občas a menej. Ale idem si dať teraz trochu ostrihať vlasy, mne sa na mne osobne veľmi páčia trochu kratšie vlasy a majú potom omnoho väčší objem, keďže ich mám prirodzene veľmi jemné. Myslím si, že nech sú vlasy akékoľvek, najkrajšie sú, keď sú zdravé! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super, tak to je podla mna tiež fajn byt verná jednemu druhu produktov. Ked vieš že ti to vyhovuje, tak nevidim dovod menit. Ano ano, najkrajšie su zdravé, krátke či dlhe :-)

      Odstrániť
  4. Skôr by človek povedal ze keď máš predĺžené vlasy mala by si sa o ne starať viac..smiem vedieť to máš tie vlasy umelé alebo nie a nevidno ti tie úchytky alebo akou metódou to máš spravené?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, to som si aj ja myslela, ale fakt to nie je nutné. Umývam pravidelne, fialový šampon občas a masku tiež tak raz za 2 týždne. Po umyti krém do vlasov.. no neviem, čo viac ešte by bolo treba..
      Vlasy nemám umeleé, su to pravé ludske vlasy, takže sa správaju uplne prirodzene. Mám ich nadpojene eurolockovou metodou, take mini kružky, ktore spoja pramienok vlasov vlastných s pramienkom vlasov predlžených. Nie je to vidno, lebo pramienky su tenučke a su pod vrchnými vlasmi.

      Odstrániť
  5. suchý sampon od nivei tiež ho rada používam a je oveľa účinnejší ako batiste

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano ano, ja som kedysi použivala jeden aj od Schaumy, ale tento je ešte lepši.

      Odstrániť
  6. Ahoj,
    vlasy jsou pro mě momentálně veliké a citlivé téma, protože mě trápí. Mám kezéma lupénku, musím používat dehtový šampon a taky mi prostě padají, prý ze stresu (byla jsem na kožním). Dehtový šampon vždy smývám nějakým obyčejným, pak používám něco proti padání vlasů nebo na jejich posílení. Kondicionér je nutnost, jinak to nerozčešu. Masky na vlasy používám asi jednou týdně max. Vlasy tedy fénuji, už je ale téměř nežehlím - dříve jsem měla žehličku jen na ofinu. Ta mi teď odrostla a nosím ji dozadu v culíku. Zaujal mě šampon Dixi, celkově jsem na tuto obyčejnou kosmetiku četla dost chvály. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm, tak to je neprijemne... snád sa to zlepši. Padanie vlasov poznám, po porode som myslela, že mi vypadaju všetky.. bolo to hrozne, ale prešlo to naštastie.
      Ano Dixi, určite skus, obyčajný a skvely.

      Odstrániť
  7. Ahoj, super tipy, alespoň pro mne. Kallos mám také a jsem spokojená. ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Zo všetkých vyššie uvedených zaujímavých produktov v mojej krajine bohužiaľ koluje iba značka Nivea.
    Vyzerá to, že vzorec je v poriadku ..

    Zdravím z Indonézie

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vlasovou péči ráda střídám. Hodně mě zaujal šampon od Dixi. Už dlouho jsem od nich nic neměla. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Používáš zajímavé produkty na vlasy, ani jeden z nich jsem zatím nezkoušela, ale věřím, že jsou skvělé! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!