Moje aktuálne bežné líčenie..

By Zuzulienka - 17.2.21

Kedysi som na tomto blogu písala aj články, kde som dekoratívnu kozmetiku recenzovala aj prostredníctvom rôznych líčení. Lebo to tak proste bolo najlepšie a vy ste tak dané produkty mohli vidieť ako reálne vyzerajú na očiach, tvári, či perách.

No časom som zistila, že to nie je to, čo chcem na tomto blogu prezentovať, nakoľko samotné líčenie nie je až tak mojou záľubou, a nie som ten typ, ktorý by každý deň vymýšľal ako sa nalíčiť, či študoval rôzne tutoriály, návody... 


Áno, líčim sa rada, a líčenie je mojou bežnou súčasťou už od mojich 13. rokov (pamätám si, že prvýkrát ma namaľovala moja najlepšia kamarátka na fotenie v 8.mej triede - dovtedy som sa vôbec nelíčila a myslím, že ani nebolo treba, nič som nezmeškala), no na blogu už také ako predtým asi nenájdete.

Čo som sa však rozhodla nevynechať - je také to moje bežné líčenie, ktoré som vám tu postupom času ukazovala už niekoľkokrát, no ono sa vždy po čase nejak mení, vždy sú iné produkty, ktoré v ňom používam a vždy aj niečo robím trošku inak.

Naposledy sme tu mali bežné líčenie v roku 2019, odvtedy ubehol už celkom pekný čas, tak sa poďte pozrieť, ako sa líčim teraz a aké produkty na to bežné líčenie používam.


1. MAKE-UP
Make-up za posledný rok u mňa upadol do zabudnutia. Aj preto mám momentálne jeden jediný, ktorý som si kúpila niekedy na jeseň s tým, že už by som konečne po pol roku mohla nejaký začať používať. Lebo veď pod rúško som ho prestala nosiť. Momentálne ho použijem iba občas, väčšinou chodím bez neho.

- pleť vždy najprv vyčistím a potrebujem naniesť nejaký krém. Dlho som hľadal krém, ktorý je zároveň dobrý ako podklad pod make-up, lebo väčšinou sú všetky tieto podkladové bázy nejakej gélovej konzistencie a to ja nemám rada. Nepotrebujem pleť ani vyhladiť, ale v prvom rade ju potrebujem hydratovať. A pred nejakým časom som ju našla. Úplne obyčajný Essence Hydrating + skin refreshing Primer - krém, ktorý fakt hydratuje, je ľahučký, rýchlo sa vstrebáva a pod makeup ako stvorený.


- a až potom nanesiem make-up. Prstami, hubky ani štetce na make-up nepoužívam. Rozotriem ho do stratena. Tento je jeden z mojich najobľúbenejších, dokonca môžem povedať, že je naj.
Veď aj tu som vám kedysi o ňom písala: Loreal True Match


- korektor, rozjasňovač, alebo neviem ako ho nazvať je tretím krokom. Používala som ho kedysi dávnejšie v líčení, potom som prestala a nedávno som na nejakom blogu natrafila na tento Essence Camouflage Matt Concealer a musela som si ho hneď kúpiť. A neľutujem. Je úžasný. Používam ho pod oči a perfektne prejasní očné okolie, a rozjasní celkový pohľad. Je super aj na zakrytie občasných pupienkov, či iných fliačikov a nedokonalostí na tvári. Odporúčam.

Ale keď už sme pri tých rozjasňovačoch, tak asi najlepší, čo som kedy mala bol Trend it Up Face Contouring Set. Bola to vlastne kontúrovacia paletka, no ten svetlý odtieň som používala práve na okolie očí a nádherne ich prejasnil. Bohužiaľ už sa nepredáva.


2. OBOČIE
Tak to je druhá časť tváre, ktorú líčim a upravujem. V minulosti som používala ceruzky, tiene na obočie a mala obočie rôznych tvarov. No momentálne som si veľmi obľúbila transparentnú gélovú maskaru na obočie od Makeup Revolution, ktorú mám z ich adventného kalendára. 
Obočie ňou vyčešem a upravím podľa potreby, nechám zaschnúť a potom nanášam Dermacol Powder, alebo púder na obočie, ktorý milujem a používam ho už asi 2 roky.
A nakoniec ceruzkou od Dermacol Gorgeous Eyebrow okolie pod obočím rozjasním.


3. OČI
Už niekoľko rokov je súčasťou môjho bežného líčenia linka na hornom viečku. Mám doma vždy niekoľko ceruziek, gélových liniek, no momentálne používam túto obyčajnú. Opäť Makeup Revolution, obyčajná čierna ceruzka na oči. Linka sa s ňou dobre kreslí, je mäkká, no nerozmazáva sa a na očiach drží. Robím si aktuálne len takú malú linku, bez vyťahovania koncov.


A potom nanesiem riasenku. Tiež ich mám vždy viacero a vždy úplne iné. Momentálne tieto a striedam ich podľa potreby a nálady:


4. LÍČKA 
Predposledný krok v líčení. Líčka zvýrazním lícenkou, začala som dokonca používať aj túto červenú od Makeup Revolution, ktorá sa mi najprv nepáčila, ale hovorím si, čo s ňou. Stačí jej naozaj trošička, treba ju poriadne štetcom rozprášiť do stratena a keď sa mi predsa len zdá ešte červená, tak ju prejdem touto opotrebovanou kontúrovacou paletkou od Avonu, ktorú som mala tiež veľmi rada a tak ju používam, kým nebude úplne na dne.
No a na záver líčka ešte rozjasním bronzerom opäť od Makeup Revolution.


5. PERY
A úplne na záver pery. Tie zvyčajne ošetrím len balzamom. Tento od Yves Rocher je úplne dokonalý. Vlastne balzamy od Yves sú všetky skvelé a mám ich rada.
Rúže je momentálne asi zbytočné nosiť. Akurát tak na doma a akurát tak na nejaké fotenie.
Na fotke však mám aj rúž od Makeup Revolution.


Len pre zaujímavosť, tu nájdete všetky moje líčenia - aj tie bežné, čo som kedy na blogu publikovala: LÍČENIE

A tu je výsledok tohto môjho bežného líčenia. Na fotku som pridala aj rúž, ak si ho odmyslíte, tak je to fakt bežné líčenie.
Nabudúce však odfotím zrkadlovkou, lebo toto je fotené mobilom a dosť skresľuje..


Líčite sa aktuálne? Ako vyzerá vaše aktuálne bežné líčenie?
Používate niečo z mojich produktov?


  • Share:

You Might Also Like

26 komentárov

  1. Ja si uložím ten make-up, chcela by som totiž nejaký nový a lepší, doteraz som používala od Catrice, ale nie som s ním až taká spokojná. Naopak korektor od Catrice je výborný! No ja sa líčim veľmi podobné, akurát používam aj púder a trochu bronzer, a naopak obocie a ceruzku na oči len zriedka, skôr si urobím také jemné tiene :). Mala som rada, keď som si dala aj jemné troch rúžu, ale teraz je to pod rúško naozaj zbytočne. A vlastne mám teraz celkovo dať si nejaký make-up príležitosť asi tak raz za mesiac, haha. Ale musím tu ceruzku používať častejšie, pretože sa mi na tebe veľmi páči, máš krásne namaľované oči!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. TO ja si neviem bez obočia ličenie predstavit, ani bez čiernej ceruzky. To potom ani nie som namalovana... Tiež nemám vela priležitosti si dat makeup... no občas aspon doma.

      Odstrániť
  2. Makeup jsem měla a byl opravdu skvělý. :) Líčení ti moc sluší.
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Samozrejme líčím sa pretože pracujem z domu a mám často hovory a chcem sa cítiť dobre...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano ano aj pre dobrý pocit sa líčime :-) a také tie pracovné hovory tak to je jasne, tiež sa človek citi lepšie ak je upraveny.

      Odstrániť
  4. Znám a mám oblíbený primer, korektor i make-up, ale přiznám se, že poslední dobou si make-up nedávám, stejně jako nepoužívám rtěnku nebo lesk, ale jen balzám na rty, doma nebo pod roušku víc nemá smysl, tak když už jdu ven, líčím si jen oči a obočí. Moc Ti to sluší:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To aj ja teraz minimálne používam samotný makeup, dokonca som ho dlho dlho asi pol roka nepoužívala...

      Odstrániť
  5. V první řadě musím říct, že jsem hrozná kočka! Líčení ti moc jde a sluší.♥ Co se týče teď mého líčení jsem furt doma a šíleně jsem zlenivěla. Jsem na sebe zvědavá, až začnu chodit do práce, jak se do toho zase dostanu, abych hlavně vše stihla. :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem krásne. No ono aj ja som leniva, ale snažím sa aspon trochu sem tam naličit. Hned sa človek citi lepšie...

      Odstrániť
  6. Beautiful! I don't wear a lot of make-up...I like more natural looks so I don't really have a lot of products.
    I just followed your lovely blog!❤

    www.fashionradi.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ten korektor od Essence úplne zbožňujem! Mám doma už nejaké 3-4 balenie, maximálne mi vyhovuje :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, ja už tiež. Vidím, že tiež si ho kupim opakovane.

      Odstrániť
  8. Líčení je super. Mě balzámy od YR bohužel vůbec nevyhovují. Já momentálně používám jen korektor, řasenku a tužku na obočí.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fakt? Hmmm, to je škoda, ja ich mám fakt rada a radim ich medzi moje naj.

      Odstrániť
  9. Vyzeráš skvelo. Moc ti to pristane. Ja som kedysi používala TrueMatch a bola som s ním veľmi spokojná, ale potrebovala som niečo čo vydrží dlhšie matné a preto som prešla na makeup od Revlonu.
    Ja sa teraz maľujem tak všelijako. Keď chcem mať produktívny deň aj keď som celý deň doma, tak sa ráno namaľujem, pretože sa cítim viac živo :D Ale sú dni kedy mi to je jedno a hlavne v zime keď som mala čiapku a rúško, tak to bolo úplne zbytočné.

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. Áno, aj Revlon makeup bol istý čas súčasťou môjho denného makeupu. Tiež ho môžem zaradiť medzi moje obľúbené.

      Odstrániť
  10. Fakt super denné líčenie, veľmi ti to pristane :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. True match makeup je super :) Ale ako vravíš, ja ho tiež pod rúško vôbec nenosím, naozaj len občas.
    Nicol z World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, ano presne tak. Ja fakt len sem tam, ak viem, že budem v rušku, tak radšej ani nie.

      Odstrániť
  12. Krásné denní líčení, nic přeplácaného a sluší ti! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!