Nový rok 2013 - ako splniť svoje predsavzatia

By Zuzulienka - 1.1.13

Milí moji čitatelia!!!
Do Nového roku Vám želám veľa zdravia, lásky, šťastia, úspechov, peňazí, splnených želaní a keďže blogy sú našou záľubou, tak aj stále viac a viac pravidelných sledovateľov, ktorí vám budú robiť radosť a vy budete pre nich inšpiráciou. Nech je tento rok pre vás ešte lepší ako ten predošlý.



A asi ako väčšina z vás, aj ja si dávam na začiatku roka určité predsavzatia. Niektoré sa mi podarí splniť, niektoré nie. Rok 2013 má síce na konci nešťastnú 13, ale ak to tak budeme vnímať, tak ten rok bude naozaj pre nás nešťastný. Je to rok ako každý iný, preto ho netreba brať negatívne. Je to možnosť na nový začiatok...
Preto tento príspevok nebude o mojich predsavzatiach, ale o tom, ako si správne napísať svoje plány a ciele tak, aby sme ich dosiahli. Mám prečítaných veľa kníh s touto tematikou, preto by som sa rada podelila o myšlienky, ktoré mi utkveli v pamäti.

1. Napíšte si svoje ciele, plány, sny na papier
Nestačí si ich totiž len povedať v mysli, alebo sa o nich porozprávať s kamarátkou. Tak môžete na ne ľahko zabudnúť, a o rok si už ani nebudete pamätať, čo ste vlastne chceli a či ste to vôbec dosiahli. Najlepšie je všetko si pekne spísať. Je dobré si založiť zošit zvlášť na všetky želania, sny a plány, ktoré chcete dosiahnuť. Keď nechcete zošit napíšte si to do svojho diára, ktorý používate každý deň. Alebo ešte jedna možnosť je - napísať si všetko na list papiera, vložiť do obálky a odložiť si  ho niekam, kde ho nebudete mať každý deň na očiach. O rok si ho vytiahnete a môžete hodnotiť.

2. Svoje ciele píšte v prítomnom čase
Toto je veľmi dôležitý bod. Každý si totiž väčšinou plány píše v budúcom čase: Schudnem...Začnem cvičiť...Budem sa učiť jazyk. Tak však vaše ciele ostanú vždy len tou budúcnosťou, ktorá možno nikdy nenastane. Preto väčšina novoročných predsavzatí býva už o pár týždňov zabudnutá.
Napíšte si svoj plán, či cieľ tak, ako by sa už uskutočnil, teda: som štíhla, pravidelne cvičím, mám novú prácu... atď.
A verte tomu, že už to máte. Je to totiž všetko o podvedomí a to, čomu veríte sa vám naozaj aj splní. Keď si dáte nejaké predsavzatia a sami neveríte tomu, že by ste ich mohli dosiahniť, tak ich ani nedosiahnete.

3. Stanovte si jasné a reálne ciele
Musíte si jasne napísať, čo chcete a dokedy to chcete splniť. Nestačí napísať si len: Tento rok schudnem, začnem cvičiť, nájdem si novú prácu. Ale kedy tento rok?
Najlepšie je napísať si presný dátum , či dokonca hodinu, kedy chcete, aby tento cieľ bol už skutočnosťou.
Príklad: Dňa 1.7.2013 vážim 50 kg. Alebo: Dňa 1.9. mám na účte xxxx peňazí.

4. Určite si podrobný plán ako sa k cieľu dopracovať
Nájdite si chvíľu čas a napíšte si, čo je potrebné urobiť na dosiahnutie svojho plánu. Nič k vám totiž nepríde samo, ani len tak z neba nespadne. Treba preto niečo aj urobiť. Napíšte si, čo sa potrebujete naučiť, čo si potrebujete zohnať, kedy s tým začať, kto vám bude pomáhať, proste všetko potrebné, čo vám pomôže cieľ dosiahnuť. Napíšte si podrboný plán, podľa ktorého budete postupovať a každý deň urobte niečo, čo vás posunie bližšie k cieľu.

Ak ste si už svoje ciele napísali, nevadí. Skúste si ich prerobiť do tejto podoby, verte im a urobte všetko preto, aby ste ich dosiahli.

Mne sa už niekoľko cieľov a želaní splnilo len tým, že som si ich napísala na papier. Vždy potom sa totiž udiali nejaké iné okolnosti, ktoré napomohli k dosiahnutiu môjho cieľa. Áno znie to možno neuveriteľne, ale je to tak.

A ešte jedna otázka pre vás:
Podarilo sa vám niekedy svoje novoročné predsavzatie dotiahnuť do konca a splniť ho? Aké predsavzatie to bolo?

A ešte raz HAPPY NEW YEAR!!!
A ďakujem, že ste, bez vás by blog nemal zmysel!

  • Share:

You Might Also Like

14 komentárov

  1. Pěkné, krásně sem si početla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc pěkný článek. Já jsem si předsevzetí dala letos poprvé, tak uvidíme.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Děkuji za komentář, hezký nový rok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásný nový rok! Já předsevzetí pomalu zvládám, respektive dávám si je max na měsíc, dlouhodobé plány zazdívám =)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásny článok!:)
    Šťastný nový rok aj tebe.;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já už kdypak přišla na to, že nemá cenu si předsevzetí dávat. Když člověk něco chce, má to udělat hned.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. šťastný nový rok i tobě')
    mým hlavním předsevzetím je "zpevnit" si vůli, třeba u hubnutí vydržím dva týdny a pak se přecpu čokoládou:D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. pekný blog...
    pozývam na moju novoročnú giveaway -> http://myfashion-and-me.blogspot.sk/2012/12/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!