Nitra...

By Zuzulienka - 14.1.13

Nitra je podľa mňa jedno z najkrajších slovenských miest. Mesto, ktoré má okolo 80 tisíc obyvateľov a ktoré vo mne vždy vyvoláva kopec spomienok. A prečo hovorím o Nitre? Minulý víkend sme totiž mali návštevný deň a s jednou osobou, sme sa vybrali na menší výlet do tohto mesta (ved tam už nebol 10 rokov!), a včera sme tam boli opäť kvôli nejakým vybavovačkám a stretnutiam.


Výhľad z kopca Zobor na Nitru
V Nitre som sa narodila, chodila tam na strednú školu, a dodnes tam stále chodievam, pretože tam mám dvoch výborných lekárov a občas sa tam vyberieme s polovičkou na nákupy. Nikdy som tam síce nebývala (čo dúfam raz budem) ale strávila som tam naozaj veľa času.

Nitra je naozaj krásne mesto, okrem toho, že má asi 4 veľké nákupné centrá, kde sa dobre nakupuje, sa tam nachádza veľa krásnych a historických pamiatok - hrad, kostoly, staré uličky. Nachádzajú sa tu aj dve známe slovenské univerzity.

Najobľúbenejšie nákupné centrum
OC Mlyny - je asi najväčšie a najnavštevovanejšie obchodné centrum v Nitre, pretože sa nachádza priamo v centre. Je aj moje najobľúbenejšie. Má tri poschodia a nájdete tam celkom dosť obchodov, ako sú New Yorker, HaM, Takko, Deichmann, Orsay, Bepon, Gate, Mango, John Garfield, Marks a Spencer atď. A samozrejme aj kaviarničky a reštaurácie.


Ak sa sem raz vyberiete, určite ho navštívte. Nachádza sa tu aj jedna výborná reštaurácia Patriot Café and Restaurant, kde výborne varia, obsluhuje tu milý a nevtieravý personál a celková atmosféra je vynikajúca. Denné menu tu ponúkajú aj cez víkend, síce len jedno jedlo, ale už tá možnosť denného menu je skvelá.


Trošku tmavšia fotka, ale ak tam budete, tak ho určite uvidíte. Nachádza sa na 2 poschodí.


A takéto výborné jedlá tam varia!!!

Najvyššie miesto
Vrch Zobor - ja najvyšším vrchom v Nitre. Je odtiaľ nádherný výhľad na celé mesto, ktorý môžete vidieť na úvodnej fotke a taktiež sa tu nachádza rádiový a televízny vysielač (dá sa dostať až priamo k nemu). Je to výborné miesto na túru, ktoré vám dá zabrať.


Romantické miesto
Nitriansky hrad - krásne miesto na fotenie, oddych, prechádzku, či piknik. Ak sa dostanete až hore, je odtiaľ tiež krásny výhľad. Pod hradom sa nachádza kúpalisko a krásny mestský park.


Fotka je ešte z leta. Ale všetko, čo vidíte, je nádvorie hradu a park. Nenašla som žiadnu lepšiu fotku, tak aspoň túto.

Tak, čo aké je vaše obľúbené mesto, do ktorého sa vždy radi vraciate a ktoré vám toho veľa pripomína?

Prajem úspešný štart do nového týždňa!!!

  • Share:

You Might Also Like

13 komentárov

  1. Nitra je úžasná. Nie len preto, že tam mám celú svoju rodinu ale v tomto meste sa cítim oveľa lepšie ako v tom mojom. Raz sa tam chcem presťahovať :D:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to romantické místo! :) nádhera, o tomhlě městě jsem nikdy neslyšela..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. romanticke,historicke aj moderne. ak sa raz vuberies na slovensko,neobid nitru

      Odstrániť
  3. jaj moja rodná Nitricka. To musel byt ten pán prekvapený, Nitra saza 10 rokov dost zmenila

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak sme dve rodene v nitre. no ten pan je priatelov brat a veru pozeral co sa tam vsetko pomenilo.

      Odstrániť
  4. Krásný článek...to já mám ráda..vypadá to tam hodně hezky...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja sa rada vraciam do Liptovského Mikuláša :) Ale Nitru navštevujem snáď každý týždeň, keď už aj nič nenakúpim aspoň sa prejdem a odreagujem sa. Ja osobne mám na Nitre najradšej mestský park. Úžasné miesto na odpočinok a občas si ani neprídem ako v nejakom väčšom meste :) Ak sa niekto vyberie do NR tak odporúčam tiež prechádzku na Kalváriu odtiaľ je tiež pekný výhľad.
    Pekný deň :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mestsky park je super miesto. no vidis a kalvaria je tiez dobry napad. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. milujem Nitru ;) tiež mám na ňu nádherné spomienky zo strednej a veľmi rada sa tam vraciam, cítim sa tam proste ako doma =)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ten výhled ti závidím. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. V Nitre študujem a milujem to mesto. Je fakt krásna, ak by som už musela bývať v meste, tak by to bolo práve tu. Ale strašne ma mrzí, že som sa doposiaľ nedostala na Zobor. Kamaráti tam boli už pred dvomi rokmi, no ja som v tom čase mala cviko z chémie, tak som nemohla ísť. A odvtedy som sa tam akosi nedostala. Hádam to toto leto so spolubývajúcou napravíme. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!