Bude zo mňa mama!

By Zuzulienka - 25.10.14

Krásne ráno!
Áno, vidíte a čítate dobre :) nie je to žiadny vtip, žiadna náhoda, ani nehoda, ale plánovaná udalosť v našom živote s manželom. Budeme mať bábätko!
Mať dieťa je vážne rozhodnutie. Niektorí bohužiaľ nemajú čas sa rozhodovať, ale zaskočí ich to nečakane. Našťastie vždy je tu tých 9 mesiacov na to, aby sme sa na všetko pripravili a vžili sa do situácie.


My sme plánovali a chceli. A ono to vyšlo! Prišlo to však tak rýchlo, že keď som pred niekoľkými týždňami uvidela na teste 2 čiarky (aj keď tá druhá bola takmer neviditeľná, ale ja som ju videla), rozbúchalo sa mi srdce, roztriasli ruky a nemohla som tomu uveriť. Pocítila som strach, zodpovednosť, vzrušenie, radosť a hlavou sa mi začalo preháňať množstvo myšlienok. Aj keď to totiž plánujete, môže vás to prekvapiť :) 
Tak sa to proste všetko začalo.

Aktuálne štartujeme 16. týždeň, a preto som si povedala, že je najvyšší čas to prezradiť aj vám, keďže sa začínam pomaly zaokrúhľovať. Bábätko k nám príde v apríli 2015 – pár dní po mojich 29. narodeninách (a možno aj skôr, či dokonca ako môj narodeninový darček). Lepšie som si to naplánovať ani nemohla - skôr bol totiž čas na zábavu, študovanie, prácu, spoločné bývanie, potom prišla svadba a teraz bábo. Presne v tomto poradí som si to vždy predstavovala. 

Ako prežívam tehotenstvo?
Ako som už spomínala, začínam 16. týždeň. Bruško už začína trošku vykúkať, no človek čo nevie, že som v tom, to nepostrehne. Vyzerám ako trochu viac najedená :) Doposiaľ som pribrala 2 kg, čo sa aj čudujem, pretože apetít mám teda riadny. Jesť mi chutí a jem všetko. Neverili by ste, ale žalúdok dokáže v tomto období pracovať na 200%!

Našťastie ranné nevoľnosti napriek tomu, že som ráno vždy hladná, vôbec nepoznám a vracanie ma taktiež doposiaľ ani raz nepostretlo. Môj kolega to označil za nudné tehotenstvo :D Nudné určite nie je, v prvých týždňoch ma premáhala neskutočná únava, boleli prsia a hormóny mnou mávali, ako sa im chcelo. Taktiež akonáhle som mala prázdny žalúdok, bolo mi zle, preto pravidelné a časté stravovanie bolo nutnosťou. Aktuálne sa už všetko dalo do normálnej hladiny a zdá sa mi, že už budem pozorovať len zväčšujúce sa bruško a rastúcu váhu.

Čo to bude, ešte zatiaľ nevieme (podľa čínskeho kalendára vraj chlapec), no som veeeeľmi zvedavá! Ako sa hovorí a je to pravda, jediné, čo si najviac želáme je, aby bolo zdravéééé!

A čo blog?
Blog samozrejme nezostane bokom a naďalej bude fungovať. Nejaké extra mamičkovské príspevky však nečakajte, budú skôr len občas, toto je proste miesto, kde sa chcem naďalej venovať kozmetike, móde, lifestylu a podobným záľubám.

Koho by zaujímala moja tehu stránka, nájde ma na www.modrykonik.sk - pod menom zenulkaaa, kde budem určite pridávať pravidelne príspevky, fotky a nejaké tam už aj nájdete. Musíte však byť registrované, aby ste ich videli.

Na záver
Možno som mnohé z vás šokovala, naopak, možno ste také niečo už aj čakali, napriek tomu, že som sa o tejto téme na blogu nikdy nezmieňovala. Každopádne o pár mesiacov k nám pribudne malý človiečik, s ktorým sa už teraz rozprávam a na ktorého sa veľmi tešíme.

Tak dúfam, že ste sa dočítali až sem :)

Zaujímalo by ma, kedy je podľa vás ideálny vek na prvé dieťa, prípadne, kedy to svoje prvé plánujete a či vôbec deti chcete?

Prajem vám krásnu sobotu :)

  • Share:

You Might Also Like

73 komentárov

  1. gratulujem :)))) čaká ťa to najkrajšie, čo môže byť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jééé Zuzanko moc ti gratuluji! Budeš úžasná maminka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Srdecne blahozelam a tesim sa s Tebou!
    Uzivaj si kazdy den a ukladaj si ho do pamati, lebo len pri prvom tehotenstve je na to cas :-) Blaznivou ironiou osudu sa pri prvom dietatku nevieme dockat jeho prichodu, a tak si to prve najkrajsie, najprijemnejsie a najoddychovejsie tehotenstvo dostatocne neuzijeme :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Gratulujem!! Byt mamou je to najkrajsie na svete!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. To áno, je to proste dalšia etapa života :)

      Odstrániť
  5. Gratulujem a veľmi sa teším s tebou! :) Mňa by potešili takéto príspevky aj častejšie ale je to na tebe :)
    Určite budeš skvelá a krásna maminka :) Ja mám teraz krátko po 20tke a zatiaľ si neviem predstaviť, že by som mala mať dieťa myslím, že ty maš na to už idealny vek a čas :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, a ešte uvidím, ako to s mamičkovskými príspevkami bude :) možno ich bude aj viac :)

      Odstrániť
  6. Tak to jsem nečekala, ale moc moc gratuluji :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslím, že to ste tu viaceré nečakali :) Tak som vás prekvapila. Dakujem pekne.

      Odstrániť
  7. Gratulujem Zuzi, budem sa potom tešiť na tie hoc aj veľmi zriedkavé príspevky tu:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, budem sa možno snažiť prinášať aj častejšie :)

      Odstrániť
  8. Gratuluju! To je opravdu krásné ;) Moc se těším na příspěvky :) Taky začínáme pomalu plánovat :)

    Sororessa
    Zveme vás na naši giveaway! ;)
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem a držím palčeky, aby vaše plánovanie úspešne vyšlo ;)

      Odstrániť
  9. Gratulujem, je to zvláštne, ale teším sa s tebou, napriek tomu, že sa nepoznáme:-) Prajem vám veľa rodinnej pohody, zdravíčka a radosti!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to som veľmi rada a musím povedať, že je naozaj veľmi príjemné vedieť, že sa so mnou tešia aj ludia, s ktorými sa osobne nepoznám. Dakujem ti pekne :*

      Odstrániť
  10. gratulujem!
    ja by som to tiež chcela stihnúť do 30tky, čiže tak ako ty, nejako :D ale nechám sa prekvapiť

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem a každopádne držím palce, aby všetko vyšlo podľa tvojich predstáv :)

      Odstrániť
  11. Strašně moc gratuluji a hlavně, ať je vše v pořádku a mimčo zdravé =). Sama na mé těhotenství vzpomínám strašně ráda a bylo to mé nejkrásnější období v životě, takže tiše závidím =D, ale snad si to ještě jednou zažiju znovu. Každopádně ještě jednou gratuluji a moc ti to přeju =).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Velmi pekne ďakujem, tiež si želám jediné, aby bolo zdravučké :)

      Odstrániť
  12. páni ! :) gratulujem ! :) prajem veľa zdravia tebe aj bábätku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Zuzanko, moc vám gratuluji k miminku, hlavně, ať vše proběhne v pořádku!!! <3 Ať je miminko zdravé a ty taky!!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Jéé,to je krásná zpráva,moc gratuluju.:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Congratulations!!!! I'm very happy for you!!! Kisses,
    Eni

    http://eniwherefashion.blogspot.it/
    https://www.facebook.com/eniwherefashion

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Zuzi, velká gratulace! Hlavně hodně zdravíčka tobě a miminku. :*

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Gratulujem! :))) A prajem Ti, aby všetko išlo tak, ako má :))
    Fashion Passion by Erika

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Milé žienky, neskutočne vám dakujem za všetky gratulácie, za každý jeden komentár tu, aj na instagrame. Ste naozaj skvelé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Wow, gratulujem a prajem veľa zdravia obom. Tiež mám aprílčiatko :) Inak, u mňa šiel blog aj všetko ostatné totálne bokom, dcérka je malá iba raz a preto sa snažím si ju čo najviac užiť :) teším sa na príspevky, škoda že na MK nechodím, ale nemám nervy na tie slepice tam :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem pekne. Ja sa teším, že to bude jarné bábätko :) ja teda neviem, aké bude, ale blog nechcem nechať stranou, aj ked ho budem pisať po nociach :D, či po etapách. Samozrejme, že drobčekovi sa budem venovať na prvom mieste :)

      Odstrániť
  20. Mooooc gratuluji, to je skvela zprava :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Gratulace nejvetsi http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Gratulujem :) Po precitani clanku som hned klikla na predosle a zacala skumat ci to na tebe vidno a teda nic som nezbadala :D Mam radost z toho ked niekto berie mat dieta takto zodpovedne a pripravi sa nan ako Ty s manzelom. S mojim manzelom sme sa este pred 6timi rokmi rozhodli nemat deti, obcas o tom hodime par slov ale stale sa zhodneme na tom co aj pred rokmi, aj ked uz obaja mame 30. No kazdopadne to kazdej buducej maminke velmi prajem a tesim sa tiez :) .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem velmi pekne. No ked sa pozrieš na posledný outfitový prispevok, tam to fakt nie je vidno, no v skutočnosti v tomto outfite bruško vidno je :)
      Vaše rozhodnutie je len a len na vás, ja nikoho neodsudzujem, no ktovie, možno za pár rokov sa u vás prejaví nejaká tužba :) Ale hlavné je, že ste spolu šťastní :)

      Odstrániť
  23. Blahoželám :-). Je to tá najepšia vec aká je nám ženám dopriata. Ja už mám veľkého takmer 6 ročného miláčika, ale na ten pocit po jeho narodení nikdy nezabudnem. Vtedy sa dostavil pocit úplného naplnenia, vtedy som pochopila prečo vôbec som na svete a že sa mi oplatilo žiť a stále sa v tom utvrdzujem, že je to to najlepšie čo som tomuto svetu mohla dať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem Ivetka, Som veľmi zvedavá, aké to všetko bude :)

      Odstrániť
  24. Gratulace veliká moje nejoblíbenější blogerko :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem veľmi pekne :)) to som ani netušila, že pre niekoho môžem byť najobľúbenejšia blogerka :) Dakujem :*

      Odstrániť
  25. Ahoj Zuzko, tvůj blog čtu už déle, ale teď poprvé komentuji, protože to je prostě úžasné! Strašně ti to přeju a zároveň i trochu závidím - já sama jsem před měsícem o miminko přišla, potratila jsem... Takže hlavně přeju, ať je všechno v pořádku a ať se miminku daří! :)
    Lucie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Lucka, dakujem veľmi pekne. To je mi ľúto, čo sa stalo, ale netreba strácať nádej. Verím, že sa to podarí znova a držím palce, nech potom dopadne všetko na jednotku. Daj určite vedieť, keď áno :) Prajem veľa síl a držím palce :*

      Odstrániť
  26. Jééj tak to gratulujem a želám aby bolo bábo zdravé a tak trošičku závidím! Len tak mimochodom, mňa to ani neprekvapilo :) a nejako som si aj myslela, že možno v blízkej dobe prídeš s podobnou informáciou. A keď sa už pýtaš, podľa mňa (vzhľadom na dnešnú dobu) máš najlepší vek mať bábo. S mojím milým by sme to tiež chceli stihnúť skôr než oslávim tricinu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem Romči :) Hehe nie si jediná, koho to neprekvapilo, od viacerých som už počula, že to sa dalo čakať. Takže je to tu. A držím palce aj vám, nech sa vám to do tej tridsiatky podarí :)

      Odstrániť
  27. Ja už som ti gratulovala na instagrame a bola som veľmi prekvapená, práve preto, že si to nikdy nespomínala :) a do toho som si predstavila tvoje tehličky na bruchu, ktoré si mala v lete, tak mi to nejak nešlo dokopy:D ale teším sa s vami aaaa občas by si mohla aj tu niekedy slovkom, dvoma zhrnúť niečo z "tehotenského denníka":) Ja sa na bábo tak skoro nechystám, aale aj ta by to bolo zaujímavé:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ono tehličky na bruchu som mala ešte začiatkom septembra a to som už vtedy asi mesiac na brucho necvičila, kedže som vedela, že som tehotná. Proste nikdy nevieš kedy sa ti zadarí, ked snažíš o bábo.
      Občas tu určite niečo zhrniem, bolo tu už viac požiadaviek na takéto články :)

      Odstrániť
  28. Tak to je super, gratulujem Zuzka a prajem vela zdaru, zdravicka a aby vsetko dobre dopadlo ;)
    http://bynicka.blogspot.cz/2014/10/spotrebovane-produkty-3.html#more

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Obrovská gratulace! Přeji vám, ať to všechno krásně zvládnete a budu se těšit na nějaký ten update s novými informacemi, jak se vám daří.

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Moc gratuluju! :-) Podle mého je ideální mít 1.dítě mezi 24. a 30.rokem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem - tiež si myslím, že do tej 30tky ma prvé je ideálne.

      Odstrániť
  31. wau, tak to je skvelá správa! srdečne gratulujem!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  32. Milá Zuzka, tak ja sa tiež pripájam ku gratuláciám! Určite vás čaká krásne obdobie, držím palce a želám Tebe i bábätku veľa zdravia! Budeš skvelou maminou. :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Srdečne gratulujem Zuzka,naplno si užívaj toto prekrásne obdobie :))) a veľa zdravíčka Tebe aj bábätku vinšujem!

    OdpovedaťOdstrániť
  34. GRATULUJEM MOC !!!
    A pokiaľ mám odpovedať na otázky, deti chce, mám (2), pričom prvorodená sa mi narodila tiež v mojich 29 rokoch v apríli :)))). Takže pre mňa to bol ideálny vek. Druhorodená prišla na svet v mojich 33 rokoch, a to už som sa cítila staráááá :)), najmä na nočné vstávanie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem - jééj tak tiež máš aprilovčiatko. Ja sa teším, že aj moje bábo bude aprilové a jarné.

      Odstrániť
  35. Sice to už vím z instagramu, ale znova velká gratulace :)

    OdpovedaťOdstrániť
  36. Zuzka neviem čo povedať. Iba snáď obrovské gratulujem :) Ešte teraz si pamätám ako si písala k môjmu článku o tehotenstve komentár a podobne... Je krásne, že ste si to takto pekne naplánovali a držím palce nech sa všetko vydarí tak ako má. Môj krpec je tiež aprílový a na koňovy čakaj odo mňa samé likes ;) ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem Lauri, áno aj ja si ten komentár pamätám a vidíš, teraz už máš drobca,ktorý rastie zo dňa na deň. Aj mna to o chvilu čaká :) Na konikovi ta budem čakať :)

      Odstrániť
  37. Gtratulujem, ja si spomínam ako som to prežívala ja ... bolo to super ... aj by som si to kludne dala aj do tretice :D :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. No ja do tretice asi nie, som skor za max. 2 deti. Ale človek nikdy nevie :)

      Odstrániť
  38. Gratulujem Zuzka! Ja som s priatelom uz skoro 8 rokov, mam 26, ale stale sa na mimco necitim :P Niekedy si sama pripadam ako mimino :-D :-D Dufam, ze do svojej 30tky tiez zmenim nazor :) Davaj na vas dvoch pozor a prajem vam len to najlepsie! ♥ Tiez by som prijala nejake prispevky o tehotenstve..zidu sa take rady do buducnosti ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem Mia! Popravde, ani ja som sa v tvojom veku na bábo ešte necítila, ale o dva roky neskôr to akosi prišlo, chcel to aj moj chlap, tak sme si povedali, že načo čakať. Ale ako dieta si tiež ešte niekedy pripadám, vobec sa na svoj vek necítim :D A prispevky o tehu budu asi častejšie, kedže sú také žiadané :)

      Odstrániť
  39. Fuuuu 16 týždňov nám takúto krásnu správu tajíš?? No teda, Zuzi, Zuzi! Ale samozrejme si robím srandu. Srdečne gratulujem, mám z vás obrovskú radosť a držím palce aby všetko prebiehalo v najlepšom poriadku :-* :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hehe jasné, ale aj v okoli medzi známymi a rodinou som to rozšírila až po tretom mesiaci. Prvých 12. týždnov je totiž naozaj neistých..., Inak dakujem :)

      Odstrániť
  40. Dakujem aj všetkým ostatným za gratulácie a za milé komentáre.

    OdpovedaťOdstrániť
  41. "Sto rokov" som tu nebola keďže mam 9 mesačneho krpca nebol čas ale predtym som ťa sledovala. Gratulujem a idem ťa hneď lajknuť na MK.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!