Ako nakupujem..

By Zuzulienka - 27.11.20

Nakupovanie - tak to je závislosť mnohých z nás..
Viem, viem, stále si všetky hovoríme, že už nebudeme toľko nakupovať... ale keď stále sa nám niečo zapáči, alebo to je v zľave, či proste si chceme len urobiť radosť a potešiť sa niečím novým..
Ja sa priznám, že teda nákupná maniačka som a niekedy nakupujem dosť veľa.. ale potom sú mesiace kedy nenakupujem nič.. je to také striedavé.. 



Eshop alebo kamenný obchod?
Celkovo mám nákupy rada, ale čím som staršia, tým menej ma baví také to klasické nakupovanie a behanie po obchodoch, skúšanie, tlačenie sa medzi ľuďmi - hlavne teda teraz v korona období, či nebodaj vyčkávanie v rade pred pokladňou.


Preto som za posledný rok dosť stavila na online nakupovanie a fakt veľmi veľa vecí, čo som si kúpila bolo práve cez eshop - knihy, kabelky, topánky a dokonca už aj oblečenie ako legíny, svetre a tričká sa nebojím takto objednávať (kedysi som to kvôli svojej výške nerobila, lebo som si radšej všetko vopred vyskúšala). Nakoľko dnes mnohé eshopy pri tovare uvádzajú aj napr. dĺžku, šírku konkrétneho kúsku (nielen veľkosť S, M, L..), tak viem, čo mi bude dobré a čo nie.

A fakt, málokedy takto objednaný tovar vraciam... lebo mi fakt sedí - čo som mnohokrát aj prekvapená, lebo na výšku 183 cm nie je nakupovanie vždy jednoduché.

Obľúbené eshopy
Eshopov, kde nakupujem módu je naozaj mnoho - ale asi najčastejšie sú to H&M, Mohito, Orsay, Answear, Spartoo, Topankovo, Glashgirl, Saxana, imoda, ale nejaké módne kúsky mám napr. aj z Tchibo, či dokonca Lidl. Je toho vela, nespomeniem si na všetko.


Ako si vybrať?
Niekedy je ťažké si vybrať, hlavne ak hľadáte niečo konkrétne. Hovorím si, že radšej keby bolo toho menej, lebo čím väčší výber, tým ťažšie sa vyberá. 

Našťastie, ja som si veľmi obľúbila také tie vyhľadávače, ktoré združujú všetky možné eshopy nielen s módou, napr. MODIO a tam si pomocou filtrov vyfiltrujete presne to, čo potrebujete a ono vám ukáže všetky eshopy, ktoré vami vyhľadávanú a vyfiltrovanú položku ponúkajú. 



Je to takto prehľadné a nemusíte sa preklikávať desiatkami eshopov a všade vyhľadávať a filtrovať danú vec, ktorú práve chcete.

Veľmi sa mi páči aj to, že tieto vyhľadávače upozorňujú aj na zľavy a zľavový tovar, a môžete tak ľahko kúpiť vašu vyhliadnutú čiernu kabelku oveľa lacnejšie. Alebo hocičo iné.

A nemusíte ani zapínať počítač, ale jednoducho môžete nakupovať aj keď ste niekde vonku, či cestujete autobusom. Stačí vám mobil, prístup na internet a mobilná aplikácia, ktorú má v dnešnej dobe už asi každý eshop. V dnešnej dobe smartphonov je to fakt super.


Takýto vyhľadávač módy je skvelý v tom, že:
- šetria váš čas pri nakupovaní
- sú skvelou inšpiráciou pri objavovaní ďalších kúskov
- obľúbené módne kúsky si môžete jednoducho uložiť medzi obľúbené
- ak sa zaregistrujete, tak môžete dostávať všetky info o novinkách hneď do mailu
- navrhujú oblečenie a obuv dostupnú vo vašej veľkosti (stačí len povypĺňať zopár údajov).

A veľkou výhodou tohto vyhľadávača je aj to, že ho nájdete v slovenskej aj českej verzii. Oceňujem!

Tak čo vy a nakupovanie?
Radšej eshop alebo kamenná predajňa?
Máte radi takéto módne vyhľadávače?

Inak viete o tom, že dnes je Medzinárodný deň nenakupovania?

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Poslední dobou také preferuji nakupování online, je to pohodlnější a přijde mi, že člověk si vše lépe utřídí a může věci porovnat. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. E-shop vs kamenný obchod, záleží jak v čem, u oblečení a bot preferuji zatím pořád kamenný obchod, ale kosmetika, knihy, elektronika a další, tam čím dál víc volím e-shopy:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já poslední dobou hodně nakupuji přes internet. Přijde mi to pohodlnější, i když to má pár nevýhod. Ale zatím jsem spokojená.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!