Môj šatník v číslach..

By Zuzulienka - 30.11.20

Preplnený šatník, množstvo oblečenia, to sa už dnes asi nenosí. Všetci chcú byť minimalisti, a vytvárajú kapsulové šatníky. Možno aj ja raz budem, no momentálne ma baví mať kopec handier a nosiť každý deň niečo iné... iste, časom to pretrieďujem, vždy sa niečoho zbavím, predám, darujem. To treba.. ale vždy aj niečo dokúpim.



Móda sa mení, ale aj vracia... 
Ja som si svoj šatník vybudovala za posledných 8 rokov. Vlastne od času, ako som nastúpila po výške do práce a mohla sa konečne obliekať za vlastné, vo vlastnom a obliekať sa presne ako ja chcem. 
Za tie roky sa moja móda a preferencie dosť pomenili a konečne až teraz mám pocit, že viem, čo mi pristane, v čom sa cítim najlepšie a ako to správne kombinovať. A najlepšie na tom je, že ma to baví.


A aj preto som pred pár dňami kompletne pretriedila šatník a vyhodila z neho všetko, v čom sa necítim dobre, čo mi nesedí farbovo, či strihovo, alebo čo som aspoň rok nemala na sebe a len mi to tam zavadzalo.. viď foto nižšie - toto je vytriedené oblečenie. Nie je toho až tak veľa, ale v ponímaní módnej maniačky celkom dosť.


V súvislosti s tým vznikol aj tento článok, pri ktorom som sama ostala prekvapená, koľko handier a oblečenia vlastním.

Mimochodom, len pre porovnanie a vývoj si môžete prečítať články z roku 2012 - Môj šatník alebo z roku 2015 - Vitajte v mojom šatníku, kedy som už mala toho dosť, ale teda ešte ani zďaleka nie toľko koľko teraz.

Poďme na to: 
1. najradšej zo všetkého nosím ŠATY. V lete či zime, proste počas celého roka. Milujem ich, o čom svedčí aj ich počet -  101 ks. Viem, šialené! A viem aj to, že som s nimi ešte neskončila a pri triedení šatníka zatiaľ nevyhodila ani jedny - lebo ich proste milujem a nosím. 
Plus k tomu ešte mám 7 spoločenských a príležitostných šiat, ktoré si možno už nikdy nedám na seba, ale nikdy nevieš... 


2. SUKNE - druhá najčastejšia položka v mojom šatníku presne 81 ks a to už po vyradení asi 9 kusov. Sukne sú to rôzneho strihu - dlhé, krátke, mini, midi, ale napr. .len jedna jediná maxi v žltej farbe.

3. SVETRE - vedela som, že ich mám veľa, ale že až toľko, tak to som ani sama netušila dokým som ich nespočítala - spolu presne 65 svetrov, z ktorých som hneď vyradila 15 kusov, lebo som sa v nich necítila dobre, nesedeli mi strihovo, či farbovo. Takže aktuálny počet = 50 ks svetrov (cez hlavu, malo by sa im hovoriť pulóvre, no pre mňa sú to svetre) + 5 kardigánov a 6 svetrov s gombíkmi na zapínanie.


4. k tomu by som priradila aj tričká a tričkové roláky s dlhým rukávom, ktorých mám spolu presne 30, ale nič som z nich nevytriedila, lebo všetky zatiaľ nosím a využívam.

5. TRIČKÁ/TOPY/CROP-TOPY/TIELKA (jednoducho letné tričká) - tiež ich mám riadnu kopu rôznych farieb, dĺžok, strihov - celkovo 68 kusov už po vytriedení

6. RIFLE - čierne, bledomodré, tmavomodré, roztrhanné, skinny, s vysokým pásom, no všelijaké by ste našli u mňa - 17 ks


7. LEGÍNY - nakoľko som si ich za poslednú dobu veľmi obľúbila, tak ich počet sa v mojom šatníku rapídne zvýšil - elegantné aj športové - 23 ks

8 NOHAVICE iné - iba 5 ks

9. aj také KOŠELE nosím teraz viac, ako pred pár rokmi, kedy by ste u mňa našli možno 3. Dnes ich je 15 kusov.

10. ŠORTKY A KRÁTKE NOHAVICE - 20 kusov, nemám viac čo dodať

11. MIKINY - narátala som ich 15.

Ďalej:
- PONOŽKY nosím iba čiernej, max ešte sivej farby. Biele, vzorované, farebné, u mňa nenájdete. Vlastním tak okolo 20 párov ponožiek, klasických, nepočítala som ich. 
- častejšie ako ponožky nosím silonkové podkolienky, prídu mi pohodlnejšie do topánok, aj celkovo sa v nich cítim lepšie.


- to isté SPODNÉ PRÁDLO, tam som verná čiernej a telovej farbe, výnimočne biele. Farebné podprsenky by ste našli v mojom šufliku asi 3 ks - jednu v červenej, potom ružovú a jednu mám takú kvietkovanú.
Celkovo mám 65 kusov nohavičiek prevažne čiernej farby.
Podprseniek spolu som narátala 23 ks.

A ešte PANČUCHY, aby som nezabudla - tie tiež milujem. Vlastním rôzne aj farebné, vzorované, tenké, hrubé. Spolu všetky: 35 ks - sem som ale nezarátala také tie klasické silonky, ktorých mám ešte cca 10 ks aktuálne - v čiernej aj telovej farbe.


- KABELKY - momentálne - 21 kúskov - áno nevynosím to všetko, ale všetky sa mi páčia a na každú príde čas aspoň pár krát do roka.

- a na záver TOPÁNKY - je to nikdy nekončiaca téma - mám ich až 61 párov -  a to mám ešte nejaké u rodičov, všetko spolu - sandále, lodičky, tenisky, čižmy, šľapky... Ale plánujem prevetrať a určite sa asi 10 párov zbavím, takých čo málo nosím.


- oblečenie si zvyknem ukladať aj podľa toho, čo s čím - napr. toto tričko a sukňa, spolu v jednej kôpke a takisto aj ďalšie kombinácie. Takto si ja plánujem a aj ukladám outfity na nejaký čas dopredu a potom vyťahujem podľa potreby: Reorganizácia šatníka


- vlastním aj jedny nadkolienky, ktoré som však doposiaľ na sebe nikdy nemala. No verím, že raz príde ich čas.

A čo nenosím, alebo čo by ste u mňa v šatníku, botníku nenašli? (pred pár rokmi som nenosila toto: 

- nenosím členkové ponožky, vadia mi. Do tenisiek nosím skôr také ako keby ťapkové ponožky, viď obrázok..


- nenašli by ste u mňa také klasické TEPLÁKY - vôbec ich nenosím. Doma iba legíny.
- nenosím tričká s veľkými výstrihmi, gumáky, saká, ani topánky na opätku vyššom ako 7 cm (nakoľko aj bez nich som dosť vysoká).

Uff a sme na konci.
Také veci, ako bundy som nepočítala - mám ich zopár na každé ročné obdobie, spolu tipujem tak do 10 kusov bundičiek jarných, jesenných a zimných.

Tak hovorte, ako ste na tom vy s číslami? 
Schválne, skúste si spočítať niektoré kúsky, bola by som zvedavá.
Čoho máte v šatníku najviac a čoho najmenej?

Ďalšie podobné články nájdete pod záložkou MÓDA alebo ŠATNÍK

  • Share:

You Might Also Like

15 komentárov

  1. Máš krásný a bohatý šatník:-) Se spodním prádlem to mám přesně naopak, nejvíc mám v bílé a růžové barvě, černého prádla jen minimum. A stejně tak ponožky, nosím hlavně bílé a barevné.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wau taketo články mám rada, svetríkov máš naozaj veľa ale kedď človek každý deň chodí do práce potrebuje viac oblečenia

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Teeeeda, to je pořádná hromada oblečení!! A spodního prádla já mám nejvíce černé, pak bílé a nakonec barevné 😊 ale černá vede!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nooooo tak tohle je mega nálož. :) To já jsem tak na polovině každého, nejspíš mám hodně triček :D a tím to končí.
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak ty si brutálna nákupná maniačka :) aj ja som ale nie až taká ako ty :) najhoršie pre mna bolo keď som sa min rok sťahovala do Austrálie a musela som sa zbaliť iba do dvoch kufrov :D..haha otázka na teba, zbalila by si sa aj ty do dvoch kufrov alebo by si si priplatila za ďalšie? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fuha ťažka otázka... brala by som asifakt len to čo mám najradšej a čo chcem mat so sebou a ak by to bolo nutné, a nevošlo mi to do dvoch,tak by som pokojne priplatila za dalši kufor. :-D

      Odstrániť
  6. fuuuha to je oblečenia :D môj šatník je teda trošku menší :D mne sa momentálne nazbierali nohavice konkrétne rifle štýlu mom jeans a taktiež mám dosť menčestrákov :)
    leekralovaa

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj Zuzi,
    jsem moc ráda, že nejsem jediný maximalista, co se týče oblečení a doplňků. Mám rozhodně méně sukní, šatů a svetrů, ale triček, topů a halenek budu mít spíše více. Taky mám ráda různé kardigany (takový docela typický učitelský kousek). Mám doma asi tak dvojnásobné množství kabelek a bot co ty, to jsem fakt děsná. Obzvlášť kabelky miluji a fakt je různě střídám. Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz
    PS: u mě na blogu právě běží adventní soutěž, tak tě zvu:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Wow, zajímavý článek! Nedokážu si představit, že bych se někdy pustila do počítání ks v mém šatníku. :D
    Ela

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tak toto je brutalita. Sa mi tak ľubi, že všetci chcu byť minimalisti...no myslím, že žiadna aktívna youtube žena nie je ani nechce byť :) mne už dlhšiu dobu vadilo veľa vecí - oblečenia, nábytku v byte, veľa zásob potravín a tak, táto kríza mi prišla brutálne vhod, lebo som ostala HO, pribrala a teda mi dosť vecí bolo malých, čiže som sa ich mohla zbaviť a je to hrozne super a teraz viem, že už nikdy nechcem mať plno oblečenia a to som nemala ani polku toho čo ty. By ma zaujímalo, aku máš veľku tu skrinu a kde má veci muž. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nooo skrina je velka, vstavaná, ale teda ledva sa tam pomestim.. preto aj dost oblečenia skladujem u rodičov.. Ale rozhodla som sa postupne to triediť už. Fakt je toho veľa a ani to nevynosim... Ale muž má tiež dosť miesta na oblečenia.. aj ked vedela by som v pohode zabrat aj jeho skrinu.

      Odstrániť
    2. ja viem sama u seba že je to veľmi ťažké, ked už niečo máš a je ti to dobré sa toho zbaviť :) teda aspon ja som taká, inak ja triedim už možno aj dva roky, čo ti poviem.. :D je taká mamonárska doba, čo mi začalo vadiť a vlastne to ma nuti byť iná, snažím sa v tom vidieť škody na ŽP a také plytvanie a tak

      Odstrániť
    3. Uz teraz som sa dost hecla, ked som na supu vytriedíla asi 15 svetrov.. a mienim pokracovat a vytriedovat take veci v ktorych sa necitim dobre..a nesedia mi ako by mali.. Tak si drzim palce, bude to tazke,

      Odstrániť
  10. Ve svetrech jsi vážně rekordmanka, já bych jich u sebe nenapočítala ani polovinu! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Wau tak neviem ci mam z tohto hrôzu alebo co ale podla mna je to az prilis a myslim si, ze realne urcite nevyuzijes 100 siat a 60 svetrov :O :O kedysi som bola aj ja taka a ked som sa stahovala od rodicov, 80% veci som si nezobrala a dalsie v novom byte samozrejme nekupila a teraz je to super pocit, stale sa zmestim do malej 140cm skrine so vsetkym od kabatov, legin, cez spodne pradlo, tricka atd... Som zastanca toho, ze sa oplati viac investovat do kvalitneho oblecenia ci uz materialovo alebo minimalne vyzorovo, ktore vydrzi roky a je to stale nadcasove a pekne

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!