Prečo nenosím čiapky a klobúky

By Zuzulienka - 28.1.13

Keď sme boli deti, tak čiapky boli pre nás vrchol trápnosti. Mamičky sa však báli o naše zdravie a tak chtiac-nechtiac sme si museli čiapku dať. V súčasnosti sa už obliekame sami, no ja som lásku k čiapkam a iným pokrývkam hlavy v sebe neobjavila.



V mojom šatníku okrem dvoch klasických čiapok – ružovej a čiernej – nenájdete žiadnu inú pokrývku hlavy. Nevlastním žiadne klobúky, chlpaté čiapky, čiapky s brmbolcami ani nič podobné. Jedna vec je, že sa mi tieto niektoré pokrývky hlavy veľmi nepáčia, a druhá vec je, že si neviem sama seba predstaviť napr. v klobúku, ani v čiapke s brmbolcom. A nakoniec, netuším kam by som vôbec klobúk, či podobné kúsky nosila. 

Klobúky – sú možno krásna vec a elegantný doplnok, ale neviem si ich na sebe predstaviť. Celkovo ma klobúky nikdy nelákali, nikdy som žiadny v obchode neobzerala a ani neskúšala. Jediný klobúk, o ktorom som začala minulé leto uvažovať a ktorý si toto leto plánujem kúpiť, je slamený klobúk, určený na kúpalisko, k vode a na podobné príležitosti. Ale ktovie, možno za 10 rokov zmením úplne pohľad na svet, a na tomto blogu, ak bude ešte existovať, zverejním šatník plný klobúkov J)).

Čiapky s brmbolcom – tak táto móda prišla už dávnejšie, no dodnes som ju nepochopila. Ak sa pekne slušne oblečiem, prečo by som to mala kaziť nesympatickou a neforemnou, či vyťahanou čiapkou s brmbolcom? Vôbec sa mi to nepáči. A nosiť niečo len preto, že je to in – to nie je pre mňa.

Chlpaté čiapky – sú momentálne všade, aj s chlpatými čižmami, či vestami. Tak toto je pre mňa asi jedna z najprístupnejších možností, keby si mám vybrať zo všetkých, ktoré tu uvádzam. Kúpila by som si práve nejakú chlpatú čiapku. Tie sú pekné, elegantné, ale nájdu sa aj mne nesympatické kúsky, ako tá na obrázku hore naľavo a podobné s rôznymi brmbolcami - nič pre mňa.

Čiapky so šiltom, baretky a pod. - tak to je zase ďalší druh čiapok. Tie so šiltom som nosila ešte kedysi na základnej škole, vtedy to bol hit a mal to asi každý. Teraz by som si to na seba nedala. Nenosím ani obyčajnú šiltovku. A barety mi tiež nič nehovoria.

Proste u mňa keď čiapku - tak najlepšie nejakú klasickú, ktorá nikde neodstáva, nič z nej netrčí a nie je väčšia ako moja hlava :)


Aj tieto moje dve čiapky chudiatka (na obrázku), túto zimu ešte ani raz nemali možnosť byť prevetrané. Do práce, z práce a aj hocikde inde idem autom, tak tam mi príde čiapka úplne zbytočná. A keď už idem niekam pešo, tak ten kúsok prežijem aj bez čiapky. A v extrémnej zime – najlepšie nikam nejdem.

čiapky v akcii

Tak, čo vy a pokrývky hlavy?  Nosíte, nenosíte? Ktoré sú vaše najobľúbenejšie?

  • Share:

You Might Also Like

23 komentárov

  1. Tá ružová ti veľmi pristane :) Kľudne ju môžeš nosiť :) Ale chápem ťa,lebo ja tiež nemusím čiapky. Mám iba jednu takú štrikovanú, ktorú nosím len tak na pl hlavy vzadu a ani to nie je proti zime veľmi :D
    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ta růžová čepice ti moc sluší! :) Já je taky moc nenosím. Letos jsem si teda dvě koupila, ale mám špatný tvar hlavy i obličeje, takže vypadám dost divně :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já nenosím žádnou pokrývku hlavy, nejsem na to nějak zvyklá. Radši si koupím bundu s kapucí. :D

    Ameliska

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já jsem také dlouho k čepicím neměla vztah, ale s postupem věku jsem pochopila, že to není na ostudu, ale že je to v tuhé zimě opravdu užitečná věc. Jedinou pokrývkou hlavy, kterou v zimě nosím, je pletené čepice. :)) Nic víc mě nenadchlo.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Podle mě ti moc sluší :) Já čepice zbožňuju a nedokážu si představit vyjít bez ní v těchto mrazech :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. V mém šatníku se nenajde ani jediná pokrývka hlavy.Když si vzpomenu na dětství co vše jsem musela na hlavě nosit...brrr :-) Zimní věci si kupuji s kapucí,ta čepici dokonale nahradí.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja čapice milujem a bez nich by som v tejto zime asi neprežila, lebo keď nemám čapicu, tak ma veľmi oziabajú uši. V lete zase milujem klobúčiky a keď idem na dovolenku k moru tak mi nesmie chýbať jeden veľký klobúk, aby som zas nemala kopu pieh na tvári. Ale pamätám sa, že keď som bola malá, tak som čapice nenávidela - najmä baretky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja som zasa urcite Ciapkovac. :) Aj ked nie vsetkeho druhu. ;) Ta ruzova Ti naozaj svedci, takze by si jej mohla dat sancu. :)

    http://dkurkystyle.blogspot.ie/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. jeeeeeeeeeeeee ta ruzova ti veeelmi pristane :) ja ciapky nenosim lebo mi absolutne nejdu potom vyzeram ako totalne dilino este pekne povedane :D
    http://yvettamikulova.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já bych se bez svojí beranice neobešla! :)
    Náhodou ti sluší! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. A náhodou ti moc sluší...já nemusím kloubouky, snad jen nějaký stylový u moře :D...za to čepice a beranice mám hodně ráda.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ja nenosim, ale mam doma dve a tento rok, ked boli tie minusove teploty silno som nad nimi premyslala:)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ja som určite za čiapky :) a nielen čiapky ale aj pokrývky hlavy v rôznych podobách...keď vychádzam z domu, tak musím mať čiapku, inak sa cítim nesvoja a je mi zima na uši :D milujem rôzne klobúky cez baretky až po veľké čiapky s brmbolcami :) všetko čo patrí na hlavu - sem s tým! :D :D :D

    http://styllin.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Já mám zrovna čepice hrozně ráda :D

    OdpovedaťOdstrániť
  15. ďakujem kočky za milé komentáre, ste zlaté :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. miluji čepice i klobouky a snažím se je nosit velmi často, jen je škoda, že je moc lidí nenosí, ale už se to zlepšuje:), http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Já nosím čepice ráda, jen mám potom vždycky zplihlé vlasy což nesnáším ;) čepic mám docela dost, ale mojí nejoblíbenější je momentálně černá pletená s velkou kytičkou na straně. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Já jsem čepice nikdy nenosila a ani mi to nějak nevadí nepotřebuju je vypadám v nich hrozně!:D

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Tak to já zastávám naprosto opačný názor. Čepice a hglavně klobouky miluju a jsou to podle mě jedny z nejlepších módních doplňků. Akorát klasické pletené čepice se mi moc nelíbí.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Ja som velký fanusik klobukov:) Dokonca som ich zacala zbierat:) Najradsej mam take na jesen a zimu. Jeden z nich mam na sebe v mojom novom prispevku, budem rada ak navstivis moj blog:)

    http://fashionismypassion-nickey.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Já nosím dobové klobouky či čepice. Když zapomenu - už při ,,nule" mě bolí hlava z mrazu.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. ja som tiež mala čiapku so šiltom, spomínam si ako rada som ju na zš nosila a keď som prednedávnom si ju skúšala zostala som až zhrozená z toho, že ako som toto mohla nosiť :D hlavu to tak divne deformovalo

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!