Nezvyčajné telové kakaové maslo

By Zuzulienka - 2.11.13

Premýšľali ste niekedy nad tým, čo najlepšie môžete dopriať vašej namáhanej a suchej pokožke?
Najideálnejšou voľbou je siahnuť po telovom masle. Telové maslá sú totiž samy o sebe veľmi hutné, čo niekedy síce sťažuje ich aplikáciu, no napriek tomu sú veľmi výživné, pretože obsahujú menej vody a teda viacej účinných látok. A keď si navyše vyberiete maslo, ktoré je prírodné....  tak vaša pokožka sa vám naozaj poďakuje.


A práve také by som vám chcela dnes predstaviť. Biokakaové telové maslo, aké ste ešte nevideli. A to myslím doslova. Toto maslo je od výrobcu prírodnej kozmetiky Akamuti a má naozaj úžasnú čokoládovú  arómu. Čo je na ňom zvláštne je jeho konzistencia. Poviem vám s tak tvrdým maslom som sa ešte nestretla. To však nie je jeho mínusom, veď čítajte ďalej.

Bio kakaové maslo Akamuti obohatí pokožku o živiny a dopraje jej regeneráciu.  Toto maslo je vyrobené z organického kakaového masla, ktoré používajú ženy v Afrike pre udržanie elastickej a jemnej pokožky a hlavne ako ochranu pred nepriaznivými vplyvmi prostredia, teda slnkom a suchom.


Maslo na prvý pohľad pôsobí klasickým dojmom. Prekvapenie nastane až keď ho otvoríte. V tégliku sa totiž nenachádza niečo, čo ľahko naberiete prstami a rozotriete si na telo. V tégliku sa nachádza tvrdá hmota, ktorú prstami von len tak ľahko nedostanete. Možno si poviete, aké nepraktické. Ale opak je pravdou. 


Toto masielko totiž jednoducho vyrežete nožíkom a množstvo aké potrebujete, rozpustíte v hrnčeku na sporáku až na olej. Rozpustenie množstva aké vidíte na obrázku v tégliku trvá menej ako pol minúty. 


Ihneď po rozpustení je maslo samozrejme horúce, no treba ho len preliať do inej nádobky, chvíľu počkať a môžete ho pomaly rozotierať. Ideálne je maslo si pripraviť ešte pred sprchou. A čo je jednoduchšie ako natierať si na telo olej? Tak vidíte ako rýchlo a jednoducho sa dá aplikovať toto na prvý pohľad nedobytné maslo.


Ak máte čas, tak nechajte tento olejček stuhnúť do roztierateľnej tukovej hmoty. Do ľahko roztierateľnej konzistencie, tak ako vidíte na spodnom obrázku, vám stuhne za cca 3 - 4 hodiny.


Okrem zohrievania na sporáku, môžete maslo jemne rozpustiť aj na radiátore alebo akomkoľvek inom zdroji tepla. Aplikácia je možná aj pri polorozpustených kúskoch na rozohriate telo. Budete s ním pracovať podobne ako s nejakým mydlom a postupne rozotierať. Je to náročnejšia aplikácia, ale o to účinnejšia, pretože pokožku lepšie prekrvíte a premasírujete.


Môj celkový dojem z tohto masielka je veľmi dobrý. Samotná aplikácia trvá o čosi dlhšie ako u iných masiel, ale konečný výsledok stojí za to. Pokožka zostane vláčna, hydratovaná, vyživená a s jemnou vôňou kakaa. Čo viac milovníci kakaa ako ja, môžu chcieť?
Masielko dostanete zakúpiť v eshope s prírodnou kozmetikou www.bionatural.sk.

Stretli ste sa niekedy s podobným produktom, ktorý na prvý pohľad vyzeral neprakticky, no nakoniec ste s ním boli spokojní? A čo poviete na toto maslo?

  • Share:

You Might Also Like

10 komentárov

  1. Joj, tak ty peripetie před tím, než se člověk může namazat ... to není nic pro mě

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyzerá to možno komplikovane, ale v postate iba si odoberieš potrebné množstvo, ktoré sa ti za pár sekúnd rozpustí na sporáku, necháš vychladnúť - medzitým sa napr. osprchuješ a aplikuješ :)

      Odstrániť
  2. mne sa to páči a kľudne by som sa s tým hrajkala pred aplikovaním :D čistý kakaový olej po zohriatí nad cca 40°C už nikdy nestuhne ako predtým, bude mäkší

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vidíš a tento stuhol. Ale možno preto, že ja som asi nezohriala na tých 40°C. fakt som ho zohrievala iba pár sekund a rozpustil sa.

      Odstrániť
  3. To se mi líbí, vypadá to originálně... A úplně si dovedu představit roztírání teplého oleje po těle, přijde mi to lepší než studený krém :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Fíha, tak do toho by som šla hneď! Vôbec by mi nevadilo, že sa musí najprv rozpustiť, skôr tá kakaová vôňa by mi možno trošku vadila (nemusím ani kakavko ani čokoládku). S tým sa musí božky natierať, vyzerá to velmi lákavo!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. v eshope maju aj mandlove alebo mangové maslo - treba skusiť :)

      Odstrániť
  5. tak tohle vypadá zajímavě. Pro pravidelné používání je to možná moc krkolomné, ale když má člověk o víkendu čas a chce se rozmazlovat, tak tohle působí luxusně.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne si to vystihla, je to maslo na rozmaznávanie sa :) pekne napísané.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!