Ciele na rok 2017

By Zuzulienka - 6.2.17

Áno, ja viem, je už február. A ľudia si zvyknú dávať ciele vždy začiatkom roka, v januári. Ja som však pôvodne  nemala v pláne dávať si na tento rok nejaké ciele, či predsavzatia. V priebehu januára som však prišla na to, že je zopár vecí (a teda nazbieralo sa ich celkom dosť), ktoré by som si tento rok rada splnila, alebo zmenila. A tak sa idem o ne s vami podeliť.


1. užiť si posledný rok na materskej
Teda, aby som to uviedla na správnu mieru - rodičovskej dovolenky. Pretože materská to bola len prvých 8 mesiacov. Ubieha to neskutočne rýchlo, nechce sa mi veriť, že máme s drobcom posledný rok pre seba a treba to využiť zo všetkých strán. Hrať sa, učiť sa, chodiť na výlety, spievať si, tancovať a hlavne užiť si ten ranný kľud, kým sa nemusíme naháňať do škôlky, či do práce. Lebo to ešte len potom začne ten kolotoč.



2. dať si do poriadku vlasy
Moje vlasy si toho za posledné roky užili dosť. Neustále farbenie, žehlenie, predĺženie... no potrápila som ich. Aj to je dôvod, prečo už nie sú také husté a prečo si stále nemôžem vypestovať poriadnu dĺžku. Sú oslabené. Preto by som tento rok chcela minimálne žehliť (to už sa mi nejaký čas darí dodržiavať, pravidelne podstrihávať a aspoň raz mesačne im dopriať nejakú výživnú masku). možno sa poobzerám aj po nejakom tom výživovom doplnku. S farbením veľa nenarobím, pretože prestať farbiť buď na blond alebo na hnedo sa nedá len tak zo dňa na deň a je to dlhá cesta. A ešte uvidím, pri ktorej farbe nakoniec zostanem.


3. zlepšovať si imunitu a chrániť zdravie
Zdravie je totiž to najcennejšie čo máme a minulý rok som teda bola často chorá, asi ako nikdy. Stále som s niečím bojovala, preto som si povedala, že tento rok a aj čo najviac najbližších rokov sa budem snažiť chrániť pred chorobami najlepšie ako to ide. Jesť veľa vitamínov, zdravšie sa stravovať, tráviť viac času na čerstvom vzduchu, hýbať sa, otužovať... A s dobrou imunitou súvisí aj môj ďalší bod:


4. viac spať
Keď bol malý ešte bábätko, tak som so spánkom nevybabrala. Proste budil sa každé 3-4 hodiny na kojenie a to je v spánku to najhoršie - keď je prerušovaný. Vtedy je človek nevyspatý. Teraz už malý spáva skoro každý deň celú noc a preto nemám dôvod byť nevyspatá a ak tak je, tak je to len mojou vinou, pretože večer, keď zaspí, tak mne začína druhý deň a chcem stihnúť všetko, čo sa mi nepodarilo cez deň - čítať, písať, upratovať, pozrieť si film... atď. No a zrazu je polnoc, čas keď viem, že mám pred sebou približne 5 - 6 hodín spánku, kým sa malý ráno zobudí. Celkom by mi to stačilo, no prospeje mi spať viac. Min. 7 hodín, takže najneskôr o 23:00 musím byť každý deň v posteli.


5. hýbať sa
Priznám sa, že odkedy som mama, tak to ide s mojím cvičením dolu vodou. Čas by aj bol, ale som strašne lenivá, niekedy unavená a tak moje tehličky sú už dávno tam... So športovou aktivitou to ani nechcem veľmi preháňať a budovať mega svaly, no rozhodla som sa pre malý experiment.
5 dní v týždni si každé ráno zašlapem na eliptickom trenažérí 10 minút a k tomu pridám zopár drepov. Som veľmi zvedavá, či aj takýto drobný pohyb s telom niečo urobí. Dám určite potom vedieť.


6. pravidelne čítať a dočítať všetky neprečítané knihy
Za minulý rok som prečítala dokopy asi 12 kníh. Dosť málo na to, že rada čítam. V mojej knižnici ma čaká ďalších asi 30 ks, ktoré som ešte nestihla prečítať. Držte mi palce, nech to tento rok dám a nech si môžem knižnicu obohatiť o nové kúsky.


7. pisať pravidelne blog
Áno, tento bod nesmiem vynechať. Minulý rok som toho veľa na blogu nestihla, no tento rok som si začala články na blogu viac plánovať a myslím, že sa mi to zatiaľ celkom darí.

8. starať sa viac o svoje telo
Mamy, možno to poznáte, keď ste rady, že stíhate aspoň rýchlu sprchu. Ja ju stíham našťastie celkom v pohode, aj večerné odlíčenie, zuby a všetko okolo toho. Ale také krémovanie, rôzne masky a iné procedúry, tak to už nemám vo svojom programe pravidelne. Preto si chcem každý týždeň, jeden večer vyhradiť čas iba pre seba: sprcha, peeling, hydratácia, masáž, manikúra, pedikúra, maska na vlasy, na tvár, proste večer len pre mňa.

9. úsmev, úsmev, úsmev
Vždy a všade. Od rána do večera.


A čo jaším cieľom v roku 2017?
Krásny deň!

  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Já chci taky začít opět příspívat pravidelně. Jelikož poslední rok jsem měla pauzu, tak jsem se rozhodla hodně článků promazat a zase začít, tak jsem zvědavá, jak to půjde:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. pekný príspevok, viac spať, čítať a mať viac pohybu chcem aj ja :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já určitě zvládnout maturitu, najít co nejdříve práci, přestěhovat se a samozřejmě psát více na blog. To se mi ovšem zatím moc nedaří.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Držím práce, to zvládneš! Já si chci zlepšit (především mluvenou) angličtinu a definitivně uzavřít kapitolu záchvatovitého přejídání, i když jsem více méně venku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hezké cíle! Držím pěsti a přeji mnoho energie na jejich plnění!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. zostarla si aspon o 10 rokov, taká dobre udržiavaná 40-tnička...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!