Hyalurmed - číra kyselina hyalurónová

By Zuzulienka - 6.7.17

Kyselina hyalurónová je kyselina prirodzená pre naše telo. Čím sme však starší, tým menej jej máme a aj to je dôvod, prečo sa nám tvoria vrásky, bolia kĺby a naša pokožka stráca pružnosť. Proste jej chýba táto vzácna kyselina.


Našťastie v dnešnej modernej dobe je možné si túto kyselinu dopĺňať aj zvonka. Ešte donedávna to bolo hlavne injekčnou formou, no teraz prišlo na trh niečo nové - číra kyselina hyalurónová, ktorú si jednoducho nakvapkáte do pohára a vypijete. No nie je to úžasné?? Hlavne pre tie z vás, ktoré ihly neznášate.



HYALURMED - tak to je presný názov tohoto prípravku, ktorý dostanete kúpiť v takmer každej lekárni. Je bez predpisu, má obsah 100 ml a praktickú fľaštičku s kvapkadlom. Kvapkadlo je skvelá pomôcka, kedže vám krásne naberie presne 1ml, ktorý je odporúčanou dennou dávkou.

1 ml tejto tekutiny obsahuje až 12 mg kyseliny hyalurónovej. Je to jediná multimolekulárna perorálna kyselina hyalurónová s tak vysokou koncentráciou. Vnútorné používanie zabezpečuje lepšiu vstrebateľnosť a využiteľnosť tejto látky.



Keď som si otvorila túto kyselinu prvýkrát, prekvapila má zvláštna gélovo-vodová konzistencia a musím sa priznať, že mi to nebolo veľmi po chuti. Tak som pomocou kvapkadla nakvapkala do pohára s vodou 1ml, rozmiešala a pomaly vypila. Keďže mi to takýmto spôsobom akosi nešlo dolu krkom, začala som ju užívať tak, že som najskôr na lyžici nakvapkaný prípravok rýchlo prehltla a potom zapila vodou.

Zistila som pritom aj to, že kyselina hyalurónová zmiešaná s vodou nechutí nijako, no ak si ju dáte len takú samotnú, tak má jemnú sladkastú chuť.

Takže si vyberte, či chcete cítiť pri užívaní tú chuť, alebo nie.

Priznám sa, že kyselinu som neužívala až tak pravidelne, predsa len popri mamičkovských povinnostiah človek občas zabudne.

Napriek tomu som postrehla, že pleť sa mi akosi rozjasnila, rozžiarila a tie prvé jemné mimické vrásky sa jemne vyhladili. Čo ma ešte prekvapilo, že je aj nechty sa mi akoby spevnili. Predtým sa mi často lámali, a teraz už nejaký ten mesiac pekne narástli. Neviem, či to je všetko len samotnou kyselinou hyalurónovou, lebo je fakt, že v tomto období som začala jesť aj veľa čerstvého ovocia a zeleniny zo záhradky.


Takže myslím, že sa na tom podieľali asi všetky tieto faktory spolu.

Každopádne táto kyselinka je malá zazračná pomôcka a pri pravidelnom a dlhodobom užívaní určite postrehnete nejaké výsledky. Je hlavne výborná pre tých, ktorých trápia vrásky, bolia kĺbia a neznášajú akúkoľvek injekčnú liečbu, alebo prehĺtanie veľkých tabliet.

Máte ju už odskúšanú?

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Tak o tomhle slyším poprvé, že jí lze aplikovat i jinak. Tahle metoda se mi zdá skvělá :) Jen by mě zajímalo za jakou dobu jdou vidět opravdu viditelné výsledky.. Jinak skvělá recenze!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Och neviem či by som vedela perorálne prijať kyselinu, asi by sa mi to hnusilo, aj keď je neškodná. :D

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O tomhle slyším poprvé a rozhodně to vypadá dost zajímavě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pěkný článek, produkty vypadají zajímavě :)

    SmileThess

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!