Október 2013

By Zuzulienka - 1.11.13

Krásne dobré ráno!
Konečne máme trochu voľna, keďže dnes máme sviatok (teda my na SK). A keďže je dnes 1. november, rozhodla som sa pre zhrnutie minulého mesiaca. A tentokrát naozaj obsiahle, aby ste mali čo čítať a pozerať, keď už máme to voľno.


Október bol totiž pestrý a vyskytlo sa aj pár zaujímavosti, o ktoré sa s vami rada podelím. Preto bude dnešný príspevok o radostiach, zaujímavostiach a dobrotách môjho októbra. Rozhodla som v súvislosti s článkom pripojiť aj zopár odkazov na staršie posty na blogu, možno ste na ne ešte nenatrafili.

Radosti:

Začnime tým, čo ma v októbri potešilo a čo mi nové pribudlo.
Tak ako každý mesiac, aj tento som strávila chvíľku pri kávičke s mojimi obľúbenými časopismi.


Od drahej polovičky som dostala ružičku. Len tak. Z lásky...


Konečne som si dala vyvolať nejaké svadobné fotky a umiestnila ich do rámčekov.


17.10. sme boli s kamoškou, tak ako každý rok na akcii Eva Hriešne dobré nákupy. Vždy si dáme kávičku, pobeháme obchody a s pomocou týchto kupónikov takmer vždy niečo pekné kúpime. Vlastne ako tak rozmýšľam, zdá sa mi, že to býva až dvakrát do roka - marec a október.


Tento rok sa mi podarilo uloviť zopár krásnych svetríkov a môj záväzok nenakupovať, sa tak vyparil do nenávratna :D (minulý rok - Eva hriešne nákupy)


U manželových rodičov sme robili menší poriadok v knižnici a vylovila som tam aj tieto knižky, ktoré mi pripomínajú detstvo. Určite ste ich aj vy čítali, alebo aspoň mali v detskej knižnici :)


20.10. som konečne spustila fanpage blogu aj na Facebooku. Tak ak ma ešte nesledujete - môžete tak urobiť hneď teraz: FACEBOOK.
Kúpila som si novú kabelku, ktorú ste už mohli vidieť na blogu v príspevku: Na chladné dni pripravená  Jednoducho bola potrebná k novým čižmám :D


Keďže sa zima blíži stále viac a viac, treba sa zásobiť aj teplejším oblečením. Jedným takým sú aj pančušky, keďže tie, ktoré rady nosíme sukne, sa ich nechceme vzdať ani v zime. A prečo aj, veď tieto pančušky sú určené práve do chladných dní.


A ešte jedny...


Nedávno som konečne ulovila mix perlových náramkov, po ktorých som túžila už dlhšie. Kupovala som v CCC.


Okrem mojich časopisových stálic, som si tento mesiac kúpila aj Marianne, ktorá ma zlákala sadou štetcov v krásnom bodkovanom púzdre. A vôbec neľutujem, pretože okrem púzdra ma milo prekvapila a prečítala som si v nej kopec zaujímavých článkov. Takže ak neviete čo čítať, Marianne tento mesiac odporúčam.


Po dvoch mesiacoch som si opäť objednala Ladybox. Celkovo môj tretí v poradí. Neobjednávam si ho každý mesiac, iba občas. Tentokrát bol jeho obsah bol celkom luxusný.


Obsahoval plné balenie šampónu, kondicionéru, rúž, riasenku a nejaké vzorky masky a krému.


Myslím vša, že určite každú z vás, čo ste si Ladybox objednali potešil Mythic Oil. Ja som naň veľmi zvedavá.


Nechtíkov sa stále nevzdávam a tentokrát som sa rozhodla pre takýto dizajn. Jemný a jednoduchý.


 Pribudla aj nejaká nová bižutéria - kúpená v Gate.


A aktuálne nám výhľad z kancelárie dopraje takýto pohľad. Stromy pomaly opadávajú a slnka je stále menej a menej. Z týždňa na týždeň je to smutnejší a smutnejší pohľad.


Čosi nové pribudlo aj v kozmetike. Dosť vecí som dostala, no niečo si kúpila aj sama, hlavne som tento mesiac dala na rôzne odporúčania na internete a vašich blogoch.


A ešte niečo. Hlavne prípravky na vlasy :)


Aktuálna zásoba makeupov. Aj keď väčšinou používam stále Maybelline...


DOBROTY:
... alebo na čom som si pochutila. Myslím, že nasledujúcich zopár fotiek nepotrebuje dlhý komentár.

Napiekla som našu obľúbenú čokoládovo-orechovo-jablkovú bábovku. Recept nájdete tu: Bábovka


V DMke som objavila tieto keksíky, ktoré sú bez lepku a sú naozaj veľmi chutné. Rôzne polomáčané sušienky sú moja závislosť a tieto mi zachutili tiež.


Vianoce sa blížia a k nim neodmysliteľne patria aj oplátky. Ja som si dopriala prvé tohtoročné - pravé domáce. Mňam. Ak máte záujem, dajte vedieť :) Podmienkou je však osobný odber - píšte do mailu: stylzeny@gmail.com, napíšem bližšie info.


Hmmm, a čerstvý chlebík... ešte keď je teplý - najlepšie čo môže byť. Preto nechápem vás, čo ste sa rozhodli pečivo vyradiť z jedálnička.


Jedna z mojich večerí :)


A domáce tiramisu :)


Nesmie chýbať ani čokoládka. Tentokrát novinka od Figara - malinová.


Zaujímavosti:

- kúpila som si Elle - najväčšie vydanie roka, ktorého súčasťou bola Módna biblia, teda kopec stránok o móde. Poviem vám, že z celkového počtu 348 strán, až 96 strán tvorila reklama. Fakt som si dala tú námahu a spočítala to. Už dávno viem, že reklamy je vždy v tých časopisoch dosť, ale až takto??


- 21.10.2013 – som zahliadla v telke prvú vianočnú reklamu. Samozrejme kto iný by to mohol byť, ak nie nejaký mobilný operátor. Október je ešte naozaj skoro na to, aby sme sa už museli pozerať na vianočné reklamy a výklady. No nestačilo by to až od 1.12?

- moje malé auto oslavovalo 31.10. – včera 2 roky a za ten čas som na ňom najazdila presne 53436 km. Milujem šoférovanie!

- dnes je to presne 10063 dní, čo som na svete. Výpočet na www.marie.cz

- celkovo sledujemm už 260 blogov!

- a vás je tu presne 444! Ďakujem za toto krásne číslo, za vašu priazeň, sledovanosť a komentáre! Naozaj sa z toho teším :)

Želám vám krásny deň a ak máte voľno, užite si ho naplno. Nezabudnite zapáliť sviečku na hrobe svojich blízkych!

  • Share:

You Might Also Like

16 komentárov

  1. Co se týče toho pečiva, mně tedy absolutně nevadí, že ho nejím, vůbec mi nechybí. :)) Navíc mi doma vždycky říkali, že teplé pečivo se jíst nemá, protože je to těžké do žaludku a bolí z toho břicho. :))
    Vánoční reklamu jsem tedy v televizi ještě nezaznamenala, ale v obchodech už to začíná! :D
    S tím řízením ti závidím. Já mám řidičák už téměř 3 roky, ale zatím jsem toho moc nenajezdila. Navíc ani nemám vlastní auto a především ani moc čas, příp. příležitost, kam bych tím autem jela, protože do školy dojíždím vlakem.
    Měj se krásně! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Samozrejme, že ja to pečivo teplé nejem, ale milujem tú voňu a potom tu chrumkavosť čerstvého chlebíka. Tiež mi odmalička hovorili, že teplé sa jesť nemá.

      Odstrániť
  2. Och samé skvelé veci a ružička len tak je naozaj krásny prejav lásky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wau tak to je super! Tie nechty sú neskutočne krásne! A tie pančusky sú dokonalé! A toľko kozmetiky!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem. No kozmetiky pribudlo dosť, no nie všetku som si ja kupila...

      Odstrániť
  4. jéj no tie knižky niektoré si pamätám, úplná nostalgia :) a samé dobroty si teda napiekla a tie pančušky sa mi moc páčia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Wow, to je věcí!!! Já vánoční oplatky úplně miluji!!! Ale je to jen slovenská specialita (v ČR je málo), moc mi chybí...

    Jinak k Elle - v americké zářijové Vogue byly víc než 2 TŘETINY vydání reklamy!!! Sice 851 stran (jooo, to je super, kdyby..), ale snadněji se počítají "normální" strany, než ty reklamní... Anebo Britské vydání, 452 stran, z toho 144 stran redakčních a z nich 67 stran módní editoriál (což také není čtení, jen prohlížení a někdy za moc nestojí...) Já vážně nechápu, co s tím Vogue všichni mají, tam se nedá číst vůbec nic, podle mě děsný časopis! Arthur Turnure (zakladatel) se musí obracet v hrobě :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si vogue vobec nekupujem, také časopisy nemám rada, sú to len obrázky, a ja chcem čítať a nie pozerat obrazky. Napr. aj v Eve či Emme je tiež vždy cca 10 strán len modne fotky, a tie vždy preskakujem.

      Odstrániť
  6. Jej to je ale podívané! Kosmetika je skvělá a oblečení taktéž! Na Facebooku samozřejmě sleduji ;) Moc pěkný článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. No mohla by som sa načakať že mi môj chlap dá ružu len tak, už na ňu čakám dva roky a stále nič :D Domáce tiramisú, no mňam! Po vianočných oblátkach sa už kukám aj ja ale akosi ich nevidím nikde ešte. Máš teraz krásne urobené nechty. Na mojich nechtoch je už druhý týžden olúpaný lak. Zase :D Velmi sa mi páčia tie perličkové náramky, v poslednej dobe som si náramky oblúbila. A za časopise už neutrácam tak ako kedysi ale sem tam ešte neodolám a nejakú tú Emmu či Evu si zaobstarám :) Inak dobre sa pozerá na tie svadobné fotky :) Si tam neskutočne krásna, tvoríte velmi pekný pár :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. niekedy to treba tým chlapom trochu naznačiť :) Ja mám oblátky dostupné vždy domáce, takže už sa začínajú piecť, tak bola prvá ochutnávka.
      Dakujem velmi pekne za milý komentár :)

      Odstrániť
  8. Takéto články milujem :)
    Ja si každý mesiac kupujem EVU, EMMU, La Femme, ELLE, Fashion Club niekedy Cosmopolitan a každý štvrť rok Zdravie špeciál...a pri väčšine týchto časopisov niekedy uvažujem či mi stoja za tie peniaze keď je tam toľko reklám a málo článkov...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!