Neplaťte za značku, ale za vôňu...

By Zuzulienka - 15.2.17

Čo je pre vás pri výbere parfumu najdôležitejšie??? Pekný obal, značka, či samotná vôňa? Áno, asi očakávate, že za tie peniaze, ktoré za parfum dáte, dostanete všetko naraz - väčšinou to tak aj je, no ak sa nad tým zamyslíte, majú všetky tieto benefity pre vás úžitok??? Balenie a krásny flakón naozaj tvoria len prvotný dojem parfumu a možno aj potešenie pre vaše oči, keď ho už máte doma. Značka nám zase môže dať pocit, že máme výnimočný parfum, ktorý si nemôže dovoliť každý...


No ale čo vôňa? Nie je predsa tá najdôležitejšia? To je predsa ten najhlavnejší dôvod prečo si parfém kupujeme. CHCEME PEKNE VOŇAŤ... 
Obal, flakón, nápisy, či samotná značka, tak to všetko už sú peniaze naviac a preto sa ceny niektorých parfumov šplhajú do závratných výšin....



A presne vôňa je hlavným bodom parfémov, z ktorých jeden vám chcem dnes predstaviť. Ich hlavným heslom totiž je:
"Platím za vôňu, nie za značku"

Verím, že ste o nich už počuli, pretože ja ich poznám už dlho, no doposiaľ som nemala záujem ich vyskúšať. Aj preto, že sa o nich kadečo písalo, píše a nikto v skutočnosti nevie, ako to s nimi je.
Najprv som kvôli tomu ponuku na spoluprácu odmietla, no keď ma kontaktovali znovu, rozhodla som sa, že za pokus nič nedám a konečne aspoň zistím, ako to s tými parfumami je alebo nie je.

Vybrala som si dámsky parfum FM Pure 34, ktorý v názve iba v eshope www.parfumylacno.sk upozorňuje na to, aby ste si ho nezamieňali s Chanel Chance. V nejakých katalógoch FM produktov túto informáciu o zamieňaní s konkrétnymi značkovými parfumami nenájdete.




Každý jeden parfum FM je označený len číslom, nie sú tam tak zbytočné náklady na popisy a dlhé názvy. Taktiež pri každom parfume v eshope máte v názve uvedené, aby ste si ho nezamieňali s inou konkrétnou značkou. Pri mojej vôni stálo: ... nezamieňajte s Chanel Chance.

Priznám sa, že aj to bol jeden z dôvodov, prečo som sa rozhodla práve pre túto vôňu. Chanel Chance je jedna z mojich najobľúbenejších, dokonale tú vôňu poznám a preto som bola zvedavá, aký bude parfum FM 34, ktorý vraj nemá mať nič spoločné s Chanel Chance.

Ja si však myslím, že tieto názvy sú zčasti takým maličkým chytákom, ktorým chce výrobca trochu zamaskovať to, že parfum sa danej značke veľmi približuje. Pretože parfum FM 34 na prvé privoňanie si k flakónu vonia veľmi podobne ako Chanel Chance, no nie je to úplne Chanel Chance. Po aplikácii na pokožku, či oblečenie sa po chvíli z neho rozvinie trošku odlišná vôňa a musím povedať, že mi nevonia tak pekne ako skutočný Chanel Chance.

Teraz však neviem posúdiť, čo je zámer výrobcu. Distribútor tvrdí, že parfumy FM sú originálne parfumy a nie sú to žiadne napodobeniny konkrétnej značky. Na jednej strane si myslím, že to ani nie je možné, pretože pochybujem o tom, že nejaký výrobca Chanelu by prezradil do sveta recept na svoj parfum. Vždy akurát vieme, čo tvorí hlavu, srdce a základ, no to, v akom pomere a akým spôsobom sú ingrediencie namiešané, nám nikto nepovie.

Preto ak sa výrobca FM parfumov snažil naozaj napodobniť svetové značkové parfumy, tak jediné z čoho mohol vychádzať sú dané ingrediencie a zložky, ktoré parfum obsahuje a použiť ich aj vo svojich parfémoch.

Napr. Parfum FM Pure 34 tvorí:

Hlava: hyacint, bergamot, ružové korenie
Srdce: jazmín, vetiver
Základ: biele pižmo, kosatec, ambra, pačuli, vanilka



Iné jazyky zase tvrdia, že je možné, že nejaký veľkovýrobca proste vyrobí 1000 litrov vône Chanel a skutočný Chanel ju predáva vo svojom flakóniku a FM distribútor neplatí zbytočne za obal, flakón ani názvy, a preto sú tie parfumy v konečnom dôsledku tak lacné.

Ja si však myslím, že tieto parfémy sú tak trochu zámernou napodobeninou svetových značiek. Určite v ich flakónoch nedostanete presne tú istú vôňu ako v tých značkových (jedine ak by boli namiešané a koncentrované s vodou, či inými zložkami, a preto aj trochu inak voňajú), pretože už pri tejto vôni mi je jasné, že to nemôže byť skutočný Chanel Chance, s ktorým sa vôňou síce podobajú, no predsa sú iné.

Aj čo sa týka výdrže, skutočný Chanel Chance som na oblečení vždy cítila aj o týždeň. Parfum FM Pure 34 intenzívne cítiť asi tak pol dňa na pokožke a na oblečení max. 3 dni.


Napriek všetkým dohadom, domýšľaniu si a mojim predpokladom môžem povedať, že parfum FM Pure 34 ako parfum je obstojný. Flakón síce nemá ukážkový, no mne je sympatický, neurazí a okrem toho jeho obsah vonia a niečo aj vydrží :)

A ak si nepotrpíte na značky, alebo chcete skúsiť niečo nové, pokojne ho za tie peniažky skúste a utvorte si naň svoj názor.

Alebo už názor na tieto parfumy máte?


  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Jednoduchý a levně působící flakon by mi ani tak nevadil, ten pro mě není moc důležitý, ale z principu jsem zcela proti těmto napodobeninám. Jednou jsem takový "parfém" dostala a byla jsem upřímně řečeno až uražená, že si dotyčný myslel, že bych něco takového používala. Nevadí mi si za parfém připlatit a kdybych na dražší vůně neměla, jednoduše bych si koupila nějaký Adidas nebo třeba něco z Avonu/Oriflame, určitě ne toto. Ať to voní třeba jako rajská zahrada ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja som tiež toho istého názoru, že nie je možné, že by nejaká známa značka ako Chanel,Dior atď prezradila svoj recept na parfum...a to, že ju niekto napodobňuje, je už na jeho svedomí :) ja sama som tieto parfumy skúšala a áno, majú skvelú výdrž aj vôňu,to je pravda :) ale sama by som si ich nekúpila,lebo by som sa nevedela zbaviť hlúpeho pocitu, že si kupujem napodobeninu...ale kto vie kde je pravda :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mě je to jedno. Ať si na sebe každý patlá co chce. Mám doma jeden falešný parfém, koupila jsem si ho schválně abych mohla porovnat jak moc se liší od originálu. Na první pohled se zdá být stejný ale při delším nošení originálu a fejku, zkrátka cítím tam rozdíl. Nemohu říct jestli jsou tohle napodobeniny, nebo opravdu originály bez jména. Je mi jasné že jméno Calvin Klein není zadarmo. Na druhou stranu, já si raději koupím ten originál, abych měla lepší pocit. Na ten jeden parfém ročně se dá ušetřit celkem v klidu.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak Chanel Chance poznám tiež veľmi dobre, kupovala som si ho v Londýne. Vlastne to bol prvý parfém, ktorý som si kúpila a nedostala od niekoho ako darček. :-) O tejto značke počujem prvýkrát a aj o eshope. Ku kúpe napodobeniny som sa nikdy nedostala, ale mám pár kamarátiek, ktoré si ich kupujú a veľmi pochvaľujú. Ja však ten rozdiel cítim a tiež ako píšeš, originál vonia dlhšie a aj krajšie. :-)

    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľmi pekný článok :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Parfum mám tiež, a chystám naň recenziu. Je super, možno to nie je originál, no vonia krásne a ja som popravde nikdy na flakóny zaťažená nebola, aj tak skončia v koši. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Veľmi pekný článok Zuzi. Už odpradávna platí, že obal predáva. Preto aj ja mnohokrát siaham po parfémoch, ktoré majú zaujímavý a dá sa povedať výnimočný obal. Samozrejme rozhodujúca u parfému je jeho vôňa, preto pri výbere vyhráva ten, ktorý ma príjemnú vôňu :)

    MargiFashion

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!