Moja aktuálna starostlivosť o pleť

By Zuzulienka - 10.7.17

Pleť máme len jednu a preto si zaslúži našu každodennú dôkladnú starostlivosť. Ja ju nikdy nevynechávam a pravidelne odličujem, čistím, robím peeling, krémujem... Nič prehnané, žiadne extra prípravky, ale také, ktoré mojej pleti vyhovujú.


Podobný článok som už na blogu písala, a môžete vidieť, že niektorým značkám som zostala verná, dokonca som im dala aj väčší priestor v mojej výbave. Áno, hovorím o Mixe, tá sa za posledný rok stala mojim obľúbencom, aj vďaka tomu, že som istý čas pôsobila akoich ambasádorka. No ale prejdime k tej starostlivosti, ako to u mňa vyzerá večer a ráno...

VEČER
Večer je pre mňa dôležité sa dôkladne odlíčiť. Možno raz za 5 rokov sa mi stane, že idem spať neodlíčená, ale to musím byť fakt veľmi unavená, chorá, alebo opitá :-D Inak so železnou pravidelnosťou postupujem večer podľa týchto krokov:

1. odlíčim oči Dvojfázovým odličovačom Mixa - už som vám ho tu na blogu niekoľkokrát spomínala, a musím zase. Je to najlepší odličovač, aký som kedy mala. Jedným maxi tampónom odlíčim bez akéhokoľvek silného drhnutia obe oči od tieňov, linky, riasenky atď. Je proste perfektný!


2. tvár si navlhčím vodou a umyjem s pomocou gélu Mixa - Mixa má viac týchto gélov, no mne sa najviac páči tento modrý. Je jemný, svieži a naozaj pleť vyčistí, odstráni make-up a osvieži.
Celkovo mám najradšej na čistenie pleti gély, pretože len pri nich mám fakt pocit dôkladného vyčistenia.


3. tvár osuším vatovými tampónmi Ebelin - opäť značka, ktorej som verná už roky. A áno, dobre čítate. Žiadny uterák, ale odličovací tampón. V poslednej dobe som si obľúbila veľkosť Maxi.
Väčšinou mi na osušenie celej tváre stačí jeden tento veľký, výnimočne použijem dva.


4. pleť nakrémujem krémom - krémy celkom striedam, každú chvíľu mám iný, a momentálne je to tento od Vichy Idéalia. Sadol mi skvele, neštípe, nepáli, hydratuje a pleť krásne rožiaruje.


RÁNO
Ráno je už moja starostlivosť o pleť trošku jednoduchšia. Používam iba micelárnu vodu a krém. A potom makeupujem, ak treba.


Jednoducho si tampón navlhčím micelárkou a prejdem ním jemne celú tvár, vrátane očí. Pleť tak zbavím zbytočného mazu, odumretých buniek, či prípadných zvyškov makeupu.

Momentálne stiredam micelárnu vodu Mixa a Yves Rocher Hydra Vegetal.



A potom nakrémujem. Ráno používam krém Mixa s 10% obsahom glycerínu. Pleť hydratuje a je skvelý aj ako podklad pod make-up.


Výnimočná starostlivosť 

PEELING - používam ho asi raz za týždeň, niekedy aj raz za 2 týždne. Podľa toho ako si spomeniem. Teraz striedam Avon a ešte jeden mám od Yves Rocher (určite o týchto produktoch od YR bude čoskoro recenzia).


MASKY NA TVÁR - tak toto používam naozaj výnimočne. Momentálne som však skúšala Balea textilné masky na tvár, takže moja pleť sa mala za posledný mesiac ako v bavlnke.
Už čoskoro bude o nich recenzia.

A to je všetko. Nič iné na pleť nepoužívam.
Ako ste so starostlivosťou o pleť na tom vy? Čo nikdy nesmiete vynechať a aké sú vaše top produkty?

  • Share:

You Might Also Like

14 komentárov

  1. Já jdu spát neodlíčená jedině opitá :D Ale i po maturáku jsem se zvládla odlíčit, a to je co říct! Máme podobnou rutinu, od mixy mám čistící pleťovou vodu a krém :)

    Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno, áno aj ja asi len opitá by som musela byť, aby som sa neodlíčila. Alebo fakt chorá.

      Odstrániť
    2. Presne tak aj ja, nkdy by som nesla spat nalicena, az mam hrozu z toho :D

      Odstrániť
  2. Se značkou Mixa nemám žádné zkušenosti, ale vidím, že jí budu muset zkusit :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tiež som používala ten čistiaci el od Mixy a bola som veľmi spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na ebelin odličovacie tampóny nedám dopustiť, sú moje najobľubenejšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak já i když jsem opilá, tak zvládnu ještě sprchu, takže odlíčení aspoň čistící pěnou je pokaždé :D A když jsem nemocná, tak se neobtěžuju se líčit :D Na ty tampóny od Ebelin poslední dobou slyším samou chválu, asi je taky vyzkouším :)

    Pauline’s Tiny World♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak samozrejme, že ani ja sa neličim, ked som chorá, ale myslela som to tak, že napr. ráno sa naličim normálne a v priebehu dna, ochoriem, dostanem teplotu, zimnicu, je mi zle, tak vtedy fakt nemám náladu sa odličovat.

      Odstrániť
  6. Ten krém co pouzivas ráno od mixy jsme mela a ten byl výborný

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Čistenie je základ tiež by som ani nikdy nechcela isť s makeupom spat

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mixu chci už nějakou dobu zkusit. Moji oblíbenci jsou teď Vichy, Bioderma a pak ještě micelární voda z lékárny na jejíž název si nevzpomenu. Tak doufám, že brzy mezi ně zařadím i něco od značky Mixa :)

    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ten dvojfázový od Mixi vyskúšam. Úprimne som žiaden produkt tejto značky zatiaľ neskúšala, no Garnier má takýto dvojfázový a je perfektný. Ebelin odličovacie tampóny som tiež milovala, no odkedy som skúsila Cien tak s a mi zdajú ešte lepšie ako tie z DMky. U mňa nesmie chýbať čistenie pleti mydlom Dove a pleťové Sérum Bioderma. Sérum je super hlavne teraz v lete, je ľahké takže sa necítim ako po nanesení lepidla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež skušala Cien z lidlu, no podla mna su Ebelin lepšie, tak som sa opat k nim vrátila. Ale každému jak je libo :)

      Odstrániť
  10. Značku Mixa mám hodně ráda a také ji mám ve své denní rutině! :) A musím říct, že poslední dobou jsem si i já oblíbila veliké odličovací tamponky.. Dříve jsem používala ty klasické, ale když jsem narazila v obchodě na tyhle, už nikdy jsem si nekoupila jiné :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!