Január 2021 - tipy, radosti a iné veci

By Zuzulienka - 1.2.21

Čas je neúprosný, nezastaví sa ani na sekundu, nedá sa vrátiť, zmeniť... jednoducho plynie..

.. a plynie.. a plynie.. a my ani nestíhame sledovať, ako deň za dňom, týždeň za týždňom, či mesiac za mesiacom utekajú. Dôkazom toho je Január... prvý mesiac roku 2021.. 
Vysvetlí mi niekto, kam sa podel? On je totiž za nami.. prvý mesiac tohto roka:

Kniha
Hana Repová - Súkromné problémy: Tina
Spisovateľku Hanku Repovú mám veľmi rada. Prečítala som doposiaľ od nej všetky knižky a táto je najnovšia. Je o štyroch súrodencoch, z ktorých každý má zaujímavý životný príbeh. A tak ich príbehy aj už sú (2 knihy) a budú rozpísané v 4 knihách. Prvá je o Tine.. tú som prečítala za pár večerov. Už čítam druhú - Lilly... tretia má byť o Denisovi a štvrtá bude určite Sebastián. Pretože tak sa všetci štyria súrodenci volajú.


Film
Díra
Filmov som počas Vianoc a po Novom roku videla celkom dosť. Najnovšie ma zaujal film Díra (The Platform), ktorý je svojim spôsobom nechutný, ale poukazuje na dnešnú spoločnosť... Tí, čo sú hore, majú veľa a tí čo sú dole, ledva prežívajú.


Hudba
Hudbu som za január počúvala akosi pomenej, ale táto mi celkom utkvela v pamäti..


Recept na jedlo
Paella
Počas posledných týždňov som veľa varila.. a tak som skúšala aj kadečo nové. Napr. taká španielska paella - hovorí vám to niečo? Ak nie, tak je načase ju ochutnať - dá sa robiť na veľa spôsobov, ja som urobila kuraciu so zeleninou a bola výborná. 


Maškrta
Lyra čokoláda
V januári som pracovala doma na homeoffice a tak som sa s kolegami takmer nevidela. O to väčšie bolo moje prekvapenie, keď sa za mnou v jedno popoludnie kolega zastavil a priniesol mi takúto sladkú drobnosť - slaný karamel Lyra. 
LYRA je mimochodom slovenský výrobca výborných čokolád. A táto rozhodne stojí za ochutnanie.


Domácnosť
Forma na bábovku
Už dlho som hľadala nejakú peknú formu na bábovku. Tú, čo som mala doma síce pekná bola, ale bábovka sa mi v nej nikdy nepodarila na 100%, a to čistenie potom, hotová katastrofa. Tak som po dlhom hľadaní konečne jednu našla - je z eshopu liana.sk a takúto krásnu bábovku z nej vyklopíte.
A umývanie? Za 5 minút čistá.


Módny tip
Rúška
Nakoľko sa ešte budú fakt dlho nosiť, doplnila som svoje zásoby o niekoľko ďalších, kvietkovaných, leopardích, či čipkovaných. Rúška sú pevné, dvojvrstvové a pekne sedia. Sú z topankovo.sk


Kozmetický tip
Rúž na pery Avon
Prišiel mi s najnovšou zásielkou od Avonu a teda hneď sa mi zapáčil. Na perách skvelo drží a je krásne červený. Aj keď sa tento tip trochu bije s predošlým - rúška a rúž!?... ja verím, že o nejaký čas už budeme môcť aj tie pery vystavovať na obdiv.


Detský tip
Príbeh Titanicu
To naše dieťa stále čosi zaujíma. O chvíľu má šesť a už sme si prešli kadejakými obdobiami. Najnovšie chce vedieť všetko o Titanicu. Tak sme Titanic pozerali na Youtube, stavali z lega, rozprávali sa o ňom a najnovšie kúpili aj túto skvelú knihu, ktorú odporúčam nielen pre malých zvedavcov, ale aj tým veľkým..
Vedeli ste napr. že štvrtý komín Titanicu bol len provizórny a nevypúšťala sa z neho para?


Výlet
V zime sa nám veľmi po výletoch chodiť nechce a okrem toho máme na SK aj zákaz vychádzania... no taká príjemná prechádzka vlastným mestom nie je nikdy na zahodenie.


Citát mesiaca
Spýtaj sa svojho srdca, čo ťa robí šťastným a potom choď a urob to. Svet potrebuje šťastných ľudí (Exupéry).

Iné radosti a udalosti
- vedeli ste, že taký mak v pohode zomeliete aj s tyčovým mixérom? A prípadne nedokonalosti dotlačíte obyčajným mažiarikom.


- aj pizza bola v januári. Po všetkých tých sviatočných dobrotách sme na ňu dostali neskutočnú chuť a objednali. 


- stromček šiel dole 9.januára... ostatná výzdoba až 30.1.


- aj nám trošku nasnežilo


- tak aj sánkovačka bola. Síce len medzi panelákmi, ale aspoň niečo. 


- homeoffice celý január - áno aj s tromi notebookmi. 


- rozkvitla mi všade Amarylis. Mám dve a každá vyhnala dva puky, a postupne kvitnú. Táto už odkvitla, ale medzitým rozkvitla druhá u Nikolaska v izbičke a táto má momentálne ďalší puk, tak ako aj tá druhá. No na striedačku :-)


- zimná zásielka z Avonu. Bude recenzia.


- a toto je tak trochu moja závislosť za posledné týždne. Nikdy som na podobné šaláty nebola, no tento mi veľmi chutí.



A aký bol váš január?
Čo vás potešilo?
A čo nahnevalo?

  • Share:

You Might Also Like

24 komentárov

  1. Toto je taký krásny článok! Videla som zhrnutia mesiaca už na viacerých blogoch, ale tento sa mi páči úplne najviac, tým, že sú obľúbené veci rozdelené do kapitol je to prehľadné. Mňa tieto články, v ktorých niekto zhrnie obľúbené veci za mesiac naozaj bavia a vždy ma inšpirujú. Súhlasím, že nechápem, kde odišiel január. Ale ja sa tak cítim snáď už aj rok, že nerozumiem, kam vlastne utiekol čas, všetko ide hrozne rýchlo. Od Hany Repovej som ešte nič nečítala, ale určite si to zapamätám, keď nabudúce nebudem mať čo čítať. Film The Platform som videla, teraz pri článku som si naň celý spomenula, bol naozaj neuveriteľne nechutný a frustrujúci, ale zaujal. No presne pre toto sa teším, keď budem mať deti, sú také zvedavé a sami sa naučíme pri nich strašne veľa. Napríklad aj mňa by Titanic zaujímal, ale už mi samej nenapadne čítať si o jeho komínoch, hh. Pokiaľ ide o môj január, ešte som žiadne zhrnutie na blog nepísala, tým, že ešte iba začínam, tak mi to ani nenapadlo. Mala som ale prevažne skúšky, ale všetko dopadlo dobre!
    Všetky fotky k článku sú nádherné, teším sa na recenziu vecí z Avonu a na ďalší takýto článok za február!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem krásne. Snažím sa aby aj ostatni z tých článkov niečo mali a niečo si z nich vzali. Niečo sa im možno hodí, inšpiruje ich a to budem len rada. Nechcem, aby to boli len také bezduché fotky.

      Odstrániť
  2. Vážně super článek! Také jsem podobný plánovala.. 🙂
    Kniha vypadá dobře, čokoládku bych si dala a formu na bábovku bych také potřebovala. 😃

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. A čo sa stalo, že si ho nepublikovala? Stále sa to dá napravit :-)

      Odstrániť
  3. Ty roušky jsou moc hezké:-) Vánoční výzdobu jsem spolu se stromkem odstrojila už koncem prvního týdne v lednu a poslední víkend v lednu jsem si už do bytu dala tak trochu jarní výzdobu, už bych byla moc ráda, kdyby bylo jaro i venku:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja zase stále čakám, že ešte nasneží. Aspon trochu snehu, čo sa udrží pár dni... aspon pár vločiek, medzi ktorými sa možem prechádzať..

      Odstrániť
  4. Super článok taktiež ma štve že sa nemôže nikam chodiť, ja som začala zdravšie jesť aj cvičiť. Som rada že som sa na to dala a som spokojná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No čo sa dá robiť, ešte to tak asi budeme musiet nejaku chvilu vydržať. A gratulujem k cvičeniu a zdravej strave.. aj ja som sa pred časom nakopla na cvičenie.

      Odstrániť
  5. Super článok, tiež ma to veľmi vytáča, že máme takéto sprísnenia :( Dúfajme, že sa to zlepší..
    blog sydneysleek

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Odpovede
    1. Ano ano tiež sa mi velmi páčili a mali ich na výber tolko, že som sa nevedela rozhodnut, tak som si hned vzala 5 ks.

      Odstrániť
  7. Hodně mě zaujala Paella. To jídlo nepoznám, ale vypadá výborně a hlavně jednoduše. Jdu se podívat, jak se dělá. Třeba někdy vyzkouším. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Popozeraj, lebo fakt sa dá robit na vela sposobov a každý si musi nájst ten svoj, čo mu bude chutit.

      Odstrániť
  8. Ahoj Zuzi,
    v lednu se uzavírají známky, takže i když jsem byla doma na HO, tak to bylo hodně náročné. K tomu všemu ty systémy fungují z domova jinak než ze školy, takže jsem se i docela vztekala. Tvoje knihy, hudbu a ani film neznám, ale díky za zajímavé tipy. Zaujala mě zásilka z Avonu, tu řasenku jsem už měla a je úplně boží. Budu si ji objednávat znovu. Jejich rtěnky mám taky moc ráda, už se těším, až budu roušky dole. Tu sadu krémů na ruce jsem měla taky a celou jsem ji v lednu spotřebovala. Vůbec jsem to nečekala, ale do toho kokosového krému jsem se úplně zamilovala:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj. No to verim, január bol vždy v škole náročný. Ale snád je to už za tebou.
      Ano tá riasenka je uplne super, akurat ma hneva, že nie je vodeodolná, čo teraz v zimných prechádzkach nie je uplne ideálne. A s kremikmi som tiež spokojna, už som ich tiež minula skoro do dna. Aj ty sa maj krásne, dakujem za tvoje komentáre, vždy sa mi prijemne čítaju, no nie vždy sa mi podari odpovedat.

      Odstrániť
  9. Taky pěkný mix, stejně jako u mne. Taky jsi mlela mák, ale jinak, tyčákem jsem to dosud nedělala. Po filmu Díra se podívám, dík za tip. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. No nakolko nemám mlynček na mak ani na kávu, tak som hladala alternativu. A teda prekvapilo ma, že bola naozaj učinná a mak pomlela :-)

      Odstrániť
  10. Paellu jsem měla naposledy na dovolené na Mallorce a je to vážně dobrota! Nikdy mě nenapadlo jí vyzkoušet doma, ale je to skvělý tip! Stejně tak knížka Soukromé problémy mě zaujala. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tipujem že tam si ju mala taku skvelu a tu pravu ako má byť. Takže verim že bola vyborná. Určite ju vyskušaj.

      Odstrániť
  11. Ahoj Zuzi, rtěnka je krásná, barva se mi moc líbí, bude ti slušet. ♥ S Paellou je to dobrý nápad, trocha středomoří uprostřed zimy. Pizzu si snad o víkendu taky dáme, už o ní mluvíme měsíce... NTB Lenovo jsem měla taky a velká spokojenost.
    Měj se moc prima. papa
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, dakujem, ano aj mne sa páči, aj ked ružové odtiene mám asi radšej. Paellu určite skus, je to prijemne spestrenie kuchyne.

      Odstrániť
  12. Tie Lyra čokoládky chcem vyskúšať aj ja, vyzerajú veľmi chutne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno, a je to príchuť slaný karamel, čo som ja nikdy predtým nemala, takže novinka pre mňa.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!