Keď vás pohltí Instagram + tipy na aplikácie

By Zuzulienka - 26.2.14

Na Instagrame som registrovaná už vyše roka. Začiatky s ním boli také neisté, nechápala som celkom jeho význam a nebavil ma. Pokiaľ nikoho nesledujete a nikto nesleduje ani vás, tak je to veru nuda a teraz sa ani nečudujem sama sebe, že ma nebavil. Preto som ho zo začiatku používala asi mesiac, pridávala nejaké fotky, získala pár sledovateľov, pár som ich začala sledovať aj ja, no nakoniec som ho aj tak prestala využívať. Ale iba na pár mesiacov – asi 2. Potom, čo som videla ako stále viac a viac blogeriek túto aplikáciu využíva, sa mi znovu začal páčiť, oprášila som svoje konto a začala naplno pridávať fotky, sledovať veľa užívateľov, obľúbených blogeriek a obyčajných ľudí.


Postupne začali sledovatelia pribúdať aj mne, až ich mám dnes takmer 600, čo je krásne číslo. Občas nejaký odbudne, nejaký pribudne, no nevadí. Instagram ma stále baví. Je to skvelá aplikácia na zahnanie nudy a pre dlhé chvíle, keď niekde čakáte. A človek, keďže je tvor lenivý, si ju rýchlo obľúbi, pretože prezeranie obrázkov je jednoduchšie a menej náročné, ako napr. čítanie časopisov.


Instagram tak pomaly ovládol svet a aj mňa. Odkedy ho používam:
- stále všetko fotím. Fotím jedlo, doplnky, oblečenie, šperky, kvety, zaujímavé veci.
- som na ňom permanentne prihlásená. Teda hocikedy mi príde upozornenie, že niekto lajkol moju fotku a hocikedy si ja kliknem na ikonku Instagramu a prezriem a lajknem akékoľvek fotky.
- môj mobil aktuálne obsahuje takmer 1000 fotiek.


A preto by som vám rada predstavila aplikácie, ktoré súvisia s Instagramom a určite ich radi využijete (ak ich už nevyužívate) a zapáčia sa vám.


Ako si uložiť fotky z Instagramu
Určite ste si všimli, že z Instagramu sa fotka, či obrázok nedá nijako stiahnuť. Žiadne menu, dotyk prstom na obrazovke, ani tlačítko vám možnosť pre uloženie neponúka. Čo je možno škoda, ale zároveň aj dobrá ochrana proti tomu, aby niekto kradol vaše fotky.

Možno, že preto využívate screenshot a následne fotku len orežete, no pokiaľ ste dostatočne zvedavá osoba, tak ste v Google obchode už určite objavili aplikáciu InstaSave, pomocou ktorej všetky vami lajknuté fotky jednoducho uložíte. Že je to pre vás novinka? Tak šup do Google shopu vyhľadať aplikáciu InstaSave a hneď otestovať. Bude sa vám to páčiť.

Ako fotky upraviť
Samotný Instagram má zopár nástrojov a filtrov na úpravu fotiek. Ak sa vám to však zdá málo stiahnite si Aviary. Je to aplikácia, kde môžete fotku nielen orezať, pridať jas, kontrast, filter, či popis, ale ponúka aj ďalšie funkcie (orámovanie, jas, saturácia, ostrosť, vybielenie, kreslenie) ktoré Instagram nemá. Niektoré filtre s ňou sú oveľa krajšie a lepšie ako tie, čo ponúka Instagram.

Ďalšou výbornou aplikáciou je InstaFrame. Pomocou nej môžete hravo z niekoľkých fotiek vytvoriť koláž. Vyberiete si rámik a fotky jednoducho pridávate (na obrázku nižšie príklad). Následne ich viete ešte zosvetliť, upraviť, pridať popis, či smajlíkov. Naozaj perfektné.


Čo vy a Instagram? Používate ho? A aké aplikácie v súvislosti s ním ešte využívate?
Mňa môžete na Instagrame sledovat pod nickom @stylzeny
Krásny deň.

  • Share:

You Might Also Like

10 komentárov

  1. používam a sledujem Ťa, odkedy som zrušila fb, tak som na instagrame priam závislá..ja patrím do kategórie bežných ľudí, ale v blogovom svete sa pohybujem ako čitateľka už skoro rok a pol :)
    osobne ma napríklad veľmi potešilo keď mi pred pár týždňami došlo upozornenie: stýlzeny starting following you :) takže, ďakujem za to :* (som nikushtkd)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj taky jsem zacala nedavno asi pred mesicem pouzivat Instagram a bavi me to moc..
    Diky za pridani Zuzi. X

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherné fotečky! ♥ Taky jsem na něm už delší dobu a jsou dny, kdy na mobilu nedělám nic jiného než že jen projíždím Instagram :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som už na Instagrame zaregistrovaná dávnejšie, no nepridávam tam fotky, neviem nejako ma takého aplikácie nebavia :-).
    The city of fashion

    OdpovedaťOdstrániť
  5. aj ja ho používam, stretneme sa taam ;) idem follownúť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. hello dear. you have very nice blog. I love it <3
    tell me what about follow each other, I always follow back so let me know (>‿♥)
    xoxo from Spain
    www.thegrisgirl.blogspot.com.es

    OdpovedaťOdstrániť
  7. To jsou krásné fotky :) 600 je úžasné číslo, gratuluju :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. very cute :)

    http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nepouzivam a zatial sa ani nechystam. Nemusi cely svet vediet, co prave robim :-)
    /kaviareň/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!